Recension: Wallander - Vålnaden



Handling:

Ett hus brinner ner efter en gasexplosion. En man dör och en kvinna skadas svårt, men överlever. Snart konstateras mordbrand. När man identifierar den döda mannen så vecklar en intrikat provkarta av svek och hemliga kärleksaffärer ut sig. Den bedragna mannen, och tillika mordoffrets kompanjon, misstänks omedelbart av alla, tills han också hittas brutalt mördad i sitt hem. Wallander söker sig tillbaka männens förflutna och hittar tillslut en trolig gärningsman, på långväga besök, och vars uppdrag ännu inte är slutfört. Inte förrän hans dotter får träffa sin döda pappa livs levande igen.

 

 

Det kommer ständigt nya filmer om kommissarie Wallander, Yellow Bird och tv4 släpper dvd:er varje månad till min stora glädje!

Om man tittar på trailern så verkar detta vara en actionfylld och spännande film, men riktigt så häftigt var det inte.

Per Moberg är med, vilket jag tycker är extremt läskigt. Dock såg han riktigt fräsch ut och man fick inte samma mardrömmar som efter man har sett hans matlagningsprogram.

Halvbra film som var lättsam att titta på till kvällsfikat, men den hade kunnat vara bättre. Handlingen och slutet var som vanligt inte särskilt svårt att föreställa sig.

Jag ogillar dock när inte alla misstänkta är med från början, utan rätt som det är så är det någon helt random människa som faller in i slutet. Midsomer Murders style.

Helt okej. 2/5.


KOMMENTARER:



Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback