sista november





Dante och jag var uppe med tuppen idag, klockan sex närmare bestämt. Jag kunde inte sova något vidare, men blev ett par tre timmar till slut.

Nu, tolv timmar senare börjar ögonen bli grusiga. Som tur är ska jag hämta Kristoffer på jobbet klockan halv nio, så det är förhoppningsvis ingen risk att jag somnar före det.

Funderar på om jag borde laga middag, har inte ätit sedan nio imorse. Veckohandlade igår men tycker ändå inte att det finns någonting. Det sägs att man ska äta var tredje timme, good luck with that.

Första Advent










Idag fick allt julpynt komma fram! Julgranen är klädd, adventsljusstakarna lyser i fönstren och några små prydnadstomtar sitter här och var.

Igår var vi på stan och köpte adventsljusstakar och ny julgransbelysning. Sladdar får ju inte leva länge här som ni vet. Dante har varit duktig hittills, han tyckte det var väldigt spännande med allt glitter - och framför allt alla påsar och lådor.

Skönt att ha det här gjort, jag tycker det är jättemysigt med julpynt. Andra året med egen julgran, när jag bodde själv fanns det inte plats.


Nu ska jag tända ljus, koka glögg och se någon trevlig film. Hoppas att ni har haft en bra första advent!

vinterglögg och frusna tassar








todays recap:

Idag började jag dagen med att färga håret, var alldeles för länge sen sist. Har blondt/råttfärgat hår egentligen, men färgar det rött. Eftersom jag är ljus syns utväxten ännu bättre, nu ser det i alla fall vettigt ut igen.

Klockan fyra åkte jag ner på stan och åt "lunch" med Kristoffer på Restaurang Prisma. Var ett himla besvär att komma dit dock, snöade för fullt och bilen var täckt i snö och is när jag skulle åka. Oplogat på vägarna och halt på gågatorna, perfekt. Not.

Efter lunchen åkte jag hem och städade, hann precis färdigt innan jag skulle hämta Kristoffer på jobbet kvart i nio. När jag vädrade sprang Dante ut i snön på balkongen, fotspåren blev så söta att jag var tvungen att ta några kort! Han stannade ute en bra stund trots att det var -17°c och snöstorm.

Just nu sitter jag och dricker glögg, Vinterglögg närmare bestämt. Köpte just den sorten för att den såg lustig ut; svart flaska, blodrött innehåll och märkt med bokstaven "V". True Blood Xmas Edt.

bloggen fyller 1 år!

 

alet.blogg.se registrerade jag egentligen 2007, då skrev jag några inlägg som jag raderade inom kort. Idag är det ett år sedan jag började blogga "på riktigt"!


Från början tyckte jag det var jättekul, jag skrev flera inlägg om dagen. Mest vardagliga saker och mycket lolcats. Jag hade inte heller fattat grejer med stora bilder, då var de max 200px - numera är de flesta bilder 600px breda.

 

Det sägs ju att man ska blogga om något speciellt, ha en nisch. Jag skriver om det som intresserar mig, det jag skulle prata om med en vän eller skriva i en dagbok. Intresserar det folk så är det ju jättekul, men jag anpassar mig inte efter läsarna. Konstruktiv kritik tar jag dock alltid emot med öppna armar.

Läsarantalet har stigit från 0 till ett ganska stadigt 50-tal. Från början tyckte jag det var kul att kolla statistik men nu kollar jag den nästan aldrig. Det är kul att få kommentarer och jag har återkommande läsare, vad mer kan man begära?

Under det här året har jag fått en hel del beröm, människor som tycker att min blogg är fin och att jag skriver bra. Det värmer verkligen, och jag vill tacka alla fina läsare som förgyller min vardag!

Till sist vill jag fråga; Vad gilllar du med min blogg? Varför läser du den? Vilken typ av inlägg gillar du mest? Är det något du tycker är mindre intressant att läsa? Andra synpunkter?


Ha en söt årsdag!

let it snow



Bloggen har fått en vinter-look!

Recension: Easy A

 

Regi: Will Gluck

 

I rollerna: Emma Stone, Amanda Bynes, Dan Byrd, Lisa Kudrow m.fl.

 

Handling: Den ordentliga Olive Penderghast ljuger om att hon förlorat oskulden, och ryktet sprids som en löpeld. Plötsligt har hon gått från att vara osynlig till att vara skolans hora, och blir behandlad därefter. Istället för att neka till rykterna tar hon sin nya roll på stort allvar - då får hon i alla fall uppmärksamhet. Tiden går och Olive tappar kontrollen över vad som började med en liten vit lögn, men som tur är finns det en kille som ser igenom hennes tuffa attityd och alla falska rykten.

 

 

 

 

Easy A kallas "romantisk komedi", men jag tycker inte att den ska stoppas i det facket. Jag hade faktiskt inte hört talas om den här filmen förrän Fredde skickade trailern igår. Den verkade bra så jag såg den samma kväll.

 

Emma Stone kommer att bli nästa stora kvinnliga skådespelare, hon är snygg, rolig och spelar bra. Jag såg henne första gången i Superbad som även är en av mina favoritfilmer. Hon har gjort en hel del på sistone och verkar ha hittat sin stil som en lite töntig outcast i filmens värld.

 

Gillar man tv-serien Cougar Town så är det ett plus att Dan Byrd (Travis i CT) är med. Han spelar typ likadant, lite töntig och flummig. Lisa Kudrow från allas vår favoritserie Vänner är också med som skolans syv. Hon kommer dock alltid vara Pheobe för mig och har svårt för henne i andra roller.

 

 

En sak jag tänkte på när jag såg Easy A är att USA verkar ha gjort en total omvändning när det gäller high school. De flesta äldre high school filmer går ut på att det är coolt med sex och sprit, de coola kidsen ligger runt och festar medan töntarna stannar hemma. Numera - i flera filmer jag sett - är däremot de "coola" ofta religiösa ungdomar som älskar Jesus och sparar sin oskuld till bröllopsnatten. Det låter ju lite mer amerikanskt, om man nu ska vara sån ;) Det här var ju en side note, men lite lustigt tycker jag.

 

Hur som helst så var Easy A en helt klart sevärd film som var rolig, gullig och lite annorlunda. Se den!

3,5/5



Rebel Heart









Idag fick jag mina nya vinterskor; kängor från Rebel Heart, köpta på have2have för 498:-

Äntligen fick jag tag i skor med lite sula. Mina stövlar är snygga, men fasansfullt hala. Som ni kanske vet har jag balansen av en 80-årig tant och ramlar och bryter av lemmar till höger och vänster.

Var precis ute och provgick dessa, de känns riktigt sköna och halkade inte till en enda gång (!). Kände mig som vanligt snål, men det är inte värt att vurpa gång på gång för att man har för dåliga skor.

sushi dinner



Andra dagen med kramp. Kristoffer jobbar splitpass idag, vilket innebar att han var ledig 11:30-16:15. Jag hämtade honom på jobbet, tänkte hämta ut mitt paket i samma veva. När jag kör mot stan känner jag hur krampanfallet närmar sig, och det bryter ut så fort Kristoffer kommit till bilen.

Kör till Lidl-parkeringen för att andas, i vanlig ordning blir det bara värre och värre. Kliver ur bilen och går mot postens utlämningsställe en bit därifrån. Vansinnig smärta, jag svettas som en gris, tårarna rinner och jag andas som att jag är på väg att föda barn. Det trodde säkert de stackars människorna vi mötte på vägen. Efter 500 meter är vi framme på kiosken och jag får paketet, 500 meter tillbaka till bilen för att andas á la barnföderska.

Har haft sådana här "anfall" sedan jag var 11-12 år gammal, med 2-3 månaders mellanrum. De varar i några timmar, och går oftast över efter att man kräkts några gånger. Trevligt värre.


Nu är det bra igen, bara den vanliga värken kvar - den är ungefär som den var igår. Kristoffer jobbar till 20:30, får se hur jag lyckas med att ragla ut till bilen för att hämta honom.

Tänkte äta laxsushi till middag såhär i ensamheten, som ni ser på bilden ovan. Kanske se dagens avsnitt av Dexter. Måste även fotografera mina nya vinterskor som låg i paketet jag hämtade ut. Har äntligen hittat en känga med lite sula, mina klackstövlar är inte att föredra i halkan.

Ögonskuggspalett på köpet hos ELF

 

Hade helt glömt bort det här erbjudandet jag fick för några dagar sedan! Om man handlar för £10 (109kr) får man en palett med 32 ögonskuggor på köpet. Jag som är en sucker för sådant kunde ju inte låta bli.

 

Erbjudandet gäller fram till midnatt, skynda skynda! Ange kod FREE32EU i kassan.


pain.


Idag har varit en sådan där jobbig dag.

Har haft vansinnig ryggvärk sedan igår kväll, dvs över ett dygn. Är van vid att ha ont, men ibland blir det för mycket. Illamående (inte spytt än dock, progress), stelare än vanligt och ser suddigt mellan varven. Man känner ryggraden, kota för kota. Utan att jag böjer mig fram alltså - vilket för övrigt är ganska omöjligt just nu - det gör man inte vanligtvis pga fläsk.

Har som vanligt vägrat värktabletter större delen av dagen, men för några timmar sedan gav jag upp. Efter morfin och kramplösande känns den lite bättre, men är fortfarande stel som en pinne.

Kristoffer sötnosen har "sympativärk" och går runt och ojar sig att han också har ont i ryggen, haha. Han har varit så snäll och tagit hand om mig. Har mest varit parkerad i soffan framför The Big Bang Theory och druckit kaffe i mängder. Varvat soffasittandet med sängliggande, det gör minst ont i plant läge.

Så fort jag rör mig låter det som att någon smular sönder knäckebröd i ryggraden. Som vanligt känns den "lös" och har ingen vidare styrsel. Mer rygglyft är vad som gäller, svårt dock när man knappt kan sitta upp. Skulle jag lägga mig på mage skulle jag nog få ligga kvar där är jag rädd.



Nu har jag fått klaga lite. Ska skrämma upp den sista kaffeskvätten i perkulatorn och så småningom blir det sängen.

Natti natt.

Clerks in my Heart



 




 

 

 

 

 



 


Såg nyss färdigt Clerks II. Vet inte hur många gånger jag sett den, men det är lika roligt varje gång. Precis som filmer ska vara. Kevin Smiths filmer är mästerverk, men den här tar nog priset. När det gäller film är tvåan sällan bättre än ettan, men det törs jag erkänna med Clerks I resp. II. Ettan har sin charm men tvåan är suverän.

Jay and Silent Bob Strikes Back är också underbar. Och Mallrats. Man kan inte annat än älska Jay & Silent Bob.

Dante är ju döpt efter Dante Hicks, för övrigt. I'm not even supposed to be here today.



Recept: Mannagrynsgröt



4 portioner

Ingredienser:
8 dl mjölk
1¼ dl mannagryn
½ tsk salt
Ev. 1 msk socker


Såhär gör du:
♥ Koka upp mjölken.
♥ Vispa ner mannagrynen.
♥ Tillsätt salt och eventuellt socker (om man vill ha en sötare gröt, rekommenderas)
♥ Låt gröten koka upp under vispning.
♥ Koka på svag värme i 4-5 minuter, rör om då och då.



Imorse åt jag mannagrynsgröt för första gången på över tio år! Har aldrig gillat någon form av gröt speciellt mycket, men får jag välja så blir det mannagryn. Det var faktiskt gott!

Nackdelen är väl att det går åt väldigt mycket mjölk och det blir inte särskilt mycket gröt per portion. Bilden ovan visar motsvarande två portioner, och var rätt lagom för min del. Jag åt gröten med blåbärssylt, annars är väl socker och kanel "originalet".

kallt både inne och ute








nightly adventures


Léons dagisfoto

 

Fick precis detta i ett mms från Malin. Sötaste leendet!


