Recension: Beck - I Stormens Öga

 

Handling:

Ett bränt kvinnolik hittas och SÄPO misstänker att Gunvald Larsson har kopplingar till mordet. Den brända kvinnan var internationellt efterspanad och ingår i en grupp miljöaktivister som utför attacker runt om i världen. Gunvald ger sig ut på egen hand för att finna kvinnans mördare samtidigt som han har SÄPO i hälarna. Martin Beck får order att anhålla Gunvald och hans lojalitet mot sin kollega ställs på prov. Samtidigt upptäcker Beck miljöaktivisternas planer att slå till här i Sverige. Tillsammans med SÄPO måste han försöka stoppa attacken innan katastrofen är ett faktum...




Senaste Beck-filmen - I Stormens Öga hade i och för sig premiär i augusti förra året, men kom nyligen ut på dvd och blu-ray.

Vi såg i alla fall den igår, så jag tänkte ge en liten recension.

Vad jag hört i förväg, framför allt från min bror som såg den innan mig, var att den kändes långtråkig. Att Peter Haber var platt och verkade less på rollen som kommissarie Martin Beck.

 

Jag ger trots allt denna 4/5, men kan hålla med om att den inte är som en "vanlig" Beck-film. De flesta Beck (och även Wallander/random deckare) brukar ju ha samma upplägg. Filmen börjar med att en person blir mördad, och så ska poliserna komma fram till vem som är mördaren.

 

I Stormens Öga liknar dock mer en Johan Falk film. SÄPO är inblandat och det sker inga direkta mord, inga man bryr sig om som tittare i alla fall.

 

Go, Gunvald!

 

Det positiva är rätt mycket action och mycket Gunvald, som är som bäst när han kör bil hetsigt och spöar på folk. Beck själv var inte med så mycket, men det kändes inte heller som någon förlust. Haber är som sagt ganska platt och funkar som jämvikt mot Gunvald Larssons aggressioner.



Klart värd att se, men jag är ju sucker för Beck. Nedan; trailer.

 


KOMMENTARER:
Av: Fredde

äh va fan Johan Falk är bättre, bra slå folk på truten scener med persbrandt dock.

2010-02-16 kl. 16:27:15



Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback