F5: Header



Jag får alltid för mig att hålla på med sånt här på natten, sedan kan jag aldrig bestämma mig för hur jag vill ha det! Nu orkar jag inte göra något mer, låter den ligga.

Yay or Nay?

Te med honung



Jag har klarat mig länge, men nu börjar jag blir förkyld. Halsen har varit tjock och ond i några dagar, känner mig sjukare då jag även har mer ont i kroppen än vanligt.

Sandra inspirerade mig till att göra en kopp te med honung, nu väntar jag bara på att det ska svalna lite. Jag tycker förresten väldigt mycket om mina nya koppar! Har pimplat kaffe ur dem i några dagar och nu blir det invigning av te. De är stora - 4dl - vilket passar mig som tycker om att halsa kaffe. Och blir skinande rena i disken trots vit insida, nåt ska man ju få för priset tycker jag.

PotC



Efter en hel helg med Lord of the Rings blir det Pirates of the Caribbean ♥

TAIKA



Igår firade vi jul hos min bror med familj. Det var mysigt som vanligt, god mat och trevligt sällskap!

Av mina syskon fick jag kaffemuggarna ovan, precis som jag önskat mig! De heter Taika och kommer från iittala. Sådant där överdrivet dyrt som jag är för snål för att köpa själv, men är jätteroligt att ha! Jag invigde muggarna med kaffe nyss, de var goda att dricka ur.

Kristoffer fick ett tangentbord med bakgrundsbelysning av min pappa, samt en ny mus. Vi fick även en ny och rejäl stekpanna, vilket verkligen behövdes. Ska slänga den gamla som var under all kritik, en uppsättning kaffekoppar ska också slängas bort. Härligt att få byta ut trasigt mot nytt med bättre kvalitet!

Man vaknade till i alla fall



Jag satte mig på skrivbordsstolen och flög baklänges. Sprattlade som en skalbagge på rygg bra länge innan jag tog mig ur dödsfällan...


Stolen är för övrigt utom räddning, ska försöka hitta en ny i veckan.

Road to Sundsvall



Nu ska jag åka till mina älsklingsbarn och fira jul!

Julafton



Dantes julklapp var allt papper, den glädjen räckte hela dagen.



Mina julklappar, kan tro att jag är 5 år gammal...



Queen of Fucking Everything.



Första egna julbordet, det blev lyckat!

Jag hoppas att ni har haft en bra julafton! För mig var det den bästa på länge. Fick för första gången vara hemma på julafton, bara Kristoffer och jag. Vi raglade upp någon gång vid tolv och bytte julklappar på direkten.

Mina ser ni ovan; en gossegris från Bukowskis, en vetevärmare i form av en lila dinosaurie (doftar lavendel så man blir svimfärdig), en doftgran som inte är en gran utan en cupcake, en cupcake innehållande handkräm och ett hallondoftande läppglans i en söt burk, den passade mig enligt K.

Efter julklappsöppnandet började vi med julmaten, det är första gången jag lagar allt själv. Det blev lyckat och vi åt i två omgångar. Det är fortfarande mycket kvar, men det tar några sittningar innan man blir less.

Resten av dagen har vi tillbringat framför tvn och LOTR-trilogin. Av någon anledning ser vi alltid den på jul. Medan andra ser på Kalle ser vi Sagan om Ringen. Tre av världens bästa filmer kan man aldrig se för många gånger.


Imorgon ska vi åka till min bror i Sundsvall och fira med familjen. Även om det alltid är trevligt så är det oslagbart att få vara hemma. Borta bra men hemma bäst.

God Jul!



God Jul alla söta, hoppas ni får en härlig dag!

Dantes morgongympa



Här är några videosnuttar från i morse. På morgonen är det alltid skator som flyger och far bakom huset, och Dante är väldigt intresserad. Sådär kan han ligga i timmar och vifta upp damm bakom skrivbordet, sötnosen.

no chocolate for you



"Hoppa av skolan och börja jobba på ICA" är ju ett fenomen, det syns på skyltarna också.

Nu har jag försökt köpa en chokladask i två olika butiker, men icke! Det blev Romerska Bågar och Wienernougat istället, Aladdin är överskattat. Tur att det är plast på askarna så man inte kan "smaka" innan julafton.

Michelle 7 år!




 

Idag fyller världens bästa tjej 7 år! Tiden går fort, det känns som du föddes igår. Helgen har varit full av kalas, men jag hoppas att rätta dagen också blir rolig! Kramar och pussar från faster Sara


Sundsvalls Tidning måndag 20 december





Andra bilden i tidningen! Den första tog jag när Elea föddes, kika på den här!

Shut up and Dance



Har kommit in i en Aerosmith-fas sedan jag såg Wayne's World här om dagen.
Blir allmänt glad av den här låten, lyssna vetja!


sex is like a gun
you aim, you shoot, you run

you're beautiful



handmodel: Elea Bergenhem

Kalas



Idag har vi varit på kalas i Sundsvall! Michelle fyller 7 år på måndag, och hennes föräldrar fyllde 32 den sjunde respektive åttonde december.

Det var riktigt mysigt, jag fick mycket kvalitetstid med syskonbarnen. Allt från att busa ute i snön till att spela finns i sjön. Elea var också väldigt alert och skulle vara med på allting. Vi hade en lång pratstund och gick runt och skrattade åt julgranskulor (för er som inte vet är Elea 2½ månad gammal, därav dessa aktiviteter).

Michelle verkade nöjd med födelsedagen, och tyckte att hon fått den bästa presenten av oss, en Littlest Pet Shop kanin som man kan "tatuera".

Jag fick även hjälp att byta torkarblad eftersom de var under all kritik. Hemresan blev mycket trevligare än ditresan, då man faktiskt såg någonting över huvud taget. Snön har vräkt ner sedan i torsdags, jag hoppas verkligen att det avtar snart!

På vägen hem handlade vi julmat på Ica Maxi. Julmusten och chokladaskarna ska vi dock köpa närmare julafton, annars finns det risk att de försvinner...

Over all en trevlig dag! Det blev inte så mycket bilder eftersom jag höll bebis större delen av dagen. Bilden ovan på 7-åringen hann jag i alla fall ta.

Wayne's World


Nu ska jag kolla på två av de bästa fiilmerna någonsin!

Trailer: Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides



Här om dagen släppte Disney trailern för nya Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides. Om jag ska vara ärlig så tycker jag bara den första filmen är riktigt bra. När jag såg den senaste (At World's End) så somnade jag till och med.

I den fjärde filmen är varken Orlando Bloom eller Keira Knightley med, nya pirater blir istället Penélope Cruz och Keith Richards. Min tonårsförälskelse á la 2003 gällande Orlando är numera över (Legolas är en annan femma) och Johnny Depp förblir stjärnan i Pirates-filmerna.

Trailern verkar i alla fall spännande, hoppas man slipper bli besviken!

tomteverkstaden



Igår åkte jag till Sundsvall och köpte de sista julklapparna. Mötte upp pappa och Fredde på plats, kul med lite sällskap.

Jag fick flera julklappar i förskott av pappa, han tyckte inte det var någon idé att vänta till julafton när jag var med och köpte dem. Det blev handdukar, en badrumsmatta, fönsterlampor till vardagsrummet och varma sittdynor till framsätet i bilen. Hur bra som helst, tack pappsen! -bortskämd-

Vad jag köpte förblir en hemlighet eftersom de som ska få klapparnna antagligen läser detta! Tycker jag fått tag i bra saker i alla fall. Har några julklappar som kommer med posten också, förhoppningsvis hinner jag få hem allt innan jul.

Idag har jag slagit in alla presenter, som ni ser ovan. Fick "hjälp" av Dante som lurpassade under bordet och högg mig i benen med jämna mellanrum.

Fail


41 frågor. 1 personlighet.

 

Klicka på bilden för att göra testet

 

Några kanske hann läsa det tidsinställda inlägget som kom upp imorse. Tanken var att jag skulle åka till Sundsvall och köpa födelsedagspresenter/julklappar idag, men så blev det inte. Dels pga snö och dels pga dundrande huvudvärk.

 

Istället har jag handlat mat, skrivit julkort och börjat slå in julklappar. Även surfat runt på ams.se för att se om det finns något vettigt. Många lärarjobb, ironiskt nog. Annars är det mest Comhem som har jobb i Härnösand, det vore kanske synd om Kristoffer om jag skulle börja på samma arbetsplats.

 

Ica Maxi öppnar här hösten 2011. Jag har någon konstig längtan att jobba på Ica alltså, vet inte vad det beror på. De söker dock bara chefer än så länge, det kanske inte skulle funka något vidare.

 

Jag gjorde i alla fall ett "personlighetstest" som ni ser här ovan. Stämmer nog rätt bra ändå. Kontrollbehov, styr och ställer och ser alla andra som mindre kompetenta. Lärare och fotograf. Hmm ja.


sotning

 

Idag ska en sotare komma hit. Undrar vad han ska göra, jag har ingen skorsten. Ventiler möjligen. "Onsdag 8/12" står det på lappen, ingen tid. Kan ju anta att det kommer ske någon gång mellan 8 och 16. Man gör sig i ordning till kl.8:00 så kommer han säkert 15:50. Så brukar det vara. Upp with the tupp.


UPDATE: Kl.11 kom de, tog ungefär en kvart. De gjorde rent ventilen i badrummet och gjorde rent/bytte filter i köksfläkten. Det hade tydligen inte gjorts på flera år så det var mycket snusk där inne.
När gubbarna gick ut överhörde jag dem säga att de tappat huvudnyckeln - dvs nyckeln som kan öppna samtliga lägenheter i området - och att de måste leta efter den. You think?! Lät lite riskabelt.

Nu måste jag städa också, de spillde ut crap över hela golvet.


Trailer: Californication säsong 4



Den 9 januari 2011 börjar äntligen Californication igen! Över ett års väntan, spännande.

Årets Lussekatt


Dexter förnyat till en sjätte säsong

Idag meddelade Showtime att tv-serien Dexter får en sjätte säsong! Sista avsnittet av säsong fem kommer nästa vecka och det är minst sagt spännande.

Efter säsong fyra var jag skeptisk att det skulle kunna bli lika bra i en säsong till, men jag blev nöjd! Julia Stiles är bra i sin (lite ovanliga) roll, och storyn har varit spännande säsongen igenom.



[källa: deadline.com]

Kalas





Idag har det kommit och gått gäster hela dagen, har sista "sittingen" nu med Kristoffers kompisar. Blev för en gångs skull inte så mycket bilder, en på tårtan och en på Elea. Mina brorsbarn var söta och glada som vanligt, Elea hade växt jättemycket sedan sist - idag fyller hon 2 månader!

Tack till alla som kom hit och uppvaktade

4 december



Idag ska vi fira Kristoffers födelsedag! Så många som 17 personer kommer hit, tur att vi ska fika i skift. Nackdelen med att inte ha stort boende/tillräckligt många sittplatser/tillräckligt mycket porslin.

Klockan ett kommer första gänget, jag springer runt och gör i ordning medan födelsedagsbarnet spelar tv-spel. Dante hjälper till att bädda sängen, som ni ser ovan.

cake & cleaning day



Tårtor till morgondagen.



Nystädat vardagsrum.



Den här tomten fick följa med mig hem förra veckan, cute.



Dante är slut efter att ha jagat dammsugaren.


Började dagen med att hämta ut tårtorna till imorgon. Vi ska fira Kristoffers födelsedag, och folk kommer nog droppa in hela dagen. Princess är ett säkert kort, tog två för att det ska räcka. Hoppas i alla fall att det räcker, tur för min familj som kommer först och får första tjing!

Har nyss avslutat två och en halv timmes städning, är alltid extra nog när vi ska ha besök. Vardagsrumsbilden visar inte resultatet egentligen, har ju sällan stökigt. Bara dammigt.

Nu ska vi strax äta middag. Housewife som jag är göra jag hundra saker samtidigt.




Dagens middag; kyckling, pommes och broccoli.

Alice in black and white












Igår kväll tog jag lite nya kort på Alice. Hon syns tyvärr väldigt lite i bloggen, varför vet jag inte då jag har hur mycket bilder som helst på henne.

Som ni kanske vet så hade jag två gerbiler till innan, som dog för några månader sedan. Kristoffer frågade för ett tag sedan om jag skulle vilja ha fler när buren står tom, men jag vet inte. En gerbil lever i 2-4 år, Alice är 3½. Hon är till synes pigg, men antagligen lär hon inte leva så mycket längre till.

Gerbiler är mysiga djur, jag vet inte om jag vill ha fler eller inte. Tycker det är fullt upp med en attention whore till katt.

Dante vill ha uppmärksamhet 24/7. Gör jag någonting annat så är han där och puffar och jamar i högan sky. När de här bilderna togs klämde han sig in framför kameran, knuffade på mig och bet mig i fötterna. När jag sa till honom så spelade han död istället;



Kristoffer 22 år

 

 

Födelsedagar är speciella. Vi träffades på min 16-årsdag, den fjärde juni 2005. Den första födelsedag vi firade tillsammans var din 17-årsdag samma år, två dagar senare hade vi också varit tillsammans i sex månader.

 

Jag skulle vilja fira varje dag vi har tillsammans. Det är fem och ett halvt år sedan vi träffades och jag är lika kär i dig nu som jag var då. "Kär" kanske inte är helt rätt ord, min kärlek till dig fortsätter att växa varje dag - starkare och starkare. Varje morgon när jag vaknar vid din sida, varje gång du tar min hand och varje tråkiga stund vi sitter och gör ingenting. Varje dag med dig är en dag jag är lycklig.

 

Du är en så snäll, rolig, generös, ambitiös, fantastisk, underbar och vacker person och jag älskar dig mest av allt på denna jord. Du är den jag kan skratta med och gråta med, den jag kan öppna mig för och den som ser mig för den jag är.

 

 

Du är min bästa vän.


kärlek



Såhär på kvällskvisten ligger Dante och jag på golvet och samtalar. Allt blir roligare när man ligger på golvet tycker Dante. Han tycker också att vi ska vara sofistikerade och samtala på franska. Je t'aime, mon chéri, säger vi till varandra. Sedan tar vi det på svenska också så vi verkligen förstår vad vi pratar om.


Header-material, javisst! Dante ska ju vara med överallt.

E.L.F. 32piece Eyeshadow Palette





Här är paletten jag fick på köpet när jag beställde från e.l.f. senast! Har inte hunnit testa så mycket än, men kul med lite nytt. Grejer-på-köpet-erbjudande faller jag lätt för, speciellt om det är något man faktiskt kan ha nytta av. Värde: 109kr