Maybelline NY: Falsies Volum' Express





Ett lager mascara, fransarna är inte böjda eller mixtrade med på nåt annat vis.


Här i veckan var det dags för en ny mascara, över ett halvår sen sist. Jag är ju rätt insnöad på Isadoras mascaror och hävdar att de är de enda som funkar - man måste ju vidga sina vyer ibland.

Sagt och gjort. Jag gick på reklamen och köpte Maybellines nyhet Falsies, som sägs ha samma effekt som lösögonfransar. Om det stämmer kan jag inte uttala mig om, men resultatet blev ju helt okej.

Borsten är böjd så den följer fransarna på ett bra sätt. Denna version är inte vattenfast, men håller ändå hela dagen utan att smeta ut sig eller ge en svart skugga under ögonen.

Pris: runt 120kr

Sammy's Adventure - The Secret Passage




Handling: När sköldpaddan Sammy kravlar sig till havet kort efter att ha kommit till världen på en strand i Kalifornien, hinner han både träffa och förlora Shelly – sitt livs kärlek.

På sin resa genom jordens oceaner, ger sig Sammy i kast med alla möjliga faror i hopp om att få möta Shelly igen. Tillsammans med sin bäste vän Ray ser han hur människor förstör vår planet – för att i nästa stund bli räddad av andra mer välvilligt inställda människor.








Den här filmen måste jag se, bara bilderna är det sötaste jag sett på länge!
Går på bio just nu och kommer på dvd så småningom.

Recept: paj med hallon & blåbär



Sundsvalls Tidning lördag 13 november







Mitt första foto i tidningen! Är nöjd med bilden - fina barn ger en fin bild - vilda barn är dock svåra att fotografera.

Purple Jacket

 

Det här är jackan jag köpte i Sundsvall igår! Lila och svart är ju mina favoritfärger, kul att hitta lila ytterkläder. 999kr på KappAhl. Priset kändes lite svettigt först, men då jag hade en rabattkupong landade det på 749kr.

 

Varm och mysig, och en liten färgklick i vintervädret ♥


Birsta med svärföräldrarna

Idag åkte Kristoffer och jag till Birsta med Kristoffers föräldrar. De hämtade oss kl.10 och överraskade med en back Zeunerts julmust ♥ Smuttar på en nu, underbart gott.



Först blev det kaffe och cheesecake på IKEAs café.



Mer mat. Trippen avslutades med middag, här är min kycklingwok.


Vi handlade en hel del, men jag har inte fotat någonting än. Jag fick tag i en ny vinterjacka, en plommonlila ullkappa. Kristoffer fick tag i både jacka och skor, jag fick agera stylist eftersom karln (enligt sig själv) inte bryr sig om hur kläder ser ut. Snyggt blev det i alla fall!

Dante blev överlycklig när vi kom hem med en massa plastkassar och kartonger, och gjorde genast en djupdykning;


Nu ska jag dricka en kopp kaffe, sedan är det nog snart sängen. Är trött och har dödsont i fötterna efter att ha gått och stått hela dagen i mina värdelösa stövlar. Kristoffer spelar Call of Duty: Black Ops och är okontaktbar.

Sweet dreams.

#3



Idag fick jag ett tips av Andreas Ahlenius på Svenska Spel; snart kommer en ny
Lottoreklam börja visas på tv. Man började ju undra när de skulle påpeka det där... ;)


Kolla min Kiss-kategori för se de andra reklamerna!

Dante



Lika som bär?


Michelle har ärvt min så-här-ser-jag-ut-när-jag-dummar-mig-på-kort-grimas!


Jag har en tendens att bli oseriös (nähä?!) när det fotograferas, roligt att lillan lyckades välja samma min. Hon är ju inte döpt efter mig for nothing -bra förebild-.

Då var det dags igen






Såhär såg det ut klockan 7 imorse.
Kristoffer pulsade iväg till bussen och jag ligger hemma under dubbla duntäcken. Måste ut och skotta fram bilen bara det slutar snöa (innan är det ju ingen idé). Förra vintern såg det ut såhär de flesta dagar;




Det är alltid vitt skilda åsikter när det gäller snö, antingen älskar man det eller hatar det. Jag gillar vintern, men faktum är att allt blir så väldigt mycket besvärligare när det är snö.

