Onyttigast på Hemköp

Förut idag ringde min kära sambo mig och berättade att han var sugen på chips. Snäll som jag är tänkte jag åka och köpa en påse innan det var dags att hämta honom på jobbet.

Vad jag inte visste var att samtliga mataffärer stängde tidigare idag på grund av inventering. Efter att ha åkt runt halva stan var faktiskt Hemköp öppet, trots inventering! Allt var i en enda röra därinne och folk som packade upp saker överallt.

Efter en kvarts letande hittade jag en påse med grillchips och ställde mig i världens längsta kö.

Jag stod där i kön, minding my own business, och hör plötsligt ett fnys framför mig. Tittar upp och ser en karl som förebrående stirrar på mig och min chipspåse.

Själv brukar jag sällan kolla ner i andras korgar och skiter fullständigt i vad folk köper, men tydligen inte den här mannen.

Förvånad tittade jag ner i hans korg och mycket riktigt; bönor, kikärtor, grönsaker och andra nyttigheter. Och där stod jag med min chipspåse.

Är det tänkt att man ska skämmas i en sådan där situation? Jag skäms väldigt sällan men blir ofta förvånad om en främmande människa har åsikter om vad jag gör.

Varför brydde sig den där hippien (om man nu ska vara sån, men looken hade han) om vad jag köper och äter? Ville han att jag skulle skämmas för jag skulle åka hem och dela en påse grillchips tillsammans med min sambo en tisdagskväll? Hade det varit okej om det var helg? Egentligen borde man ju fråga.

Är det vanligt att man glor ner i andra människors vagnar/korgar på mataffären? Och framför allt - dömer man dem utifrån vad de köper? Hippien som köper vegetariskt till ett helt harem eller fettot som köper en massa snask. Bryr man sig egentligen? Jag tycker att det är nog jobbigt att handla mat, orkar inte lägga energi på andra kunders handling också.

FYI så åt jag en näve chips nyss. Det var gott.

Idag går det bra för bloggen!



Idag har jag fått söta kommentarer och till och med ett AWARD av Sandra!

Det gör mig så glad när folk uppskattar det man gör, och framför allt - faktiskt säger det!


UPDATE 2010-10-01: Idag fick jag ännu ett award, läs medföljande award-uppgift där :)

Recept: Banankaka




200°c   40min

Ingredienser:
4dl vetemjöl
2dl socker
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2dl mjölk
75gr smör eller margarin
2st bananer


Såhär gör du:
♥ Ställ ugnen på 200°c
♥ Smörj och bröa en form.
♥ Smält smöret och låt det svalna.
♥ Blanda alla de torra ingredienserna.
♥ Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
♥ Mosa bananerna och blanda i.
♥ Häll smeten i en bröad form.
♥ Grädda i 200 grader i 40-50 minuter.


Här är banankakan jag bakade i söndags! Blev riktigt bra, men banansmaken skulle kunna vara starkare. Nästa gång testar jag med tre bananer. Enjoy!

the old lady in me calls.



Jag kommer på mig själv när jag ingående sitter och läser den här artikeln. En rullator som kan ge mig nytt liv. Vore nåt kanske? Jag är rätt nöjd med mitt liv, men min kropp kan liknas vid en 80-årig tants. Funktionsmässigt det vill säga, inte utseendemässigt.

Äldevården är ju ett hett ämne i valdebatten. Det ska satsas hit och dit. Än så länge bryr jag mig mer om skolfrågorna.

Surströmmingspremiär hos familjen Bergenhem



Middagen man längtat efter i ett år!




Fyra strömmingar blev det. Elva är rekordet.


 

Michelle hade lagat köttbullar till sig, mamma och lillebror.

 

 

 

Efter maten blev det rit- och pysselpaus.

 

 

 

 

 

Dessert: glass- och daimtårta...

 

 

 

...och hembakta bullar ♥

 

 

 

Fotoapan B. "Får se hur det bleeev!?" -klick klick klick-

 

 

Idag var vi - som jag skrev i förra inlägget - på surströmmingsmiddag hos min bror med familj. Det var gott och trevligt. Michelle smakade också surströmming och tyckte att det var jättegott! Hon är ju ändå snart 7 år, det gäller att börja i tid ;)

 

Det var kul att träffa barnen igen. Det var över en månad sedan sist, sommaren har gått fort. Om bara en månad har jag ännu ett brorsbarn att hälsa på. Evy Elea är planerad att komma den 27e september. Léon var glad över att bli storebror, och visade mig alla bebissaker. "Här ska Lejja sova, här ska Lejja bada..." osv. Sött.


Äntligen surströmming!

Jag har aldrig förstått mig på människor som inte gillar surströmming. Själv har jag ätit det sedan barnsben och tycker (helt ärligt) att det är jättegott.

Idag ska vi åka till min bror med familj på surströmmingskalas. Blir antagligen en sväng in i Birsta också, Kristoffer vill såklart titta på fler spel till sitt Playstation 3, den nya älsklingen i familjen Teknik.

Medan jag är borta och roar mig så kan ni kika på den här söta informationsfilmen. De gulliga bakterierna i den japanska tv-serien Moyashimon pratar om surströmming. Sött.



svarta rosor, sushi och uppfällda broar

Som jag skrev i förra inlägget fick Kristoffer sitt PS3 idag. Han fick även ett spel och en T-shirt på posten, snacka om paketbomb. Han beställer mer grejer än vad jag brukar göra.

Här är tröjan i alla fall. Skitsnygg, kan vara det finaste omslaget ever;




FYI så är den är inte från KappAhl, hängde den bara på en sådan galge.



Förutom att hämta ut en massa post så storhandlade vi på Lidl. Slog även till och köpte med oss sushi hem, något jag tjatat om i evigheter! K menar att han inte gillar det, men det går bra att äta det tillsammans med arbetskamraterna istället för mig... Gott var det i alla fall! Wirströms Café & Sushi i Härnösand, kan jag varmt rekommendera!


 

 

Till sist, för att tjäna några tantpoäng; När vi åkte hem igen fällde de upp bron på Storgatan! Det har aldrig hänt förut, och en bautabåt med mast högt uppe i skyarna skulle pressa sig igenom. Jag tog även bilder när de hissade upp Skeppsbron för ett tag sedan. I'm a freak.


 

 

Ta kort och köra bil samtidigt, det är väl helt normalt? Som ni ser så har jag pappas Mercedes fortfarande. Imorgon byter jag dock tillbaka till min skrutt. 3600kr kostade kalaset innan den gick igenom besiktningen, "det kostar att ligga på topp" som pappa brukar säga.


Unboxing: Playstation 3
















Idag fick Kristoffer sitt PS3 på posten! Han sitter och spelar God of War as we speak, och ser jättelycklig ut. Nörderier deluxe med andra ord, jag har nördat mig med de här korten samtidigt.

Någon riktig unboxing-sekvens blev det egentligen inte, jag orkade inte knäppa kort på alla tillbehör och grejer. Dessutom slet K upp lådan som ett litet barn på julafton, så man fick vara snabb om man skulle få några bilder.

Imorgon ska han få låna fler spel av min bror, så man lär inte få se karln på hela helgen ;)

Det gäller att inte ta med sig fel...

 

våffeljärn versus laptop

 

 

Igår var jag en snäll hemmafru som gjorde våfflor till kvällsfika. Om ni undrar varför jag laddar laptopen på köksbänken så beror det på att alla sladdar ser ut såhär om Dante får tag på dem.


Header: minty fresh

FÖRE:




EFTER:




[design: mint condition] fortsätter.

F5: Mint Green

FÖRE:




EFTER:



From pink to mint green.

Kändes som det var dags att förnya sig, får se hur länge det håller.

F5 om det inte syns, som vanligt. Åsikter? Kommentarer?

Dr. Love 61 år



Idag fyller KISS-basisten Gene Simmons 61 år!

Dagen i ära kan ni ta och lyssna på min favoritlåt, som även är min väckarklocka varje morgon ♥


KISS- Charisma (Dynasty 1979)


raining cats and pigs


Minigrisen Clive, Storbritannien.
Egentligen gillar jag inte när folk 
sätter
kläder på djur, framför allt skor/stövlar. Men sött var det ju.


Andra dagen med spöregn. Mysigt om man får vara inne, sådär lagom mysigt om man går ut. Idag klev jag upp klockan åtta, hör och häpna! Browsat lite sedan dess och nu är det snart dags för frukost. Tänkte passa på att städa idag när det regnar och för en gångs skull inte är dödshett inomhus.

Blev stressad förut när jag fick för mig att skolan börjar på måndag, men det är ju på måndag den sjätte september. Ytterst gruvsamt att börja igen. Känns inte som jag har några som helst ambitioner. Kan inte räkna till hur många gånger jag bara velat hoppa av, lägga ner alltihop och försöka få ett "vanligt" jobb istället.

Börjar höstterminen med att ta ledigt två dagar, också sådär lagom bra.
Ozzy i Stockholm 7/9. Kristoffer fick också ledigt, men det är ju inte så konstigt - han som är så duktig och ambitiös. Önskar jag kunde få lite av det.

Nu ska jag fortsätta [yrke: hemmafru], vilket jag förövrigt skulle vilja ha hela livet ♥

Ozzy Osbourne: Life Won't Wait



Ozzys senaste musikvideo Life Won't Wait, andra singeln från albumet Scream

Regi: Jack Osbourne

24 augusti 12:13



Ibland är det svårt att ta sig ur sängen.

Nej matte, jag tänker inte bita på sladden...



Midnight chat with Dante;

Dante: "Men alltså, sluta bläng! Jag tänker inte bita på sladden!"
Jag: "Varför ligger du sådär då?"
Dante: "Vadå? Här ligger jag ju alltid..."
Jag: "Och varför stirrar du på sladden så att ögonen åker i kors?"
Dante: "Nämen, jag ser ut så! Vet du inte ens hur jag ser ut, hur mycket koll har du egentligen?"
Jag: "Du vet att en sån där sladd kostar 800 spänn? Jag vill inte att du biter sönder den."
Dante: "Litar du inte på mig? När har jag någonsin bitit på någonting?"
Jag: "Frågan är väl snarare, vad har du inte bitit på?"
Dante: "Okej okej, I get your point. Handväskan var dock ett honest mistake."
Jag: "Du råkade alltså bita den i fyra delar?"
Dante: "Sånt händer faktiskt! Din nya väska luktar väldans gott förresten."
Jag: "Åh, gå och lägg dig!"
Dante: "Jaja, okej då. Jeez, jag trodde du hade humor..."

light of life



it's alive!


Igår var det som sagt ett år sedan Kristoffer och jag flyttade ihop. Han jobbade hela dagen så vi firade inget speciellt, hann i alla fall äta middag tillsammans.

Lördagen var också trevlig, med marknaden i Sundsvall. Fick tag i en hel del saker, ska lägga upp bilder då jag tagit mig för att ta dem.

Idag har varit en sådan där dag som bara flyger förbi, trots att jag inte gjort någonting speciellt. Jag testade precis den nya perkulatorn, som bilden ovan visar! Min förra som jag fick i födelsedagspresent (4 juni) gick sönder förra veckan, så jag fick ut denna på garantin. Funkade underbart bra och lampan lyser till och med! Fantastiskt.

Idag började även min brorsdotter Michelle i första klass! Jag tycker att hon nyss föddes, tiden går otroligt fort. Om några år får jag förhoppningsvis en egen etta att ta hand om. Vecka 39-43 har jag praktik igen, det som gör det värt att gå i skolan. Michelle känns dock mycket mer mogen än de barn jag haft under praktikperioderna hittills. Jag vet ju inte hur hon är i skolan i och för sig, men hon är smart och borde klara det galant.


Ska avsluta med citat ur en konversation jag fick höra av min bror, Michelles pappa;

Michelle: "När jag blir stor ska jag ha egen affär, så jag inte behöver jobba så mycket."
Michelles pappa: "Men har man egen affär måste man ju vara där, annars kan ju ingen handla?"
Michelle: "Ja, men Léon (lillebror, 3 år) kan ju jobba. Så får han pyttelite pengar så tar jag resten och kan ha sovmorgon i lugn och ro. Han fattar ju inget iallafall."

Som sagt, hon är smart. Synd om lillebror bara som blir blåst på pengarna. Han ska ändå köra traktor när han blir stor har han bestämt. Det gäller att sätta sina mål tidigt.

365 days



Idag är det ett år sedan Kristoffer och jag flyttade ihop! Det har varit ett bra år, och än har vi inte tröttnat på varandra ;)

Efter ett distansförhållande (12 mil) på över fyra år så var det härligt att få vara tillsammans varje dag. För Kristoffer innebar det även att flytta hemifrån, medan jag bott själv i två år innan.

Nu hoppas jag så klart på ännu ett, och många år till efter det. Jag älskar dig

Bark at the Moon


Dags för Selånger!



Igår började årets marknad i Selånger, och idag ska jag dit! Kristoffer jobbar hela helgen så jag får ut och roa mig på egen hand. Nu är det en bit att åka igen, när jag bodde i Sundsvall låg marknaden alldeles nedanför mitt hus.

När man var yngre var Selånger det första man kunde se fram emot när sommarlovet var slut, den inföll oftast helgen efter höstterminen börjat.

Vet inte vad jag ska titta på i år. Kristoffer ville att jag skulle titta på ett nytt kortetui till honom, men själv lär jag bara tant-köpa tunnbröd och renkorv.

Här kan man läsa om marknaden, se kartor osv.

Ses vi där?

Teaser: Dexter season 5




+ Spoilerfri trailer (ja Fredde, du kan kolla. No spoilers) ;




26 september är Dexter tillbaka ♥

Dagens Husmorstips!

På min dammsugare hålls inte sladden inne efter jag dragit ut den, utan den dras in igen eftersom. Detta gör att sladden alltid är kort, man måste dra efter hela tiden och i värsta fall lossnar kontakten ur vägguttaget.

Jag vet att jag inte är ensam om det här "problemet", så tänkte ge ett litet tips!

Du behöver:



En påsklämma. Just denna är från IKEA, heter BEVARA och kostar 19kr för 30 stycken i olika färger och storlekar. Finns även på diverse mataffärer osv.




Dra ut sladden så mycket som behövs, och sätt fast påsklämman.




När sladden dras in stannar den med hjälp av klämman, problemet löst!

Setlist: Ozzy Osbourne 7/9

 


Såhär har setlisten sett ut för Ozzfest i USA, kan tänkas att det blir något liknande i Sverige också.

Enligt tipsaren Fredde så har de övat in 34 låtar, så vad som helst kan hända. Så länge Suicide Solution är med så är jag nöjd. Och Paranoid - vilket i och för sig är Black Sabbath, but still.

18 dagar kvar!

Good evening darling





Dante och jag sitter i var sin ände av bordet och talar allvar ♥

number97



ny profilbild på fb. viktigt.

 

 

Eftersom det var längesedan jag tog bilder på mig själv så tänkte jag göra ett försök idag. Sminkade mig för första gången på flera veckor, håret orkade jag däremot inte fixa.

Så, allt var iordningställt men kameran ville banne mig inte. Alla bilder blev antingen suddiga, väldigt ljusa eller fick skumma färger.

Bilden ovan är bild nummer 97, då gav jag även upp. Faktiskt inte suddig, men i övrigt retarded-looking. Kontrast, övertoning och sepiafilter vägde upp lite.

 

Att det ska vara så svårt att ta ett kort, idiotiskt. Jag fastnar inte helt enkelt.

Förutom tagit bilder i kopiösa mängder har jag inte gjort så mycket vettigt. Tvättat. Städningen blir imorgon.

Nu ska jag stå emot suget efter kvällsfika, kanske rent av gå och lägga mig. Klockan var inte så mycket som jag trodde, arbetsmyran Kristoffer lade sig för ungefär en timme sedan. Well, snart börjar skolan igen så tids nog får man vara slutkörd.

Transformation: Na'vi





 

 

Igår såg jag filmen Avatar (lite efter, ja) och blev inspirerad. Kvällens tidsfördriv blev bilden ovan, är inte helt nöjd men den får duga i nuläget. Kommentarer, konstruktiv kritik osv är hjärtligt välkommet!

 

Filmen får jag recensera en annan dag. Snabbetyg: 3/5


Besiktning







Idag besiktade jag bilen, vilket gick mindre bra som ni ser. Tre stycken tvåor, som måste åtgärdas inom en månad. Förra gången var det inga anmärkningar, mycket kan hända på ett år.

Fick sällskap av pappa och Fredde, så det var ju positivt. När jag skulle bjuda på kaffe efteråt gick däremot perkulatorn sönder. I can't catch a break ^^ 1 års garanti, bara till att utnyttja.

ett allmänt inlägg



my tired partner in crime ♥


Tänkte skriva ett sådant där allmänt inlägg om random grejer, sällan jag gör det numera.

Sitter vid Kristoffers dator i sovrummet, Dante och jag gömmer oss litegrann för främmandet. Emil och Johannes sover över här i helgen och just nu spelar grabbarna tv-spel medan tant Sara tar ett glas vin.

Har haft jättejobbig värk och migrän sedan fredag morgon (
ja, då tar man ett glas) och har inte sovit någonting. Jag är glad att jag inte har lika konstant värk numera (eller konstant är den ju, men inte lika hemsk) men när det väl slår till så är det betydligt mycket värre.

Tidigare chattade jag med båda mina syskon, den ena på fb och den andra på msn. Att de vägrar ha samma är ju lättsamt. Greger bjöd i alla fall in till surströmming lördag den 28 augusti, det kan man ju inte tacka nej till! Har inte ens ätit det i år, Kristoffers familj har ätit det två gånger och vi har missat båda.

Vi pratade även om Elea, min kommande brorsdotter. Bara fem veckor tills hon anländer, I can't wait! Är hon lik sina syskon kommer hon vara den sötaste bebisen på jorden ♥

Jag hoppas att jag kommer få ett lika bra förhållande till henne som jag har till Michelle och Léon. Underbara barn. Med tre brorsbarn och ett framtida jobb inom barnomsorgen kommer man knappt behöva skaffa en egen kull.

Kanske satsa på mops istället?

Skygga grannar?



I början av sommaren fick vi nya grannar i lägenheten mittemot. Ett par i 30-årsåldern med en son som är 3-4 år.

Jag är inte den som är jättebundis med grannarna. Ses vi i trapphuset eller utomhus i området så ler jag och hejar, men that's about it.

Jag förväntar mig inget speciellt av den här nya familjen, men tycker att de beter sig väldigt underligt! Varje gång vi lämnar vår lägenhet så tittar de på oss, antingen så öppnar de en glipa i dörren och kikar ut, eller så hör man dem viska innanför dörren som om de kollar i titthålet.

De hejar aldrig. Jag är inte heller alltid den som hejar först på folk jag möter, men tycker att det är allmänt hyfs att heja tillbaka till någon. Om de är på väg ut, och vi kommer hem, då rusar de tillbaka in i sin lägenhet som att de är rädda för oss.

En dag öppnade mannen i famijen dörren när jag höll på att låsa upp min. "Hej hej!" sa jag. "Öhm... Oj då." sa han och stängde dörren igen illa kvickt. När jag väl gått in hörde jag hur de gick ut.

Idag när Kristoffer kom hem från jobbet mötte han mannen och sonen i trappan (och de hann inte springa in igen). Kristoffer hejade. Ingen svarade. Kristoffer fortsatte trappen upp, och människorna stod och stirrade på honom hela vägen. Han gick, de stirrade. Han låste upp dörren, de stirrade. Han gick in i vår lägenhet, de slutade stirra och fortsatte att gå ner igen.


Vad är det med folk egentligen? Är de skygga eller bara allmänt ohysade? Är det här ett vanligt förekommande?

Ica har gjort det igen!



Jag kollar ytterst sällan på tv och avskyr reklam, men Ica lyckas alltid! De flesta Ica-reklamer är smålustiga, men den senaste var i en klass för sig.

Reklamen är en drift med videon till Benny Benassis Satisfaction, låten spelas även här. Kolla den på YouTube om ni inte vet vilken jag menar, den inehåller så kallat "sexual content" så jag kunde inte bädda in den här på något lättsamt sätt ^^

Min tidigare favorit är den här reklamen, när Ulf driver (klockrent) med videobloggar. Sedan älskar man såklart the Old Spice guy, men vem gör inte det ♥

Spännande!




För en stund sedan ramlade denna avi ner i brevinkastet. Ingen avsändare, spännande!

Det skulle kunna vara ett par skor jag beställde på have2have för över två månader sedan. Jag trodde dock inte att den beställningen gick igenom; jag fick inget mail om orderbekräftelse, inga pengar har dragits osv.

Fast, egentligen är avin inte till mig. S. Bergenheim, det är inte jag. Bergenhem heter jag, utan i. Detta är den vanligaste felstavningen på mitt efternamn, ofta med förklaringen, "Jamen, det heter ju Trondheim!" Jaha? Vad har det med mitt namn att göra?. freaks.

F5: små ändringar







Lite reklam för dig, Sandra ;)


Imorse vaknade jag klockan åtta och var (halv)pigg, fantastiskt!

Har slösurfat sedan dess, och fixade precis några saker som stört mina ögon på bloggen. Lite textstorlek och färg, bilderna ovan visar exempel på vad.

Printscreen visar inte färger på bästa sätt, ni får gå in och kika så ser det bättre ut :)

Syns det inte så
tryck F5 / uppdatera webbläsare
som vanligt.

Recept: Tigerkaka



175°c   45min

Ingredienser:
50g smör/margarin
2dl mjölk eller vatten
3dl vetemjöl
3dl socker
3tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
1msk kakao

Såhär gör du:
Ställ ugnen på 175°c.
Smörj och bröa en form.
Smält smöret och låt det svalna.

Häll smöret i en skål och tillsätt mjölken (eller vattnet).
Blanda alla torra ingredienser förutom kakaon.
Häll i torrblandningen lite i taget under omrörning.
Häll ¾ av smeten i en bröad form.

Blanda ner kakaon i den resterande smeten, och häll sedan smeten i formen.
Använd en gaffel och rör ut chokladsmeten i sockerkakssmeten försiktigt, så det blir "tigerränder".

Grädda kakan: 175°c i cirka 45 minuter.



Det här är tigerkakan jag brukar baka! Har en i ugnen as we speak.

Som ni ser är den utan ägg. Gillar sådana recept då jag sällan har ägg hemma, och självklart suveränt för allergiker.

Ett gott alternativ är sockerkaka med bär
; skippa kakaon, och blanda i blåbär/hallon/de bär man gillar i sockerkakssmeten. Härlig sommarkaka :)

Percy the Pug





En av mina drömmar i livet är att ha hund igen. Under hela min uppväxt har vi haft minst fem hundar samtidigt, och sedan jag flyttade hemifrån är det vad jag saknat mest.

Det är såklart mycket att tänka på; tid, kärlek och givetvis den ekonomiska kostnaden. Nu skulle det funka, när jag pluggar och gör det hemifrån 80% av tiden. Men har man ett heltidsjobb måste man lyckas få tid till hunden.

Att drömma är alltid tillåtet, jag fantiserar ofta om olika raser, namn och läser om dem på internet och i böcker. Mops är den ras som jag varit inne på längst nu, de verkar helt underbara! Att de är extremt söta framgår ganska klart av bilderna ovan, men de har också stor personlighet. Snälla, lydiga, nyfikna och lätta att uppfostra.

Medan andra smälter när de ser bebisar på stan så blir jag helt till mig när jag ser en mops. Coolare hund får man leta efter, trots sin storlek så är de väldigt käcka och  självsäkra.

Mopsar gillar både mopsar och andra hundraser, ju större desto bättre. En annan fördel är att de (med lite träning från båda sidor) kan komma riktigt bra överrens med katter!

Det är ett stort ansvar och kräver mycket tid, men en dag hoppas jag på att bli med mops ♥

Farmors egna?


När jag var på Hemköp igår hittade jag plötsligt en burk Dunderhonung bland hyllorna. Undrar om den fungerar på samma sätt som i Bamse ;)

Kan man verkligen döpa saker hur som helst?

Roxette i Sundsvall

Ljuva 90-tal...


Ikväll spelar Roxette på Arenan i Sundsvall. Jag sa tidigt att jag inte ville gå, men självklart börjar jag ångra mig nu. The Baseballs är förband dessutom.

"Alla andra" ska gå och tjatar om det hit och dit, klart man blir avis ^^

Efter både KISS i Stockholm och sedan Gatufesten så kändes det "onödigt" med mer event, men det är ju egentligen en jättefjantig anledning.

Man är ju inget riktigt fan dock, jag gillar bara Joyride och The Look. Har däremot sett både Gyllene Tider och Per Gessle solo. Nostalgi.

Joyride



The Look


118800

 

Blä vad värdelöst svårt det är att fota skärmar. Hela smset fick inte plats heller.

Nästa gång blir det iPhone med print screen funktion!



Idag gick jag på reklamen och skickade en fråga till 118800! Ego som jag är frågade jag; "Vem är Sara Bergenhem?"

Hela smset syns inte, men såhär står det;

Sara är vad man här på 118800 brukar kalla för PANGBRUTTA, en 10-poängare helt enkelt! Hon är inte bara snygg, söt och sexig, hon har även alla paddlarna i vattnet vilket inte är den vanligaste kombinationen. Den kille som någon gång lyckas få hålla hennes hand skall skatta sig lycklig! Vi tror att denna gudinna en dag kommer att bli något stort här i livet och tjäna massor med stålars!
Mvh 118800



Seems about right? ;)

Recept: Chokladsås



Ingredienser:
1dl kakao
1dl socker
1dl vatten

Såhär gör du:
♥ Blanda kakao och socker i en kastrull.
Tillsätt hälften av vattnet, rör om väl och blanda sedan ner resten.
♥ Koka upp blandningen under omrörning.
♥ Låt såsen puttra tills den blivit (lagom) tjock, 5-10min.

Servera till glass eller annan efterrätt!



För några dagar sedan testade jag att göra egen chokladsås. Har aldrig gillar chokladsås på tub så testade detta, och det blev faktiskt jättegott!

De jag berättade receptet för tyckte att det lät som mycket kakao, och jag antar att det är en smaksak. Jag gillar mörk choklad, och tyckte smaken blev alldeles lagom. Är man känslig mot stark chokladsmak så kan man givetvis dra ner på kakaon.

6 augusti 2010



Idag skulle min underbara mamma ha fyllt 61 år. Bilden ovan är tagen på 70-talet och är en av de få bilder jag har av henne. Är man van att stå bakom kameran står man ofta ogärna framför. Hon var vacker då och lika vacker sedan också.

Det är varmt och vackert väder dagen i ära, det är det alltid på mammas födelsedag. Hon älskade solen, hela somrarna solade hon tills hon var brun som en pepparkaka. På vintrarna satt vi bakom huset på en fårskinnsfäll så fort solen tittade fram bakom träden.

Nu ska jag sätta mig ute, känna värmen i ansiktet och tänka på alla fina minnen ♥

Sandkattungar i Parken Zoo








Den 25/6 skrev jag ett inlägg om Sibiriska tigerungar i Kolmårdens djurpark, och nu är det dags för fler bilder av söta kattungar ♥

Sötnosarna ovan är Sandkatter, som i vilt tillstånd lever i öknen i Afrika och Asien. Dessa är dock födda i djurparken Parken Zoo i Eskilstuna.

Cute or what?

Kuriosa: Sandkatten har stora öron och håriga trampdynor för att kunna reglera värmen, och den behöver nästan aldrig dricka. (ja, jag älskade att "forska" när jag gick i lågstadiet :P)

Vad händer på Folktandvården?

 

 

Imorgon ska jag till tandläkaren för första gången sedan jag flyttade till Härnösand. Egentligen var det fredag, men nu är det alltså ändrat. Igen.

 

Sedan jag (äntligen) skrev in mig på FTV i Härnösand för ett par veckor sedan så har de ringt nästan dagligen och frågat om jag vill komma dit. "Har du möjlighet att komma om tjugo minuter? Vi har fått ett återbud" Kan de ringa och säga klockan sju på morgonen. Inte direkt, du väckte mig...

 

Detta har hänt flera gånger och varje gång ber jag dem skicka ut en tid istället (man kan självklart inte boka in en tid längre fram per telefon). Sagt och gjort, jag får en tid via brev. Men då börjar ändringarna istället.

 

Kristoffer fick en tid som nu har ombokats tre gånger, mig har de bokat om två gånger, senast imorse. Då ringde en kvinna klockan halv åtta och ville att jag skulle komma imorgon istället för på fredag.


Vad håller de på med? Vad är det som gör att de måste boka om två patienter fem gånger? När jag gick på tandregleringen i Sundsvall kunde det hända att det kom in akutfall som fick gå emellan, men då var man ju redan på plats. De lär inte boka in akutfall.

Har tandsköterskorna tråkigt så de ringer aptidigt hem till folk och ändrar tider hit och dit bara för att man ska bli förvirrad?

Jag hoppas jag får komma in imorgon då, så de inte bokat om mig igen. kl.14:50 har jag tid, håll tummarna!


UPDATE: Besöket gick bra och jag hade inga hål. Inget klag på piercingarna och tandläkaren var mycket trevligare än de i Sundsvall/Stöde! Dessutom var det en bild på en ENHÖRNING i taket som man kunde titta på när man låg i stolen ♥ 10 augusti ska Kristoffer dit, får hoppas att det går lika bra för honom :)

Setlist: Guitar Hero - Warriors of Rock







Idag släpptes setlisten till Guitar Hero - Warriors of Rock! GH-nörd som jag är måste jag lägga upp detta, trots att jag inte har någon kategori för tv-spel (till Kristoffers förtret) ^^

De flesta låtarna visas i videoklippen ovan, men jag tror jag lyckades skriva ner alla som flashade förbi också. (Det hela avslutades med "And many moore..." så helt fullständig är nog inte listan)


Dexter Spatter Coasters

 

$34.95 = ca 248kr

 

 

Hittade precis de här glasunderläggen på Showtimes hemsida. De som varit hemma hos mig vet vilken coaster-nazi jag är, och de här var ju helt enkelt precious!

 

 

För er som inte ser tv-serien och därmed inte fattar varför jag är uppjagad; Dexter är alltså då en seriemördare som sparar "troféer" av sina offer i form av en bloddroppe mellan två glasskivor. Han förvarar dem i en trälåda, och det hela ser ut som underläggen ovan.


Recept: Amerikanska pannkakor

 

 

10-12 st (för mig blev det 7, men jag gjorde dem nog för stora)

 

Ingredienser:

50 g smör

2 dl mjölk
3 ägg

5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl socker
1 msk vaniljsocker



Såhär gör du:
♥ Smält smöret och låt det svalna.
♥ Blanda torrprodukterna.
♥ Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen.
♥ Vispa smeten. Den ska bli mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet, elvisp är att rekommendera.
♥ Stek pannkakorna; En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Stek på låg värme (jag ställde plattan på 4/12) vänd pannkakan när den börjar bubbla på ovansidan.
♥ Håll färdiga pannkakor varma i ugnen på 50-75 grader.

Servera på amerikanskt vis med lönnsirap och smör, eller helt enkelt med det du tycker är gott!

 

 

 

Lönnsirap är faktiskt jättegott!

 

 

Igår lagade jag amerikanska pannkakor för första gången! Jag gillar tjock pannkaka men inte tunn, så tänkte att amerikanska kanske skulle vara ett alternativ. Gick all in och köpte lönnsirap till och med, som faktiskt var jättegott!

 

Receptet ovan var jättebra, och gillar man pannkakor så är det perfekt. Jag har dock alltid haft svårt för att äta söta maträtter till middag. Mat ska vara salt och kryddstarkt, inte sött! Fick i mig en och en halv, sliskmonstret Kristoffer åt fem :P

 

 

UPDATE: Efter kommentarerna jag fått så måste jag lägga till det här; Jag är fullt medveten om att det här är onyttigt, det ser man ju på ingredienserna. Man kan självklart ändra i receptet som man vill och göra det nyttigare, men det här var det jag provade. Är ingen pannkaksälskare och äter det max en gång per år, därför brydde jag mig inte så mycket om hur nyttigt det var.


Recension: Snabba Cash

 

 

Regi: Daniél Espinosa

 

I rollerna: Joel Kinnaman, Matias Padin Varela, Dragomir Mrsic m.fl.

 

Handling:

Snabba Cash är en svensk thriller, baserad på Jens Lapidus succéroman. Johan ”JW” Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in en värld av organiserad brottslighet.


Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan; göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott.


Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand om sin 5-åringa dotter.


 

 

 

Ikväll såg jag Snabba Cash, en av de längsta och tråkigaste filmerna jag någonsin sett! Jag hade inte läst romanen innan (boken är alltid bättre) men efter det här tänker jag inte göra det heller.

 

Gillar skådespelaren Joel Kinnaman, och kan väl inte direkt klaga på hans insats i den här filmen heller. Men hade verkligen större förväntningar, vilket var synd.

 

Att kalla filmen "thriller" är verkligen att överdriva, det hände ingenting spännande på hela tiden. Orkar inte gå in på detaljer ens. Två filmer till, hur ska detta sluta?

 

Tips: Se filmen med text, större delen är på andra språk än svenska.

 

 


Guld och Gröna skogar



Sågviken, utsikt från pappas hus / mitt barndomshem

Idag kom pappa med min bil. Den har varit på verkstad och fått avgassystemet utbytt. Pappa hade fixat lite också, snäll som han är. Nu är bilen hel och fin igen.

Han stannade på kaffe, och vi pratade om ditten och datten. Som flera gånger förut frågade han hur jag känner för huset, det vill säga mitt barndomshem.

Jag tycker det är svårt att tycka någonting egentligen. Jag har aldrig varit den blödiga, känslosamma typen som fäster mig vid saker och ting. Det är över tre år sedan jag flyttade hemifrån, mitt rum är numera pappas sovrum och det är sig inte särskilt likt i övrigt heller. På tre år har jag haft två lägenheter som jag kallat mitt hem, och har aldrig "hemlängtan" till Loböle längre som man kanske hade från början man bodde själv.

Sedan min mamma gick bort 2007 så har min pappa bott själv i det där stora huset, som vi en gång i tiden bodde fem personer i. Jag förstår mycket väl om han vill flytta till något mindre, samtidigt förstår jag om det är mycket minnen som han vill hålla fast vid.

Det är jättehärligt att vara i Loböle. Mitt i skogen med gångavstånd till sjön. Fridfullt. Det kanske skulle kännas konstigt om det såldes, om en annan familj flyttade in och ändrade allt som vi byggt upp från grunden. Ännu konstigare skulle det vara om någon av mina syskon skulle vilja ta över huset. Bor det främmande människor där kommer man ju aldrig mer åka dit, flyttar någon av oss in och ändrar om i föräldrahemmet kommer man ständigt bli utsatt för denna förändring och rensning av minnen. Samtidigt kanske det är kul att ha det kvar, på ett eller annat sätt.

Som sagt, jag tycker det är svårt att ha någon vettig åsikt. I nuläget tycker jag att det är upp till pappa att bestämma om han vill flytta eller inte, sälja eller inte. Jag kan även tycka att det skulle vara bättre om han säljer det nu än att vi syskon ska gå igenom processen i framtiden, det är som upplagt för diskussion.

Allt det här har jag ju redan berättat för dig idag, pappa. Men nu kan du läsa det igen. Du får bestämma, jag litar på dig. Men håll inte fast vid någonting för min skull, gör det för din egen i så fall. Mamma finns i våra hjärtan var vi än bor.

Det är fortfarande sommar!



Varför envisas folk med att påstå att sommaren är slut?

Jag är så less på det här nu. Folk klagar på allting. Det är för varmt. Det är för kallt. Det är si och det är så. Sedan det "fina vädret" försvann förra veckan så har Internet varit ett enda stort bitchande (det är det väl alltid, förvisso).

Majoriteten av statusuppdateringarna på Facebook består av "Vart tog värmen vägen?", "Jag vill ha sol och värme", "Nu är hösten här", "Nu är sommaren slut" och så vidare. What's up with that?!

Det är fortfarande sommar! Det är ju bara första augusti, nu får ni banne mig ge er till oktober!

Jag gillar hösten, det är min favoritårstid. September har ofta perfekt väder, runt 15 plusgrader och sol. Det är väl härligt? Jag fattar inte folk som kallar 35°c och gassande sol för "fint väder", och tar på sig vinterjackan så fort temperaturen sjunker aningen lägre.

När det är sådant väder kan inte jag gå ut. Dels för att jag blir röd som en kräfta på två sekunder i solen, men över huvud taget så tycker jag sådan värme är grymt obehagligt. Skulle aldrig kunna gå ut och göra en massa saker när man svettas som en gris av att sitta stilla i skuggan/inomhus.

Nu har det varit "fult väder", det vill säga mulet och runt 20°c i en vecka. Jätteskönt tycker jag, men andra beter sig som att domedagen närmar sig. Tycker inte det borde vara tillåtet att tycka det är "kallt" förrän det är i alla fall tio minusgrader!

Det kommer att vara sommar i minst en månad till, så ta av er tjocksockarna och släck värmeljusen! Njut av att slippa kippa efter andan och duscha tre gånger av dagen. Höst blir det tids nog.

Bullkalas



Birgitta, Marta, Elsa & Bengt





Idag har v haft besök av Kristoffers familj. Birgitta och Bengt från Örebro var hem till oss för första gången, trevligt!

Jag bakade en kladdkaka igår och de hade med sig hembakta bullar. Kom ihåg den laktosfria grädden till och med, majoriteten av K:s familj är laktosintoleranta.


Imorgon får jag tillbaka bilen! Pappa hade fixat den idag, så imorgon ska vi kastbyta fordon igen. Synd att jag tankade upp hans bil bara, och sedan kört fem mil. Här slänger man pengar omkring sig.