Recept: Tigerkaka
175°c 45min
Ingredienser:
50g smör/margarin
2dl mjölk eller vatten
3dl vetemjöl
3dl socker
3tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
1msk kakao
Såhär gör du:
♥ Ställ ugnen på 175°c.
♥ Smörj och bröa en form.
♥ Smält smöret och låt det svalna.
♥ Häll smöret i en skål och tillsätt mjölken (eller vattnet).
♥ Blanda alla torra ingredienser förutom kakaon.
♥ Häll i torrblandningen lite i taget under omrörning.
♥ Häll ¾ av smeten i en bröad form.
♥ Blanda ner kakaon i den resterande smeten, och häll sedan smeten i formen.
♥ Använd en gaffel och rör ut chokladsmeten i sockerkakssmeten försiktigt, så det blir "tigerränder".
♥ Grädda kakan: 175°c i cirka 45 minuter.
Det här är tigerkakan jag brukar baka! Har en i ugnen as we speak.
Som ni ser är den utan ägg. Gillar sådana recept då jag sällan har ägg hemma, och självklart suveränt för allergiker.
Ett gott alternativ är sockerkaka med bär; skippa kakaon, och blanda i blåbär/hallon/de bär man gillar i sockerkakssmeten. Härlig sommarkaka :)
Ser gott ut, bju!
Verkar gott! Påminner mig om att det var länge sen jag bakade banankaka. Hur nu det hänger ihop med din tigerkaka xD
Mmm så god den såg ut! Bakade också nyss en tigerkaka :)
Godmorgon!, om det inte är försent för att säga det.. ^^
åh nu blev jag sugen på att baka (A)
Haha ja herregud sitter med min bästa vän Frida och pratar på FB om att jag borde börja med det. Jag kommer vara rädd om den här kameran så :p Det är fler än du som vill att jag börjar med det xD
Haha ja jag var sådär pigg när jag pratade... Men jag tjänar pengar på att ha videoinläggen på Videofy.me ;) Det gör jag inte på YouTube!
Haha jaså du :p jag kommer förmodligen fortsätta upp just videoinläggen där. Reklamen är ju ändå inte så lång trots allt.
ååh, jag som älskar tigerkaka! tack för tipset!