SöndagsbesökIdag kom pappa och Fredde på besök. De hade med sig smörgåstårta och jag hade bakat kakor. Pappa och jag bytte tidiga födelsedagspresenter; han fick en kokbok av mig (hans gamla är från 1937, tyckte en uppdatering inte var mer än rätt) och jag fick skor av honom. Skorna var tyvärr på gränsen så jag ska få en storlek större på lördag. Enligt pappa är det inte bra att promenenera i Converse, jag kan inte förstå varför... /spelar dum.

Var personlig med Facebook!


/tummenuppgillar fb:s swenglish

Om en vecka har Kristoffer och jag varit tillsammans i sex år! Facebook tycker att jag ska skicka ett meddelande till honom på den stora dagen. Som tur är har vi inte ett distansförhållande längre, jag tror jag tar det öga mot öga istället ;)

 


Cat lady shoppingÄr jag en hemsk matte som köper matchande halsband till katterna?
Jag kunde inte låta bli, det var ju så sött. Får se hur länge de stannar på. Dante hade alltid halsband när han var yngre, men då han tappade det hela tiden slutade vi med det (halsbanden har ett säkerhetslås som går upp om katten skulle fastna eller liknande).

Leksakerna på bilden är bara en handfull av de jag köpte. Får se om Dita gillar kattleksaker, Dante har aldrig gjort det. Om inte annat kan de leka med varandra, jag hoppas verkligen att de kommer trivas ihop!


10 juni flyttar Dita hem till oss!
Lillgumman i mattes knä. iPhone-pics tyvärr, stora kameran ville inte hänga med.

10 juni flyttar Dantes (biologiska) lillasyster hem till oss! Bilderna är från 7 maj när vi var och hälsade på. Vi har funderat på att skaffa en till katt, egentligen sedan vi flyttade till Härnösand för snart 2 år sedan. Om/när jag får jobb så vill jag inte att Dante ska behöva vara ensam längre stunder, så vi passar på att ta en kisse i och med Kristoffers semester.

Som jag skrivit innan var jag inne på att skaffa en röd katt, men när jag träffade Dita föll jag direkt. Hon är så otroligt charmig, framåt och gosig. Jag räknar dagarna tills vi får hämta henne, längtar så! Har köpt leksaker, nya matskålar och matchande halsband till kissarna. Proud catlady.

Nödlösning: sladdarna är i säkerhetSom ni kanske vet gillar Dante att bita sönder sladdar. Vi har haft allt som har med internet att göra i en enda hög i hallen, och det är såklart ett lockande byte.

Jag har länge försökt hitta någon typ av möbel som vi kan ha grejerna i, men så fort jag hittat något vettigt har det varit slutsålt. Som nödlösning hällde jag ner allting i en flyttlåda, så bara en ström- och nätverkssladd tittar ut genom ett hål (handtaget på lådan).

Det är ju inte direkt snyggt att ha en flyttlåda i hallen, jag vill hitta något snyggare och mer permanent. Men just nu är i alla fall sladdarna i säkerhet, även om det är väldigt roligt att bita på kartong också...

Inte så snyggt, men det funkar för nu.

Gnomeo & JulietPictures: © Miramax Film NY, LLC. All Rights Reserved.

I två olika trädgårdar bor det trädgårdstomtar. De röda och de blåa har alltid varit fiender, men hur ska det gå när två rivaler plötsligt blir kära i varandra?

Den animerade filmen Gnomeo & Juliet är - som ni kanske kan lista ut - en lite annorlunda tappning av William Shakespeares Romeo and Juliet.

Filmen var fantastiskt välgjord och gullig på alla sätt. Som vanligt i animerad film gjordes rösterna av kändisar; Jason Statham, Michael Caine, Hulk Hogan, och vem vill inte höra Ozzy Osbourne i rollen som ett keramikrådjur? 

Gnomeo & Juliet får 4/5 och rekommenderas om man vill ha söt, animerad underhållning.Fyra år har gåttIdag är det fyra år sedan min fina mamma lämnade oss. Saknaden är stor varje dag, men numera fokuserar man mer på de fina minnena istället för sjukdomstiden.

Bilden ovan är från november 1992. Jag kommer ihåg att jag tyckte så mycket om mammas morgonrock, jag brukade vira in mig i den och snosa på doften av Niveamilk och mamma-parfym.

Nu kan jag inte låta bli att le när jag ser ögonblicken från min underbara barndom. Med underbara mamma. Jag älskar dig.