Recension: Case 39

 

Regi: Christian Alvart

 

I rollerna:

Renée Zellweger - Emily Jenkins
Jodelle Ferland - Lillith Sullivan
Ian McShane - Detective Mike Barron
Callum Keith Rennie - Edward Sullivan
Bradley Cooper - Douglas J. Ames

 

Handling:

Emily Jenkins jobbar inom socialtjänsten och tror att hon sett det mesta som jobbet medför. Tills en dag då hon träffar den 10-åriga Lillith Sullivan, vilket blir hennes nya och mest mystiska fall.

Emilys värsta föraningar bekräftas när föräldrarna försöker döda Lillith. Emily räddar henne och bestämmer sig för att ta hand om henne tills den rätta fosterfamiljen dyker upp.
Det finns dock en speciell anledning till att föräldrarna försökt döda sin dotter...


 

 

 

 

 

Jag tycker att det är svårt att skriva om Case 39 utan att spoila, det vill säga berätta det som är spännande / vad filmen går ut på.

 

Det är svårt att säga om den här filmen egentligen är bra. Den fick i och för sig 8/10 av mig här, men tror mest det beror på skrämseleffekterna.

Skräckfilm/thriller är den bästa filmgenren enligt mig, men trots min mörkerfobi är jag inte särkilt lättskrämd. Denna var dock grymt obehaglig, med många skrämseleffektet (ljud osv som fick en att hoppa till).

Renée Zellweger spelar alltså en socionom som får sitt 39e fall, därav filmtiteln. Hon besöker en familj där dottern verkar vara den utsatta, föräldrarna har försökt mörda henne och verkar allmänt sinnessjuka.



Emily (Zellweger) bestämmer sig för att själv ta hand om flickan tills de hittat en fosterfamilj. Hon märker snart att någonting är någonting fel  när hennes vänner dör på oförklarliga sätt runt omkring henne.

Som ni antagligen redan räknat ut så är det inte dottern, utan föräldrarna som är de verkliga offren. Den 10-åriga flickan är i själva verket en demon of sorts, som dödar människor omkring sig och får dem att uppleva sina värsta fobier.

Det enda som kan stoppa Lillith är att döda henne.


Jag brukar räkna ut handlingen i filmer ganska fort, så denna var rätt förutsägbar.
Men otäck.

Och ja, den lilla tjejen är densamma som i Silent Hill. Hon kan bli stor, no doubt.


Skräck-mässigt: 10/10. Censurkudde är att föredra.
Bra-film-mässigt: 6/10. Bra story, lite förutsägbar.
Over all: 8/10. Rekommenderas.



KOMMENTARER:



Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback