2010-07-31



Sura kissen på balkongen.


Den sista juli, sommaren går så fort!

Förra inlägget om designen blev raderat, jag är back to basics med den gamla igen. F5/UPPDATERA som vanligt om det inte syns.


Gårdagen var trevlig. Fredde kom hit vid tvåtiden och stannade till nio på kvällen. Jag färgade om hans hår och så blev det en massa kaffedrickning och kortspel, like old times.

Idag startade jag dagen med att kliva upp fyra på eftermiddagen. Efter "frukost" åkte vi och köpte en massa bakningsingridienser och efter det städade jag. Imorgon får vi besök av Kristoffers familj, och även hans faster som aldrig varit hemma hos oss tidigare. Då är det nystädat och kladdkaka som gäller.

Tog precis ut den första kakan ur ugnen, och ska snart sätta in en till. Med Kristoffer i huset blir inga sötsaker gamla, så det är bäst att göra dubbelt.

Hoppas på en trevlig dag imorgon! Ska försöka kliva upp lite tidigare då...

Trailer: Dexter säsong 5



SPOILERVARNING! Se inte denna om du inte sett det sista avsnittet av säsong 4!

I veckan släpptes trailern på säsong fem av Dexter. Verkar bli spännande, säsong fyra var awesome så man kan ju hoppas på att den kommande blir lika bra! 26e september, I can't wait :)

Recept: Kladdkaka




175°c   15-20min

Ingredienser:
2 ägg
2.5 dl socker
100g smör
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1/2 tsk salt


ströbröd + smör/margarin/olja för att bröa formen

Såhär gör du:
♥ Sätt ugnen på 175°c.
♥ Smält smöret i en kastrull/micro (ca 1min).
♥ Vispa ägg och socker poröst.
♥ Blanda ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna. Försiktigt, annars blir kakan luftig (ej elvisp).
♥ Häll smeten i en bröad form med löstagbar kant.
♥ Grädda kakan i 15-20 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den. 20min funkade bra för mig.

Låt kladdkakan svalna och servera med grädde eller vaniljglass!


Det här är kladdkakan jag brukar göra! Lagom kladdig och jättegod tillsammans med glass till en kopp kaffe.

Idag skulle jag testa en kladdkaka utan ägg, och det gick mindre bra. Recept utan vissa ingredienser riktar sig främst till allergiker, men just ägg har jag sällan hemma så sådana recept används flitigt av mig.

Den här kakan blev dock stenhård trots att jag följde receptet till punkt och pricka, och höll koll på gräddningen... Om någon har ett bra "utan-ägg-recept" så är alla tips välkomna! :)

Gårdagen, 2010-07-28


Pappa var road av Photobooth.

 

Igår åkte jag till pappa för att fixa med bilen. Åkte nio från Härnösand och hämtade upp Fredde i Sundsvall på vägen. Han var såklart inte vaken när jag kom, men efter lite hetsringande på alla telefoner så kom han utraglande.

 

Först målade vi (pappa, jag struttade bara runt och babblade som vanligt) över rosten på dörrarna och bytte oljan, so far so good. Sedan skulle pappa ge sig på avgassystemet, det gick mindre bra. Satt som berget eftersom det antagligen aldrig har blivit bytt någonsin (bilen är från 1991). Efter flera försök konstaterade fadern att det inte gick att göra själv, utan bilen måste lämnas in på verkstaden.

 

Jag får låna Mercedesen så länge, han ska lämna in min bil nästa vecka. Kändes nästan sorgligt att åka ifrån pärlan, hon är ju min bebis. Mercan körde jag konstant innan jag hade någon egen bil, men nu var det ovant. Mest eftersom den är så mycket längre än min bil. Dock är det AC i den, den enda jag saknar i min.


Har förresten haft min bil i snart två år nu! Kommer inte ihåg exakt vilket datum jag köpte den, men det var i mitten av augusti 2008. Hoppas den håller ett tag till.


Förutom bilmeket så spelade Fredde och jag kort. Vänd-10a som vanligt (eller finne som vi kallar det, men man måste ju vara politiskt korrekt in ze blogg).
Det är alltid roligt, igår fick faktiskt F vinna lite också ;)

Han kommer även hit imorgon, för att färga det gråa håret. Förhoppningsvis blir det kort då också, om han kommer ihåg leken. Jag hade två kortlekar förut, men de försvann under mystiska förhållanden när jag flyttade till Härnösand.


Nog med babbel. Nu ska jag ta ut kladdkakan ur ugnen och kolla på Vänner. Ha en trevlig kväll!

Bilmek imorgon



Bilden har inget med inlägget att göra, men fyller ut lite. Tog den i lördags. Observera humlan.


Idag har jag städat hela dagen. Började runt klockan två och blev färdig klockan sex. Helt slut, men skönt att det inte var så jättevarmt. Bara badrummet tog en timme, skurade allt för hand. Hemskt att det kan bli så mycket damm på en vecka!

Tvättade kläder också. Kristoffer har extremt mycket kläder. På en vecka använder han tre gånger så mycket som mig, och då går jag inte runt i samma heller.

