Första dygnet med DitaIgår hämtade vi äntligen hem Dita! Vi åkte till Sollefteå tidigt på förmiddagen, men det stoppade inte värmen. 30°c i skuggan, gassande sol och bil utan air condition. Härligt.

När vi kom fram fick vi jordgubbar med glass av svärföräldrarna, vilket underlättade lite grann. Jag lyckades (ja, det är ju inte särskilt svårt med min hy) bli solbränd och idag har jag ont i hela kroppen. Vi åkte till sommarstugan en sväng och fick grillat till middag innan det var dags att åka hem med lillkissen.

Dita har ju träffat oss förut och var gosig som vanligt. Hon kröp in i transportburen direkt, pep lite grann i bilen men efter en stund blev hon lugn och sov resten av vägen hem.

När vi kom hem stängde Kristoffer och Dante in sig i sovrummet ett tag så Dita fick utforska ifred. Hon nosade på allt och jag visade henne kattlådan och matskålarna.

Mötet med Dante gick ganska bra, det blev i alla fall inte slagsmål. Dante morrade och Dita burrade upp sig stor som en basketboll. De morrade, nosade och blängde på varandra om vart annat hela kvällen, idag går det lite bättre. Dante har tvättat Dita och även om de inte direkt klänger på varandra så kommer de bättre överens.

På natten sov Dita på mitt bröst och kurrade som en liten duva. Hon vaknade några gånger för att busa men somnade om igen. Idag har hon ätit, druckit och gått på lådan själv. Även hittat sin favoritplats, i porslinsskålen på matbordet (bilder på det kommer upp här senare)!

Katterna är fortfarande lite kyliga mot varandra men det går bättre och bättre. Dita är inte rädd längre och Dante är inte lika sur. Just nu ligger de och plirar mot varandra, Dante i fåtöljen och Dita i skålen ♥

KOMMENTARER:Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback