Leaving HomeNicke och Dregen @ Sundsvalls Gatufest 2009.

I år har jag ännu inte skrivit någonting om Melodifestivalen, inför sista deltävlingen är det väl så dags. Som ni kanske vet så är jag inte något större fan av Sveriges största musiktävling, men ikväll tävlar Nicke Borg med låten Leaving Home i Malmö.

Har "smyglyssnat" lite på låten och det låter ju bra som vanligt. I och med soloskivan Homeland kanske han lämnar Backyard Babies-soundet en aning och satsar på något eget. Nicke har själv skrivit låter tillsammans med sin fru, uppfriskande att höra någonting i Melodifestivalen som inte skapats av Fredrik Kempe eller Thomas G:son!


svartvit fotosekvens med svart kattmodell

Dante och jag roar oss på dagarna;


HelkvällDet blev lite firande ändå. Någon romantisk film på det här så.
Det lutar åt The Crow - Wicked Prayer.

alla hjärtans dag


Söt djävul som fick jag av Kristoffer på vår första alla hjärtans dag tillsammans, 2006.


Idag är det alla hjärtans dag. En dag de flesta antingen älskar eller hatar. Precis som med Halloween har jag alltid varit lite anti Valentine's Day. Amerikaniserat och går ut på att man ska köpa en massa skit.

Man läser om elever i skolorna som blir ledsna när de inte får rosor eller hjärtan eller vad de nu är som bara de populära kidsen får. Skolor som vill låta bli att "fira" av just den anledning. Men sådär har det ju alltid varit! Jag var aldrig populär i skolan och fick säkert inga hjärtan, men nu kommer jag knappt ihåg vad som hände på mellanstadiet.

I och med att jag blivit äldre försöker jag sluta vara så anti saker. Bojkotta bara för sakens skull. Fira, inte fira - who cares? Sedan behöver man ju inte lägga så mycket vikt på det där firandet, det behöver ju inte vara nåt speciellt. Och rata inte kärlekens högtid bara för att du råkar vara singel!

(Icke amerikaniserad) kärlek handlar om så mycket mer än romantik mellan partners. Eller mellan människor för den delen. Firar du inte med flickvän/pojkvän så ring en vän och säg hej! Umgås med din mamma, farmor, hund eller gå ut i skogen och krama ett träd! Tillbringa en dag med dig själv!

Kärlek handlar inte om rosor, champagne och fula nallar från Konsum. Det handlar om att umgås med de man håller av och visa dem att man bryr sig. Det behöver inte heller vara den 14e februari, kärlek kan man visa varje dag.

Jag hoppas ni får en härlig alla hjärtans dag, oavsett hur ni väljer att tillbringa den. Kärlek till er!

Inget för känsliga läsare...?

Eller känsliga. Inget för de som inte vill veta någorlunda privata saker om mig, kanske.

I tisdags var jag till mödravårdcentralen för första gången.
Tantpoäng right there. Egentligen får man gå till ungdomsmottagningen tills man är 23 (här dvs, det varierar runt om i landet), men UM i Härnösand gör tydligen inte den här typen av ingrepp.

Jag bytte min p-stav som jag haft i 2 år. För er som inte vet så är det ett preventivmedel i form av ett 40x2mm stort implantat som man har i överarmen. Tycker det har fungerat över förväntan! Jag har haft både p-piller och minipiller innan, men det här är verkligen bättre. P-stav har samma hormonhalt som minipiller och samma biverkningar, förutom att man inte måste passa några "piller-tider". Det är dock lite dyrare och man måste göra en mindre operation, men jag är nöjd!

Måste även påstå att det är mycket trevligare att gå till mödravården än till ungdomsmottagningen. Man blir behandlad som en vuxen och frågad färre konstiga frågor. På UM är det korsförhör om partners, könssjukdomar, graviditet, vikt och gud vet allt. Bra kanske, men jobbigt om man inte har några "problem".

På MV var det bara "Har du gått upp i vikt av den?" och "Har det funkat bra?" Nehepp, jahapp, då byter vi då.
Dessutom fick man vanlig bedövning - dvs spruta - istället för att vänta i timtal på att bedövningskrämen ska verka. I och med att jag skulle ta ut min gamla stav var det ett lite större ingrepp än första gången, men det gick bra. Det har däremot gjort ont längre den här gången - det är fortfarande ömt och kliar - och jag är fortfarande blå-gul.

Om ni törs så får ni se två trevliga bilder på hur det såg ut i tisdags och imorse;Det ser ut som jag tappat all färg på fem dagar! Bild #2 stämmer nog bättre överens med min hudfärg, dvs vampyrskinn. Jag var röd och uppsvälld på bild #1.

Wanna know more? Ask me or Google :)

2013-02-26

Nytt porslin

Nu är det två veckor sedan jag köpte detta, seg ja. Jag hade haft samma 29-kronors-tallrikar i nästan fyra år, det var dags att byta! Hälften var trasigt och andra hälften allmänt fult.

Köpte en likadan servis från IKEA fast i annan färg, den gamla var svart. 249kr för 18 delar. Skålarna från Höganäs fyndade jag på Iittala för 29kr/st, nedsatt från 149kr! (köpte sex stycken, men bara fyra fick vara med på bilden)

Bättre sent än aldrig!När jag fyllde år - 4e juni - fick jag den här affischen av Kristoffer. Nu först har jag ramat in den och hängt upp den på väggen! Eller egentligen förra veckan, jag är ju seg med bloggningen nu.

Köpte ramen på IKEA, och självklart sprack glaset direkt när jag packade upp den. Nu får det var så. Artistiskt osv.

Vi hoppade högt när det rasade