Imorgon ska jag upp tidigt och åka till pappa. Vi ska meka med bilen, både byta avgassystem och oljan. Besiktning snart, det kostar att ligga på topp!

Ska åka tidigt så vi har mycket tid på oss. Kristoffer börjar jobbet 8:45 så jag åker väl då någon gång jag också.

Nu ska jag snart lägga mig, är faktiskt trött fast klockan bara är elva. Ska sukta efter lite mer saker på Ikeas hemsida sedan blir det natten. Sov gott!

Ozzy tickets



42 days to go

Loböle 2010-07-22



Home, sweet home.




Mycket folk (eller i alla fall bilar) blev det.




Födelsedagsbarnet vill äntligen vara med på bild! Här med KISS-skivan har fick av mig.


 

 

 

Mina älsklingar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Full rulle med tungan rätt i mun.

 

 

 

Michelle visar upp blommor och Léon är bekymrad över en larv på trädgårdsbordet.

 

 

 

 

 

 

 

Pizza-middag. Eller sallad för min del.

 

 

 

Dags att gå till sjön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bada eller inte bada, det är frågan...

 

 

 

Bada! Léon naken och överlycklig. Tyvärr hade ingen badkläder med sig.

 

 

 

Obligatoriskt ligga-på-sten-och-se-emo-ut-kort

 

 

 

Efter badet blev det jordgubbar.

 

 


 

 

 

Michelle och jag ritade tills det var dags att åka hem.

 

Freddes födelsedag i bilder. Jag är alltid seg när det gäller sådana här bildbomber, men jag vill ha tid på mig så det blir bra. Fixade och ofixade kort blandas hej vilt. Tog även en massa fina naturbilder som jag inte tog med här, planerar att göra ett eget inlägg med sådant framöver.

 

Mycket kort på barnen blir det ju såklart, men de är riktiga foto-apor. Den här gången hamnade jag på några bilder till och med, man glömmer lätt bort sig själv och när ingen annan tar kort någon gång så fastnar man sällan framför kameran.

 

Nu har jag hållit på i två timmar med dessa kort och de från gårdagen i Sollefteå, skönt att "komma ikapp" lite :)


Sollefteå 2010-07-24



Igår åkte jag till Sollefteå med den här snygga killen! Här läser han Allehanda sådär lite sofistikerat.



Poser. Här tog även min redigerings-ork slut.




Först tvättade jag pärlan hemma hos svärföräldrarna ♥




"Lilla stugan" i Ed.




Farmor Marta ville inte vara med på kort, men ingen slipper undan.







Bengt, Lars-Åke, Jonatan, Kristoffer. Livsnjutaren Jonatan har mjölk och Oreos i nävarna.




Toedor, Jakob, Benjamin, Diana.




Jakob.













Mat på gång, macho-männen sköter grillen.







Renée, Teodor, Krister, Bengt, Lars-åke, Elsa, Albin, Jakob.


Gårdagen i bilder. Dagen avslutades någonstans här med grillat kött och gott vin. Trevlig dag, de flesta hade vi inte träffat på 2 år.

För mig är det ovant att umgås med Kristoffers stora släkt, då hela min släkt och närmaste familj är samma personer. Jag har till exempel en kusin som jag dessutom aldrig har träffat. Kristoffer har massvis, som vi dessutom umgås med regelbundet. Familj är viktigt.

rest in peace

 

Idag blev jag en gerbil fattigare :( Ena sekunden jag gick förbi buren satt de och åt i godan ro, alla tre. En kvart senare hade stackaren dött. Halvt uppäten av de andra hann hon bli också, innan jag såg det och kunde ta reda på det hela. Otrevligt. Naturen är grym mot dess invånare. 2 år, det är ju bara ett halvt gerbil-liv.


walk this way



Den här dagen har gått fort, fast jag inte gjort något särskilt alls. Kvällen har spenderats med kladdkaka och Vänner, det kan man aldrig se för många gånger.

Har inte kollat igenom bilderna från gårdagen än heller, men bilden ovan är ett smakprov! Det är så fint i Loböle på sommaren, man blir nästan sugen på att flytta hem igen!

Kristoffer och jag kände oss romantiska när vi strosade ner till stranden, hand i hand. Det påminner om den första sommaren vi var tillsammans och jag fortfarande bodde hemma. Den finns många smultronställen när man bor på landet, vacker natur bara man kliver utanför dörren ♥

Imorgon ska vi åka till Sollefteå! Kristoffers släkt från Stockholm och Örebro är hemma på semester, och vi måste passa på att träffa alla. Sollefteå är också en vacker stad, och sommarstället i Ed är så fridfullt och mysigt.

Nu ska jag lägga mig, men först sätta laptopen och kamerorna på laddning. Har uppgraderat systemkameran med 8GIG minneskort, så nu behöver jag inte oroa mig för att det ska ta slut. Det blir alltid bättre kort ute i det fria, det är tråkigt at bo i stan egentligen...

Godnatt.

Déjà vu

 

Parfymen ovan köpte jag för flera veckor sedan, men har inte börjat använda den förrän nu. Den heter Déjà vu och kostade 89kr. "Parfym som ser ut som en mamma" kallar Michelle den för, gulligt.

 

Kom nyss hem från Ica, där jag hoppats på att få hämta ut mina biljetter till Ozzy-konserten i september. Det fick jag inte. Det fanns inga biljetter med mitt bokningsnummer så tjejen. Tickness suger den feta, är tydligt fastställt.

 

Har mailat kundtjänst, får se om jag får något rimligt svar. Annars får jag ringa på måndag. Skitstörigt när ingenting ska funka någon gång!


Nu ska jag baka en kladdkaka, ciao!

new bag













Gina Tricot, 199:-

regnbågar och badkrukor

 

Sara Katarina och Sarah Michelle Bergenhem

 

 

Idag har vi spenderat hela dagen i Loböle. Fredde fyllde år så vi firade honom hemma hos pappa. Riktigt trevligt kalas. Omväxlande väder fick vi också, det spöregnade och var dödshett om vart annnat.

 

Tog 191 bilder. Har inte ens tittat igenom dem än, men ska lägga upp ett antal senare. Bilden ovan på Michelle och mig är ovanligt suddig. Det var ett busigt moment, kameran har verkligen farit illa idag.

 

Vi var ner till Sågviken och badade efter middagen. För er som inte vet så är det en jättefin sjö alldeles nedanför mitt föräldrahem. Ingen hade några badkläder med sig, jag tantbadade benen medan barnen näckade. Rätt varmt i vattnet faktiskt, man kanske borde åka hem och bada någon dag.

 

När vi åkte hem till Härnösand igen var det är vacker regnbåge över hela himlen, man såg hela bågen vilket var ovanligt. Den fastnade inte på bild såklart, nog för jag gör mycket saker samtidigt som jag kör men brukar faktiskt inte knäppa kort samtidigt ;)

 

Nu ska jag sussa. Mer kort imorgon förhoppningsvis. Tog massor av fina bilder på barnen, nästan framkallningsmaterial.


Mimmis header



Kristoffers lillasyster bad mig om hjälp med en ny header, det här är första utkastet!

Skickade den precis till henne, får se hur domen lyder. Jag tycker det är jättesvårt att designa åt andra, trots önskemål. De har alltid en bild i huvudet om hur den ska se ut, samtidigt skapar jag alltid med egen touch utifrån vad jag tycker är snyggt.

Är jättepetig med mina egna designer, och antagligen ännu värre när det gäller andras. Hoppas i alla fall att lilla svägerskan ska bli nöjd :)

UPDATE: Hon blev nöjd! Check it out in action; mimmu.devote.se

Happy Birthday!

Idag fyller Fredde år! Vi ska åka och fira hos pappa i eftermiddag. Tårta och pizza ryktades det om, det kan man ju inte missa.

 

Tar med mig alla kameror som finns så lär det komma bilder sedan. Kanske till och med på födelsedagsbarnet, om han kan ta en paus i sin internet-anonymitet...?

 

Jag hoppas du får en bra födelsedag


Neil Dudgeon är nya Barnaby

 

Igår gick den här sommarens andra avsnittet av Midsomer Murders på svt1. The sword of Guillaume. Jag missade det tyvärr men såg det ikväll istället.

 

Det var bättre än förra veckan i alla fall, då jag blev lite besviken. I detta avsnitt introducerades även den "nya" kommissarie Barnaby, Toms kusin John. Han hade ingen stor roll i detta avsnitt, men tydligen är det han som ska ta över under nästa säsong.

 

John Nettles ska pensionera sin karaktär, de sista avsnitten kommer att gå runt jul i år. Därefter ska då Neil Dudgeon ta efter som seriens huvudroll.

 

Var tveksam till detta först, men det kan säkert bli bra. Dock trodde jag att det här skulle bli den sista säsongen någonsin för Midsomer, men kan ju hoppas att det håller även efter Nettles avhopp.

 

Någon som såg avsnittet? Synpunkter på John Barnaby?


Ny kategori


KISS hos Jay Leno

Igår var KISS på The Tonight Show, de spelade Modern Day Delilah och blev intervjuade;





Seeing Stars


Recept: Bulgursallad



2 portioner

Ingredienser:
1½dl bulgur
1 paprika
2 tomater
10cm gurka
½ röd lök
100g fetaost

1-2msk lime- eller citronsaft
salt
svartpeppar

Gör såhär:
♥ Koka bulgur (1½dl bulgur, 2½dl vatten, 1krm salt i 8min)
♥ Skölj och skär samtliga grönsaker och fetaosten i bitar.
Valfritt: Stek grönsakerna i lite olja tills de fått färg. Krydda med salt och peppar. Lägg med fetaosten på slutet, den ska bli mjuk men inte smälta! Jag tycker detta blir godare men det är en smaksak.
♥ Blanda kokt bulgur, grönsaker och fetaost i en salladsskål.
♥ Häll lime- eller citronsaft över, samt salta och peppar efter behag.
Gör inte en farbror Melker - krydda försiktigt och smaka av eftersom. Det ska vara lagom syrligt och starkt.


Servera bulgursalladen som den är eller som tillbehör till kött eller fisk!


Det blev många recept idag, det börjar nästan kännas som att jag driver en matblogg...

Denna maträtt äter jag minst en gång i veckan numera. Lättsamt att laga, nyttigt och bra på sommaren när man kanske inte vill äta så varm mat.

Salladen på bilden är från dagens middag. Kristoffer jobbar sent ikväll så jag passade på att äta något lättsamt i min ensamhet. Han tycker faktiskt också om det som tur är, annars brukar han rynka på näsan när det gäller "nyttig" mat ;)

Recept: Rabarberpaj



200°c    20-30min

Ingredienser:
3-4 rabarber, ca 30cm långa
1dl socker
1dl vaniljyoghurt
1tsk vaniljsocker


Smuldegen:
2dl havregryn
1dl vetemjöl
100g margarin


Såhär gör du:
♥ Sätt ugnen på 200°c.
♥ Smörj en ugnssäker form med smör/margarin/olja.
♥ Skala rabarbern och skär den i bitar, ca 1-2cm långa.
♥ Blanda rabarberbitarna med vaniljyoghurt och socker i en skål, häll blandningen i formen.

♥ Lägg havregryn, mjöl och smör i en skål.
♥ Blanda ingredienserna med händerna till en grynig massa.
♥ Täck rabarberblandningen med smuldegen.

♥ Grädda pajen i mitten av ugnen tills rabarbern är mjuk och pajskalet fått en ljusbrun färg, ca 20-30min.

Servera med vaniljsås eller vaniljglass!


Det här är rabarberpajen jag bakade igår!
Traditionellt recept med egen twist, enligt mig blir den godare såhär :)

Vill man ha den "vanliga" pajen tar man bort vaniljyoghurten, använder 150g margarin och tar 2dl vetemjöl, 1dl havregryn. Tycker dock det blir lite vattnigt och sliskigt, därför är min version bättre ^^

Summer Smoothie

 

Ingrediens! Mitt vanligaste stavfel :(


 

Idag blev det en somrig smoothie till frukost för min del! Smoothies är väldigt lättsamt, man behöver egentligen inget recept. Ta frukter och bär du gillar, släng ner i en mixer tillsammans med någon yoghurt, mjölk och lite is. Kan inte misslyckas och är underbart gott och svalkande en varm sommardag.

 

Dagens smoothie blev iskall och lite syrlig, en härlig törstsläckare. Tog det jag hade hemma, och man kan som sagt blanda som man vill.

 

Jag höftar alltid så receptet ovan är på ett ungefär. Man får smaka av och ta mer av någon ingrediens istället för att mäta ihjäl sig. Vill man ha en matig smoothie kan man blanda i krossade linfrön, vill man ha en onyttig och sliskig smoothie kan man blanda i glass. Fast då blir det i och för sig en milkshake, vilket också är härligt på sommaren ;)


Namnsdag 19/7

 

 

 


Idag har vi Saror namnsdag! Bilden ovan är från förra sommaren, lilltösen Michelle är bara 5 år där ♥

Just nu är det multitasking som gäller. Ta kort, photoshoppa, skriva det här, rabarberpaj i ugnen och makaroner och korv på gång på spisen. Kristoffer börjar bli sjuk så jag lagar några favoriter.

Vi storhandlade idag. 800kr blev det, nu klarar vi oss förhoppningsvis ett tag. Hittade även en härlig nyhet på kak-hyllan; Oreos överdragna med mjölkchoklad! Vansinnigt goda, måste vara knark i dem.


 

Nu ska vi äta middag. Ha en trevlig kväll!


Popcorn - för hela familjen


Poppa popcorn i en kopp


Dante snor alltid mina popcorn och sprider dem halvätna över lägenheten. Men inte ikväll - ikväll fick han egna.

Det var uppskattat ett tag, men gräset är alltid grönare på andra sidan...

Fruntimmersveckans första dag

Idag inleds fruntimmersveckan, och som vanligt har Fredrik den första namnsdagen ;) Jag brukar reta min stackars bror för detta. Imorgon är det Sara som har namnsdag, så då får Fredde gratta mig istället.

 

Tänkte bara lägga upp en bild på ett till av nagellacken från ELF - Gum Pink. Det var riktigt snyggt, synd bara att jag inte kan sitta still länge nog får att naglarna ska bli bra...

 

 

Nu blir det middag för oss, ha en trevlig kväll!


Recension: Big Stan

 

 

Regi: Rob Schnider, 2007

 

I rollerna: Rob Schnider, David Carradine, Jennifer Morrison, Richard Kind, Henry Gibson, Jackson Rathbone mfl.

 

Handling: Stan (Schnider) är en fastighetsmäklare som blåser allt och alla. Till slut blir han polisanmäld och döms till minst 3 års fängelse. Eftersom han inte anses farlig för samhället får han dock sex månader på sig att ordna upp sina affärer, innan han måste avtjäna sitt straff.


Stan är en liten snäll kille, och har inte en chans att klara sig bland mördare och våldtäktsmän. Han har nu ett halvår på sig att lära sig självförsvar, och han har "The Master" (Carradine) till hjälp!



 

 

Jag såg trailern till Big Stan på Youtube förra veckan. Eller reklam för dvdn rättare sagt, eftersom filmen är från 2007. Verkade sådär lagom komisk, lite slapstick och perversa skämt. Helt i min smak.

 

Big Stan får 3/5. Den var rolig, helt klart sevärd - men nog inget jag skulle se om. Rob Schnider är alltid bra, och det här var inget undantag.

 

Som vanligt satt jag och väntade på att Adam Sandler skulle dyka upp, Schnider och Sandler ar ju för vana att vara med i varandras filmer - men han var faktiskt inte med! Måste ju vara första gången.

 

Big Stan kan förövrigt jämföras med Sandlers The Longest Yard, som också utspelar sig i fängelset. Några skådisar återkom till och med, men Big Stan var faktiskt bättre.

 

Gillar man Twilight-filmerna så kan man dregla över Jackson Rathbone (Jasper Cullen) som var riktigt söt.

 

Lättsam lördagsfilm, se den!

 

 


Har storleken betydelse?



Härliga 70-talsfärger ♥


Storleken på balkongen
dvs. Dock är det smärtsamt många som kallar balkongen för "ballen". "Jag solar ute på ballen" är en vanlig FB-fras. Haunting.

Hur som helst. Min balle (haha) är väldigt stor, som ni kanske ser på bilden här ovan. Den är 6 meter lång och 2 meter bred/djup. På balkongen har jag två solstolar och ett litet bord. Endast en stol syns i bild då jag sitter på den andra, bakom kameran. Dante har tagit plats i den synliga stolen.

Nu på sommaren ser jag allt fler mysiga balkonger på bild, på bloggar och i tidningar. Alla är små. Små och mysiga. Det har jag på 6x2m har de klämt in på 2x1. Trångt och mysigt der det ut, blommor och kaffekoppar trängs om vart annat.

Jag kommer på mig själv att avundas dessa små mysiga balkonger, önskar att min också var på det viset. Fast jag har ingen ork. Varje gång jag tänker att jag borde fixa blommor, mer möbler etc så slås jag av tanken att det snart måste bäras in igen. Kånkas ner i källaren för att kunna kånkas upp igen nästa sommar.

Mitt hörn är rätt mysigt. Där sitter jag just nu. Solstol, bord bredvid mig (gärna med någon smaskig drink eller kaffemugg på), laptopen i knät. Detta tar upp ungefär en femtedel av balkongen, resten är kall betong och en till solstol någonstans i fjärran.

Hur mycket skulle behövas för att min balkong skulle bli mysig då? Om jag skaffade en massa möbler, vem skulle sitta i dem? Jag har ju ytterst sällan främmande. Skulle vara for show då, men vem bryr sig? Skaffade jag en massa blommor skulle de garanterat dö inom en vecka, dock skulle de ge lite dåligt samvete då jag skulle glömma och vattna dem efter en dag.

Det känns hemskt att avundas mini-balkonger när min egen är så stor - the bigger the better, right? Är egentligen glad om jag kan gå ut alls, i denna vansinniga hetta. Men mysfaktor vore ju något också. Om min balkong kunde spegla lägenheten, som är underbart välkomnande och trevlig. Är det värt pengar, tid och energi, är frågan.


Vad ska man ha balkongen till? Behöver den vara "mysig"? Hur ser din balkong ut?

Diskmaskinen spelade död

No life.


Här kommer lite ytterst intressant läsning om min diskmaskin, enjoy!

 

Igår satte jag igår en maskin disk medan jag städade. Den brukar hålla på i ungeför 45 minuter, efter fyra timmar var den fortfarande igång!

 

Lamporna slocknade efter ett tag, och det gick varken att slå av maskinen eller trycka på någon annan knapp.

Drog ur sladden ett tag, när vi satte tillbaka den så startade maskinen igen, med samma meningslösa muller. Ingenting hände och det gick inte att göra någonting.

 

Samma visa idag. Jag letade i manualer, ringde till folk som kunde tänkas veta och letade fram garantipapper. Gjorde rent filter och hejsan hoppsan.

 

När Kristoffer skulle dra fram maskinen från bänken började plötsligt lamporna lysa. Ställde ner den plant - nothing. Han vickade lite till och då började vattnet forsa ut, över diskbänken och all over the place.

 

Hällde ut allt vatten, torkade, ställde ner. Lamporna lyste. It was alive!

 

Gissa om Snåla Sara blev nöjd. Hade svettats hela dagen inför att lägga ut tretusen "onödiga" kronor. Nu får vi se hur länge det håller, om man måste göra det där varje gång.

 

Vi har inte tur med grejer, frysen gick sönder i våras också. Den behövde vi dock inte betala själva, som tur var.

Har nyss gjort rent tvättmaskinen av ren nervositet. Den ska inte få gå sönder.

eyes lips face



Allt detta för 200kr är inte fy skam. 3 lipgloss på köpet + gratis frakt = me like.




Mint Cream och Lilac är sommarens nyheter. Gum Pink är bara söt.





Idag har vi varit utan internet, gick faktiskt bra trots beroende. Har varvat Spin City med att sova hela dagen.

Misstänker dock att jag är på bättringsvägen då jag har fått två raseriutbrott och ett gråtanfall, då börjar jag bli som vanligt ^^

Avin från ELF har jag haft liggandes ett tag, idag var Kristoffer snäll och hämtade ut paketet åt mig. Han är så snäll mot mig fast jag bara är sur och arg. Tack för att du finns gubben!

Gnatt.

216 mord senare går Midsomer på tomgång

 

Jag har alltid gillat Midsomer Murders. Lite nostalgi eftersom man sett det sedan man var liten. Oftast är det bra, men igår blev jag besviken! Tråkigt, är det enda jag kan säga. Kristoffer somnade till och med, han som älskar alla tv-program.

 

Efter 13 år och 216 mord börjar Midsomer trappa ner, och det är ju inte så konstigt egentligen. Igår började den sista säsongen på svt1, runt jul är det slut på äventyret för gott.


Fantastiskt att en serie kan gå så länge och hålla formen. I och för sig har ju Beck gått lika länge och håller fortfarande, även om de senaste filmerna varit lite sådär.


 

Stephen Moyer: Midsomer Murders - Death in Disguise (1999)
Orlando Bloom:
Midsomer Murders - Judgement Day (2000)


Hade det inte varit för Midsomer Murders hade vi inte haft numera kända brittiska skådespelare som Stephen Moyer och Orlando Bloom. De har givetvis gjort en hel del, men fick båda en kickstart i Midsomer.

Tänk en film/serie-värld utan Legolas och Bill Compton!

strawberry breakfast & babyvamp blogs

 

Just nu sitter jag ute på balkongen och äter jordgubbar, somrigt värre!

 

Kristoffer köpte fyra liter jordgubbar och glass igår, han är så snäll mot mig när jag är hemma och förkyld ♥ Har dock fortfarande ingen smak, så godsaker är rätt bortkastat på mig just nu.

 

Vaknade imorse av att tandläkaren ringde klockan åtta. Brukar inte svara då det är skyddat nummer, men antog att det var något sådant.

De skulle i alla fall skicka ut en tid till mig framöver. Varför ringer de då, kan man undra?

 

Efter en sådan rude awakening kunde jag såklart inte somna om heller, men då får jag istället lite tid utomhus innan det blir så hett. Riktigt skönt på balkongen på förmiddagen, i alla fall på skuggsidan.

 

 

 

Klicka på bilden för att komma till bloggen

 

Fan av True Blood? Bloggar? Jessica har en blogg, upptäckte jag imorse. Tycker det är rätt bisarrt att läsa något en karaktär ska ha skrivit, men det kanske kan vara kul att få lite tillägg i serie-storyn.


Gatufesten 2010 - Lördag 10/7

 



 





Hotell Strand, Sundsvall.
Får 3/5 på grund av extrem värme och sådär frukost. Uppdatera med AC och riktig prinskorv så blir det 5/5 ;)

Att Mustasch bodde på samma hotell var dock ett stort plus ♥





God kycklingsallad på Norrlandskällaren! "Svängda" tallrikar gjorde snyggt upplägg.


 

White Russian i hotellbaren innan det var dags för Johnossi.

 

 

 

Höjdpunkter: Man Must Dance, Party With My Pain, What's the Point.

Borde ha spelat: Min favorit Sickness.

Publik: Engagerad, sjöng med i de flesta låtar. Efter ett tag blev det väl hoppigt.

 

 























 

Publikhavet.

 

 

 

 

 

GF-bandet.

 

 

 

Blåsväder.

 

 





Jag tänkte se Teddybears men orkade inte. Tur var det, då de hade jätteotäcka björnmasker på sig! Tog den här bilden i förbifarten på väg tillbaka till hotellet.



 

Höjdpunkter: Parasite, Down in Black, Hunt Alone.

Mindre bra: Ralf Gyllenhammars kära image att dricka på scenen. Dock var han enligt sig själv nykter efter "fiaskot" på förra Gatufesten.

Borde ha spelat: Dogwash!

Publiken: Kunde ha engagerat sig mer. Ingen kunde texterna och det var för många raglande fyllon for comfort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pappa och Fredde såg Accept. Vi gick förbi på hemvägen så jag tog en långt-avstånd-bild.

 

 

Over all; en riktigt bra gatufest! Jag är glad att jag gick trots att jag var sjuk, hotellet gjorde det hela mycket lättsammare också.


Efter Sandras kommentar måste jag också påpeka att bilderna faktiskt inte är tagna med systemkameran (Nikon D60) utan med min kompaktkamera Samsung PL150.

Vi stod längst fram på Johnossi och Mustasch så det var lätt att få bra bilder! Var sugen på att ta systemkameran, men då det går rätt hett till i publikhaven vågade jag inte. Blev nöjd med picsen ändå ♥


Eric Carr 60 år

 

Idag skulle KISS-trummisen Eric Carr ha fyllt 60 år!