Fördelar:
+ Det blir ljusare ute efter en mörk höst.
+ Det är mysigt att tända ljus inomhus (det mesta positiva är ju inomhus)
+ Julstämning är alltid trevligt.
+ Allmän mysfaktor höjs på vintern.

Nackdelar:
- Skotta. I mitt fall bara parkeringen, men ändå.
- Borsta av bilen flera gånger om dagen.
- Man kan inte använda motorvärmaren, bilen blir snabbt till en isklump. Se ovan.
- Allmänt besvärligt att ta sig fram i snö. "Trussigt", som man säger här.
- Halka. Jag har ju balansen och fysiken av en gammal tant. Ramlar jag (det gör jag garanterat) så bryts någonting av.



Vad tycker du är positivt/negativt på vintern?

@Kramfors?



Det har tydligen varit så ett tag, men nu är det ändrat.


Apropå min twitter post;


too scary?



Jag pratade med pappa i söndags, han var inte alls nöjd med min nya header. "Du som är så söt ska väl inte se sådär otäck ut" osv.

Själv tycker jag det är lite trist med en "vanlig" bild just i headern, det är ju den som binder ihop hela bloggbesignen imo.

Vad tycker ni? Borde jag ha något annat istället?

...



Skulle sätta mig och fixa lite nya bilder, men kan inte hitta dem på hårdisken. Kommer i min fasa på att jag aldrig förde över dem från minneskortet. Minneskortet som nu är helt tomt. Raderat. Allting.


Dante är i alla fall söt. Även i textform.

Tullporten med bror #2





Igår kväll smsade Greger och frågde om jag ville äta lunch idag. Tur för mig som får tillbringa tid med båda mina söta syskon på kort tid.

Det blev bakad potatis med räkor på luncherbjudandet, helt okej. Tullporten är nog bättre på fika än mat, de har ju slisk to die for.


Nu ska jag vara med min kära sambo. Han jobbar ett så kallat splitpass idag och är ledig några tmmar mitt på dagen. Klockan fyra ska han tillbaka och jobba igen.

no saints



Vaknade klockan åtta imorse, men har dragit ut på att kliva upp. Fick för mig att logga in på helgon.se (fattar inte att det inte heter helgon.net längre, det var ju det man sa. helgon.net). 6/9-2004 gjorde jag min användare där och har haft mycket trevligt genom åren.

På sista tiden har jag mest loggat in då och då för att inte bli avstängd pga inaktivitet. Som ni kanske ser var jag inne senast i juni. På min fina dagräknare ser man at jag och Kristoffer varit tillsammans i 1983 dagar. Hans konto är dock borttaget, lite trist då det var där vår kontakt började någon gång 2004.

Förutom honom har jag träffat flera fina människor genom detta community. Nu när man blivit tant och hänger på facebook så kan man ju inte låta bli att titta tillbaka på sin ungdoms dagar ;)


Nej, nu ska jag göra lite kaffe och titta på Dexter. Have a nice day!

Tullporten med bror



Snälla Fredde bjöd på räkmacka ♥





Bildbevis på den suspekta gratisparkeringen, man vet aldrig var man kan få böter.

God Morgon

Jag vaknade vid 10 och har sedan legat i sängen med älsklingen (datorn dvs) i två timmar. Fick även en trevlig överraskning när jag märkte att Dante hade bajsat/kräkts - hard to tell - på skrivbordsstolen.

Kristoffer är på jobbet, trots att han är sjuk. Han trodde det var något han ätit, jag hoppas att det inte är någon vinterkräksjuka. Själv inbillar jag mig att jag också är illamående bara får att han är det. Hypokondriker de luxe.

Nu ska jag duscha och klä på mig, har varit i pyjamasen nog länge. Senare kommer Fredde hit, om han nu törs - vi lider av samma bacillskräck. Tanken var att vi ska fika på Tullporten, ett underbart café dit man går på tok för sällan. Kanske rent av blir en räkmacka.

Later.

Världens vackraste flicka



I love you.

paper photography



Vilda barn försöker posa.

Efter en lång fotosession bestämde vi oss för den här bilden. Léon var sjövild
och faster Sara fick ryta i innan det blev nåt vettigt. Fler bilder kommer senare!

baby photoshoot

 

Har massvis med bilder av de här barnen, men få med alla tillsammans.

 

 

Just nu är jag på väg till de här suddiga små grisarna i Sundsvall. Jag ska ta "BB-bilden" av Elea med familj, som senare ska hamna i Sundsvalls Tidning.

 

Ska bli kul. Vet inte om de vill ha mig som fotograf eftersom de verkligen tycker att jag är duktig, eller om de bara vill komma billigt undan ;) Kombination kanske. Jag hoppas i alla fall att vi får till någon bra bild, de hamnar med stor säkerhet här sedan.

 

 

Obs! Tidsinställt inlägg, jag bloggar (faktiskt) inte medan jag kör bil. fb/twitter is a different story all together.


Kvällens Svull;





Testar nya Marabou Vintervit ikväll. Egentligen är det Kristoffers (som jag köpt), men jag skulle få smaka :P Då gäller det att skynda sig...

Ben & Jerry's Fairly Nuts är också en nyhet för min del, är annars insnöad på Phish Food och Cookie Dough.

snow boots

 

Är det konstigt att man blir lite sugen?


beam of light


bloodbath



Vampyrbål?

Såhär ser köttfärs ut om den fått tina i några timmar. Blev tortillas till slut, man tager vad man haver. Kristoffer jobbar sent och jag är så dålig på att hitta på middag bara till mig.

Även fast slutresultatet såg betydligt godare ut än sådär så gick det inget vidare att äta. Är väldigt äcklad av, och noga med, hur mat ser ut. Kan liksom inte få ut den här bilden ur huvudet - och då delar man självklart med sig på bloggen!


Är för övrigt väldigt uttråkad. Har novemberlov men kommer inte alls på något kul att göra. Inte van vid att vara ledig efter praktiken. Ledigheten man längtat efter så länge, men nu finns där ingen inspiration.

Imorgon ska jag i alla fall åka till Sundsvall och knäppa lite kort. Jag ska få ta "BB-bilden" av lilla Elea med familj, som senare ska hamna i Sundsvalls Tidning. Kanske slår man igenom till slut? ;)

F5: lilac




Äntligen lila, som bloggen  var tänkt att vara från första början. Lila och svart är mina favoritfärger, jag vet inte varför bloggen har genomgått massor av makeovers utan lila.

Orator Std är nytt typsnitt på rubriker, använder det flitigt i ps. Är osäker på om det syns för alla, ser det annorlunda ut än på bilden ovan så hojta till!

Recension: Beck - Levande Begravd

 

 

Regi: Harald Hamrell

 

I rollerna: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Jessica Zandén, Emil Almén, Josef Sätergren, Pia Halvorsen m.fl.

 

Handling: I en lekpark mitt i storstadsidyllen hittas en nedgrävd trälåda innehållande en känd och respekterad åklagare. Beck misstänker först en grovt kriminell MC-ledare för dådet, men man får snabbt omvärdera fallet när MC-ledaren hittas mördad i en liknande trälåda. Ganska snart upptäcks ytterligare ett antal trälådor och polisen inser att man är inne i en katt- och råttalek med en galen seriemördare.

 

 

 

 

Ikväll såg jag den senaste Beck-filmen, som släpptes på dvd 27/10. Levande Begravd är den bästa Beck jag sett på länge, jag blev positivt överraskad!

 

De senaste filmerna har varit lite småtrista, medan den här var fartfylld och spännande. Många traditionella skrämseleffekter som fick en att hoppa till trots att man förstod vad som väntade, samt en välgjord story med bra skådespelarinsatser.

 

Rekommenderas starkt! 4/5.