 

Jag står fast vid att Black Diamond är bäst med honom ♥

 

 


Sickness

 

Laddade precis upp den här bilden som profilbild på FB. Tog den under Gatufesten igår, jag ser lite dizzy ut men det är bara förkylningen. Allt jag fick i alkoholväg igår var en White Russian, har ingen smak ändå så det är inte värt.

 

Skrev igår att det skulle bli bilder idag, men who am I kidding. Väntar alltid skitlänge innan jag uppdaterar, så ni behöver inte sitta som på nålar ;)

 

Åkte hem till Härnösand runt 11 imorse. Gick en sväng på MediaMarkt och Ica Maxi först, kom hem kl.14. Jag däckade nästan direkt och sov till kl.20, ska gå och lägga mig för natten efter det här inlägget.

 

Är som sagt dunderförkyld fortfarande så jag ligger mest och kippar efter andan och tycker synd om mig själv. Får se när det blir pics, börjar gå igenom dem imorgon förhoppningsvis men lovar ingenting.

 

Det regnar och åskar idag förresten. Skönt efter all hetta.

 

 

Johnossi följer mig på Twitter, how cool is that? Lyssna på Sickness nu så blir ni glada! Min favorit från Mavericks, som de inte spelade igår, såklart...

 


Smakprov: Johnossi & Mustasch







Nu är jag tillbaka på hotellet efter en härlig kväll på Sundsvalls Gatufest!

Är helt slut. Måste upp tidigt imorgon (och äta hotellfrukost!) så ska lägga mig nu. Tänkte bara lägga upp ett par smakprov av alla bilder jag tog under kvällen!

Vi träffade förresten Ralf Gyllenhammar och Danne McKenzie här på hotellet innan!

Skriver mer imorgon, då kommer fler bilder osv. Godnatt ♥

Kurerar mig

 

Riktigt sådär mycket ska jag inte använda... Dubbelt upp då K också är sjuk.
Första bilden med Photobooth förövrigt.



I'm on fire today, bloggat tre gånger! Vad kan det bero på...

Sitter just nu och dricker ett glas multivitamin innan sovdags. Blir bara sjukare känns det som, men i helgen vill jag verkligen inte vara sjuk :/

Otrivin, Multivitamin och Fisherman's Friend är mina friends just nu. Ipren också men det fastnade inte på bild. Jag är väldigt vimsig just nu, glömmer saker och gör fel hit och dit.

En miss hamnade i förra inlägget, när jag skrev datumet 9e juli på GF-bilden. 10e ska det naturligtvis vara, lördag den 10e juli.

Nu ska jag sova så jag kanske frisknar till lite. Imorgon blir det sovmorgon till 11 innan det är dags att packa och åka till Sundsvall! Stannar till söndag eftermiddag.

Sov sött ♥

Gatufesten imorgon!




Nu skriver jag mitt första inlägg på Macbooken! Bilden ovan är även den första jag gjorde på nya booken, efter en omständig installation av Photoshop. Får se hur länge det håller.

Jag vet att jag är överdrivet glad över en ny dator, men jag har velat ha en Macbook i över fem år! Är ruggigt snål också, men nu hade jag äntligen både pengarna och viljan.

Min gamla LG-laptop fick jag på min 18-årsdag av mina älskade föräldrar. Den var mig trogen i nästan tre år, tills den lade av (för sista gången) någon gång i vintras. Sedan dess har jag fått använda Kristoffers stationära, men man vill ju gärna ha något eget och inte snylta på andras resurser.

Nog om det.


Imorgon är det
- som bilden ovan visar - dags för Sundsvalls Gatufest!

Jag gruvar mig eftersom jag är dödsförkyld, som tur är ska vi bo på hotell - så man inte måste köra långa vägar fram och tillbaka.

Incheckning kl.15 på Hotell Strand i Sundsvall. 19:45 är det Johnossi och 23:00 Mustasch, det är det som är inbokat för min del. Sedan är det väl en massa däremellan också.

Vi ska äta middag med pappa och Fredde innan, får se hur mycket man orkar med sen. Får ligga och sura på rummet med datorn om inte annat. Allt för att få vara med lappyn ^^


Det är riktigt skönt väder såhär på kvällskvisten. Jag sitter på balkongen och skriver. Då jag inte gillar sommarvärmen och solen så är kvällarna perfekta. Solen är på väg ner, det är vindstilla och myggfritt. Underbart.

Unboxing Macbook Pro 13"











Ladda i köket så en viss liten kisse inte äter på sladden.




Idag fick jag äntligen min nya laptop, en Macbook Pro 13 tum.

Budet skulle komma mellan 9-17, så jag steg upp klockan 8 för att hinna göra mig i ordning innan. Men jag hann inte mer än upp ur sängen förrän det ringde på dörren 8:15! Ruffsig i håret och i pyjamasen. Jag antar att de är vana, de stackars brevbärarna...

Dagen idag har gått åt till att installera program osv. Är dessutom dunderförkyld, gruvar mig inför resan i helgen.

Pimp my iPod



Efter tre veckors väntan fick jag mitt iPod-skin från Fanfire! Rock and Roll Over

Underlaget på bilden är Sonic Boom Over Europe, turnéprogrammet!

my love gave me a lovebird



© Kan Dee. Den stora bilden är aningen omvandlad av moi.


I slutet av maj skrev jag att jag var sugen på detta konstverk av Kan Dee! Idag fick jag det i present av min snälla sambo ♥

Det brukar vara svårt att överraska mig, men det här smög han verkligen med. Nu gäller det bara att hitta en ram så den kan komma upp på väggen!

sunny day sunday

Först gårdagen. Klev upp klockan åtta och skjusade Kristoffer till jobbet. Var fortfarande halvsovande när jag kom hem igen, gå och lägga sig igen most likely. Stod dock emot frestelsen och gick en morgonpromenad istället. Vädret är jätteskönt innan solen gått upp, och det blåste friskt.

När jag promenerat färdigt och kommit in ringde pappa. Vi pratade i över två timmar, väldigt socialt.

Efter pratstunden och frukost började jag storstäda. Eller stor och stor, som vanligt. Skurade dessutom kaklet i badrummet som blivit missfärgat efter allt duschande, allt blev skinande rent.

Hann precis städa färdigt och duscha innan det var dags att hämta hem karln igen, körig dag.



Idag kom Kristoffers föräldrar och farmor på besök! Det är Elsas och Lars-Åkes bröllopsdag idag, 23 år ♥
De hade med sig tårta och bjöd sedan på mat, trevligt.

Finbesöket stannade i ungefär fyra timmar, man blir slut trots att det är trevligt. Jag som är osocial.

 

Min sallad.



Ikväll blir det antagligen film, inget mer avancerat står på schemat i alla fall. Imorgon börjar en ny arbetsvecka för Kristoffer. Tur att man har sommarlov, så man kan vara hemma och smälta bort istället.


Ja just det! Elsa hade med sig en överraskning till mig, som egentligen var från Kristoffer! Måste lägga in en bild i nästa inlägg. Tack älskling ♥

New Moon



Det här blir nog ett inlägg som jag blir hatad för, men någon måste ju gå emot strömmen

 

När Twilight skulle komma ut för två år sedan var jag jätteuppjagad! Äntligen en ny vampyrfilm, postern var underbart vacker och så vidare. Tänkte till och med se den på bio men det blev aldrig. Som tur var.

 

Alla älskade Twilight, hej och hå vad bra den var. Jag såg den först ett år efter alla andra, och blev totalt besviken! Tråkigare film (har man väl i och för sig sett), men usch vad trist.

För mycket romans och för lite action. Ingen snygging att vila ögonen på heller. Kristin Stewart ser ju helfläng ut, Robert Pattinson är väl okej men hetare vampyrer kan man ju göra en lång lista på.

När New Moon kom var det samma hysteri igen. Jag såg den i fredags (när andra fangbangers var på Eclipse-premiären) och väntade mig inget bättre än den första. Aningen bättre var den väl dock, varulvsscenerna var ett stort plus. Inte lika mycket romanstjafs heller.

Kan förstå att tjejer i yngre tonåren gillar dem. Det hade jag säkert också gjort om jag var 13. Men vilket budskap om relationer ger den har berättelsen egentligen? Blir du dumpad så är självmord det enda rätta, det finns bara en person i världen för dig. Man kan inte leva utan sin soulmate och blabla. Vanlig storyline i vampire/human-romance i och för sig, men ändå irriterande.

Kommer antagligen att se Eclipse och kommande (?) filmer också, kan ju hoppas att det blir bättre.

Jag älskar vampyrfilmer och serier, men Twilight går bort. Är definitivt team Jacob. Edward är en sparkly bitch.

Det slår aldrig fel!

 

Varje gång jag beställer någonting från Ellos, så får jag katalogen med nyheter dagen efter! Även så denna gång. Jag tog tummen ur och beställde ett par gladiatorsandaler som jag velat ha länge. De var på rea så jag slog till, beställde endast dem och ingenting annat.

 

Dagen efter får jag höstkatalogen (tidigt med höst kanske, men mycket snyggt) och hittar såklart massor jag vill ha.

 

Ser även att de plötsligt fått in svarta sandaler i min storlek! Köpte mörkbruna eftersom de svarta bara fanns i storlek 42 (har strl 40) då, dagen innan.


Det här låter kanske som ett lyxproblem, men det är ändå irriterande. Det blir dubbla fraktkostnader eftersom jag beställer två gånger. Ellos förstår inte det där med samfrakt. Jag hittar sällan kläder jag verkligen gillar, och när det gäller postorder så försvinner alltid min storlek direkt när plagget är "nyhet".


Såhär dagen efter katalogsläppet fanns som tur var samtliga storlekar i lager. Höstkollektionen innefattade fina klänningar i svart, lila och blomstermönster. Med ärm. Kan inte bli bättre än så.

Om jag varit några år yngre...




Hade detta varit den idealiska skolväskan. Unicorns ftw.