Recension: Bröllopsfotografen



Regi: Ulf Malmros

Handling:

Robin är bröllopsfotografen från hålan i Värmland som får uppdraget att plåta ett överklassbröllop i Djursholm. Han förälskar sig i brudens syster och försöker göra om sig för att passa in i den fina världen. Det går väl så där.

I rollerna:
Björn Starrin - Robin
Tuva Novotny - Astrid
Kjell Bergqvist - Jonny
Johannes Brost - Clas
m.fl.



Robin & Astrid eller Pölsa & Sussie?

Jag är ett stort fan av Ulf Malmos filmer, "Smala Sussie" ligger på toplistan av favoriter. Har tänkt se hans senaste film "Bröllopsfotografen" sedan den kom ut i oktober förra året, men det har inte blivit av förrän ikväll.

Det måste vara lättsamt för Malmros ändå, han kan ta samma skådespelare och samma soundtrack och göra en helt ny film! Detta ser jag absolut inte som någonting negativt, tvärtom.

Värmländska är extremt charmigt och Björn Starrin i långt hår, skinnbyxor och med en kamera i handen är ju så bra som svensk film kan bli.

Fin historia om kärlek och svek, framgång och motgång samt svårigheterna att passa in utan att förlora sig själv.

Absolut sevärd!


alet.blogg.se



Ny design!

När jag ändå höll på med uppdateringen så blev jag sugen på en ny design. Har alltid haft "Sara" som header/bloggnamn, men för att matcha adressen så tog jag mitt alias Alet denna gång.

För er som inte vet varifrån detta smeknamn kommer; När jag vara liten kallade jag mig själv för "Ala" eftersom jag inte kunde säga "Sara". Detta utvecklades senare till "Alet", som mina nära och kära fortfarande kallar mig för.


Är inte riktigt nöjd med bakgrunden, lär ändras inom kort.

Kommentera gärna!

Léons kalas i bilder



Min brorsson Léon fyller 3 år den första mars, men vi firade hans födelsedag förra söndagen!
Här kommer lite bilder, mest på födelsedagsbarnet men också lite fikapics;



Lysa med ficklampa på paket. Léon med pappa.



Presenterna från Kristoffer och mig blev uppskattade. "Gackor" och en bok om byggarbete.



Michelle hade ritat en katt till lillebror, slagit in paketet själv och allting!



Farfar skämmer bort barnbarn med stora paket!



Smörgåstårta och Coca Cola till födelsedagsfika.
Det bjöds även på kakor till kaffet, men de hann jag inte ta kort på innan de försvann...

Birsta 2010.02.21

Nu kommer random uppdateringar igen. Jag har haft VFU i en vecka och inte orkat uppdatera här någonting. Efter tjat från diverse håll måste jag ändå ta mig i kragen och skriva lite. Blir flera inlägg då det som hänt infaller under olika kategorier.

Börjar med vad som hände för en vecka sedan. Söndag 21/2 skulle Léons 3-årsdag firas, och vi åkte tidigt för att hinna shoppa i Birsta innan kalaset.

Jag hade länge varit i akut behov av skor, och då Härnösand inte har det bästa shoppingutbudet så var Birsta City värt ett försök.

Efter tio minuter inne i köpcentrat hittade jag ett par som både var snygga och satt perfekt. Slog till direkt ich hade sedan två timmar över för att fika, awesome!


450kr på Eurosko


Efter skoköpet gick vi på Din Sko bara för att browsa. De hade självklart min gamla modell, blev nästan lite sugen. Men ett par räcker för en dag. Fick dem dessutom av min snälla far!
Förhoppningsvis slipper jag köpa nya på minst ett år nu.


Vi skulle hämta Fredde tjugo minuter innan kalaset, så vi hade cirka två timmar att slå ihjäl. Kristoffer såg en smaskig skylt utanför IKEA att de hade semla och kaffe för 15kr, så det var ett måste.
Jag tog dock cheesecake med blåbär istället, är inget större fan av semla.


43kr för detta, som hittat.


Nu kommer bilder från 3-årskalaset! Tog inte lika många bilder som jag brukar, men lite smakprov ska läggas upp. Enjoy!

Roses are Red


Torsdag

God kväll.

Blev aldrig att jag skrev igår. Hade föreläsning till kl17, om läs- och skrivsvårigheter. Faktiskt intressant, föreläsaren tog upp programledaren Peter Jihde som exempel på personer med talfel. Roande.


På kvällen såg Kristoffer och jag filmen Vuxna Människor. Jag hade inte sett den innan och den var över förväntan!


Imorgon ska jag hälsa på i skolan där jag ska göra praktik kommande fem veckor! Ska dit kl9.30 och träffa läraren och barnen. Ska bli trevligt.

Vi åkte dit idag för att kolla var det låg alls, helt oförklarliga vägar. Hittade efter många om och men, och imorgon bitti hittar jag förhoppningsvis på första försöket.

Efter skolbesöket ska vi ner på stan. Jag ska hämta ut mina linser och ska vi titta på en födelsedagspresent till Léon. Får se om vi hittar någonting vettigt.




Jag har fått en följare på Twitter, någon jag inte alls vet vem det är! Läs minibloggen/FB-uppdateringarna där om du är intresserad; http://twitter.com/bergenhem


Nu ska jag snart lägga mig så jag orkar upp imorgon! Kanske blir ett avsnitt av One Tree Hill först, får se.

Good Night.

Twitter



När man väl börjat så fortsätter det att gå utför. Blogg, Facebook och nu Twitter!

Kalla mig copycat, men jag läste på Sandras blogg att hon kopplat samman Twitter med Facebook. Twitter uppdateras via sms från mobilen, medan Facebook behöver internet.

Ibland kanske man vill uppdatera där det inte finns Wi-fi, och när man då sms:ar till Twitter så uppdateras statusen på Facebook med samma sak. Smart.

Tydligen verkar det ta extremt lång tid innan detta funkar, men som allt annat lär jag inte använda det så mycket heller. Kul grej i alla fall.

Lade upp en Twitterwidget och knapp här i sidpanelen om någon vill läsa och/eller följa!

Follow Bergenhem on Twitter

I Love You Phillip Morris



Handling:
Steve Russell (Jim Carrey) är lyckligt gift med Debbie och en mönsterinvånare i staden där de bor. En bilolycka får honom att drastiskt omvärdera sitt liv. Steven inser genom en uppenbarelse att han är gay och beslutar sig för att leva sitt liv fullt ut – även om det innefattar att bryta mot lagen. Stevens nya syn på livet gör att han ganska snabbt hamnar i fängelset. Där tar livet ännu en ny vändning och han blir galet kär i Phillip Morris, en känslosam och lågmäld kille (Ewan McGregor). Stevens hängivelse att få leva ett liv i frihet tillsammans med Phillip driver Steve till fler och flera innovativa brott. Han är beredd att göra vad som helst för att förenas med Phillip utanför murarna och han genomför en rad osannolika rymningsförsök som får omvärlden att häpna.



Inga Jim Carrey fans kan väl ha missat hans kommande film, I Love You Phillip Morris. Filmen har premiär på bio i Sverige 26/2.

Based on a true story filmer är oftast bra, och baserat på traliern verkar denna både komisk och dramatisk. Lite ovanlig roll för Jim Carrey också, intressant.

Ska absolut ses!


Recension: Beck - I Stormens Öga

 

Handling:

Ett bränt kvinnolik hittas och SÄPO misstänker att Gunvald Larsson har kopplingar till mordet. Den brända kvinnan var internationellt efterspanad och ingår i en grupp miljöaktivister som utför attacker runt om i världen. Gunvald ger sig ut på egen hand för att finna kvinnans mördare samtidigt som han har SÄPO i hälarna. Martin Beck får order att anhålla Gunvald och hans lojalitet mot sin kollega ställs på prov. Samtidigt upptäcker Beck miljöaktivisternas planer att slå till här i Sverige. Tillsammans med SÄPO måste han försöka stoppa attacken innan katastrofen är ett faktum...




Senaste Beck-filmen - I Stormens Öga hade i och för sig premiär i augusti förra året, men kom nyligen ut på dvd och blu-ray.

Vi såg i alla fall den igår, så jag tänkte ge en liten recension.

Vad jag hört i förväg, framför allt från min bror som såg den innan mig, var att den kändes långtråkig. Att Peter Haber var platt och verkade less på rollen som kommissarie Martin Beck.

 

Jag ger trots allt denna 4/5, men kan hålla med om att den inte är som en "vanlig" Beck-film. De flesta Beck (och även Wallander/random deckare) brukar ju ha samma upplägg. Filmen börjar med att en person blir mördad, och så ska poliserna komma fram till vem som är mördaren.

 

I Stormens Öga liknar dock mer en Johan Falk film. SÄPO är inblandat och det sker inga direkta mord, inga man bryr sig om som tittare i alla fall.

 

Go, Gunvald!

 

Det positiva är rätt mycket action och mycket Gunvald, som är som bäst när han kör bil hetsigt och spöar på folk. Beck själv var inte med så mycket, men det kändes inte heller som någon förlust. Haber är som sagt ganska platt och funkar som jämvikt mot Gunvald Larssons aggressioner.



Klart värd att se, men jag är ju sucker för Beck. Nedan; trailer.

 


Underneath

Tänkte lägga upp en bild som jag trixade med då jag var spelänka i helgen. Jag har oftast varken tid eller lust att göra några större projekt, men det är kul när man väl kan ta sig tid! Nu har väl de flesta läsare här redan sett den då den finns på facebook;

 

 


Warhammer Weekend Widow

Nu har jag inte skrivit på evigheter känns det som. Har mycket att ta igen så kommer dela upp det lite.


I helgen hade vi besök av Kristoffers kompisar. Det var Warhammer-tävling i Härnösand som Emil och Puja skulle delta i, så de fick bo hos oss.

Jag var en så kallad spelänka under lördagen, då Kristoffer också ville följa med och titta, fick mycket gjort. Kändes konstigt att vara ensam hemma, har knappt varit det sedan vi flyttade ihop. Man vänjer sig fort vid att vara två!

På kvällen kom Persson och Sara på besök. De hade inte varit i vår lägenhet förut så det var kul. Vi kollade på Melodifestivalen och fikade. De ska flytta till Helgum snart, så förhoppningsvis kan vi träffas mer framöver. Härnösand-Piteå är ingen distans man vill åka ofta direkt.




På söndag eftermiddag hade alla vännerna åkt hem för att citera Gyllene Tider och vi var ensamma igen. Kul med främmande men man blir konstigt trött av någon anledning. Sov halva dagen igår.


Igår pratade jag med min LLU:are, det vill säga kvinnan jag ska göra min praktik hos. Jag ska få komma på besök på fredag och träffa klassen, ska bli roligt! Tänkte åka och kolla var skolan ligger någon dag. Har aldrig varit i det området så kan vara värt att kolla upp i förväg.

Måste även åka på stan någon dag. Fick sms imorse om att mina linser finns att hämta hos optikern. Gruvar mig lite eftersom jag kommer att bli rätt pank efter att ha betalat 1600kr för dem.
Dock bara en vecka till studiebidrag.

Ska även köpa en födelsedagspresent till Léon! Han fyller 3 år den 1a mars, och vi ska ha kalas för honom på söndag. Man märker på barnen att tiden går, känns som att han nyss föddes.


Nu blir det lite fotonörderi och filmskriveri, enjoy!

Half-a-day-nap

Aktionen går ut imorgon kl.15.22!
God kväll.

Jag vaknade precis efter den längsta siestan någonsin, somnade någon gång runt tre och vaknade nu.

Känns att man inte ätit något sedan imorse, men nu är det för sent för middag.


Optikern idag. Hade tid kl.10 och åkte halv för att ha lite marginal, snön vräkte ner ute. Låg bra till, men när vi kom till Nybrogatan var det byggnadsställningar överallt och pilar hit och dit om hur man skulle köra.

Jag följde pilarna så gott det gick. Hade två bilar framför mig som verkade köra rätt (man ska aldrig lita på bilen framför) och de fick båda köra ner den väg vi skulle.

Men inte vi. När jag kommit halvvägs möttes jag av en traktor vars förare argt vinkade att jag inte fick köra där. Fick backa tillbaka, med massor av bilar bakom, och köra in på en sidogata.

Väl där var det stopp eftersom ingen visste var man fick åka. Men till slut fick jag fickparkera på en tvärbrant gata och hoppas på det bästa. Jättelångt från stan också, så fick en rejäl morgonpromenad.


Vi hann i alla fall, och var på plats kl10. Synundersökningen varande i säkert en halvtimme. Fick göra själva testet fem gånger, med och utan linser, med olika ljus. Och hon undersökte ögonen tre gånger. Tydligen hade jag fått nya ärr i ögonen, vilket inte är positivt.

Däremot hade synen förändrats till det bättre, och optikern kunde sänka både närsyntheten och brytningsfelet på kommande linser.

Hon tyckte dock att jag borde skaffa glasögon för att vila ögonen ibland. Får se hur det blir med det, det är väl framför allt en kostnadsfråga.
Skulle få de nya linserna om en vecka, det kommer också bli en saftig utgift. Synundersökningen gick på 400kr.



Efter optikern gick vi till Åhléns för att hitta en ny mascara åt mig. Blev faktiskt ingen av de jag skrev om igår, utan ramlade tillbaka på min gamla sort,
Isadora Build Up Volume
Nr.01 - Black. 99kr, fynd.


Handlade på Ica på hemvägen, då vi hittat bilen igen det vill säga. Jag har uselt lokalsinne och alla gator ser likadana ut.

Dante blev glad då vi kom hem med kassar, han gömde sig direkt i en av dem.



Vi köpte mitt favoritbröd och glass på Ica, blev en härlig frukost/lunch!



Kristoffer fick ett vykort på posten idag. Jag hade skickat det för att försöka vara gullig,
men det var väl mest fjantigt. Han blev glad i alla fall.




Nu ska jag hitta på någontng och äta, sedan är det väl bara att lägga sig igen.
Ha en trevlig kväll!

Eyes and Sight

Imorgon har jag tid hos optikern kl.10. Som jag skrev tidigare så har jag inte kollat synen på cirka två år, trots att man ska göra det minst en gång per år. Speciellt när man ser så dåligt som jag gör!

Förhoppningsvis har synen ändrats till det bättre, som den gjort vid tidigare kontroller. Eller så ser jag lika dåligt som vanligt, vilket är positivt då jag kan fortsätta köpa samma linser. Samma styrka dvs.

Jag fick mina första glasögon när jag var 4 år gammal, och har använt linser på heltid sedan jag var 12. Har sedan ett par år tillbaka använt så kallade dynet-runt-linser, eller PureVision Toric som de heter.


Man har linserna dygnet runt och byter de en gång i månaden. Precis som vanliga månadslinser, till skillnad från att man inte behöver ta ut dem på natten.

Detta har funkat väldigt bra för mig och känner nästan aldrig att jag har dem. Nu har jag inga linser kvar i lager och tänkte då passa på att kolla synen innan jag beställer nya.

Får se om Synoptik vill erbjuda mig något bra pris, annars blir det Lensway som vanligt.
3000kr/år för att se alls, vilket handikapp. Blir ofta sugen på att göra en ögonoperation, men kommer nog aldrig våga det.


Vid optikerbesöket måste jag vara utan smink runt ögonen. Lika bra det, min mascara sjunger verkligen på sista versen nu. Kladdig och dan.

Ska kika om Åhléns har någon bra. När jag var där igår så hade de min vanliga;
Isadora Build Up Extra Volume Nr. 7 - Bluish Black för 159kr. Helt okej pris.

Däremot så har jag nästan gått på reklamerna för den nya innegrejen med vibrerande mascaror. Allt ska vibrera nu för tiden verkar det som. Men jag är aningen skeptisk till att peta med en vibrerande borste kring ögonen! Hur funkar det, kan man undra?

Isadora har hakat på trenden med dessa mascaror, kanske värt att prova? Något annat märke är nog inte aktuellt, jag gillar Isadora och håller fast vid det. Speciellt när det gäller ögon make-up, har inte hittat något annat brand som funkar.


Vibrance or the regular brand - that's the question


Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon! Ska vara nere på stan till klockan 10, ingen hit när man är ledig. Ja, jag är lat.

Good night.

MysteryGuitarMan

Hittade denna kille på Youtube för ett tag sedan, gillar verkligen hans videos!

Han borde ge mig en kurs i touch-screen, I suck at that.




Random Updates

Nu var det sådär längesedan jag skrev igen. Blir less ibland och vill inte alls sitta vid datorn, skyller på skolan men jag är allmänt trött.


Igår var vi på stan. Jag beställde tid för synundersökning - ska dit imorgon. Har inte kollat synen på två år nu (Ska egentligen göra det 1 gång/år) så det är väl på tiden. Förhoppningsvis har den inte ändrats något och jag ser lika dåligt som vanligt.

Jag fick några tidiga alla hjärtans dag presenter också, Åhléns hade extremt söta gossedjur som bara skrek efter att få köpas.
Nu sitter de på soffan och ser söta ut;

 

När vi var på Åhléns så ringde Kristoffers föräldrar och frågade om de kunde komma och fika. Vi hade inte ätit något så det blev lunch på Subway! Jag hade nog inte ätit där sedan jag gick ut gymnasiet, men det var gott som vanligt.

 

 

Svärföräldrarna kom strax efter vi kommit innanför dörren. De hade med sig en kanellängd och nya Ballerina - Kladdkaka! Var faktiskt gott, annars är ju originalet bäst.

 

 

Innan de skulle åka fick vi även gå med ut och titta på den krockade bilen. Elsa blev påkörd av en EPA-traktor som körde på fel sida av vägen, det blev en rejäl buckla och repor i lacken.

Tydligen är skadan för stor för att kunna fixas. De ska istället byta in bilen och köpa en annan. Kul med nytt kanske, men till en onödig anledning.

 

 

Och så till highlighten på dagen! (No offence)

Vår frys har ju krånglat ett tag, och lade av helt för några dagar sedan. Kristoffer ringde om det igår morse, och klockan tre samma dag så kom den nya frysen!

Det kallar jag service, fördelen med att bo i en hyresrätt.

 

Yay!

 

 

Just nu har vi en plåt drömmar i ugnen. Har haft maraton på Sällskapsresan-filmerna, ska se SOS och äta nybakade kakor snart. Dock så är den första nog bäst ändå. Sven Melanders Berra är en underbar karaktär, och att han ser ut som min pappa gjorde på 70-talet gör ju det hela ännu roligare!

 

Bärra hem Berra, osv.

 

Vill påminna om att aktionen på min mobil går ut på fredag!

Just nu ligger den på 345kr, riktigt billigt med andra ord.

LÄNK


Bloody Schlager

Slö och mysig lördag. Sitter i soffan med mina älsklingar; laptopen, iPoden, mobiltelefonen och Dante ^^

 

Min andra älskling Kristoffer spelar Modern Warfare och skriker fula ord, tur att man kan höja volymen på musiken.

 

Upptäckte nyss att mobilsmycket som följde med mobitelefonen innehåller en undangömd stylus/"pekpenna". Misstänkte att det var något sådant. Måste träna på qwerty-tangentbordet. Trots att jag inte har de största fingrarna i världen så lyckas jag trycka på allt förutom det jag vill träffa.

 

 

Började dagen med att se det andra avsnittet av  Spartacus - Blood and Sand. Det tar sig, var lite skeptisk efter det första avsnittet men detta var riktigt bra. Male full frontal nudity är väl dock något man kan leva utan, även Lucy Lawless naken. Xena kommer aldrig att vara detsamma nu.

 

 

Ikväll börjar Melodifestivalen. Jag är inget fan av schlager, men ska såklart se för Kristoffers skull. Får se om det är något av värde. Pain of Salvation verkar vara årets hårdrocksband i festivalen, kan bli intressant.

 

Weird att Dolph Lundgren är en av programledarna bara.

 

Artisterna i Deltävling 1:

 


Dr. Love + Dr. Pepper = ?

Medan många jag känner tycker att Dr. Pepper är
äckligt så tycker jag att det är ruskigt gott!

KISS-fan som jag är måste jag då posta denna teaser;

Mr. Simmons, sellout much? God dricka dock.


Även en anledning till att lyssna på Dr. Love;

KISS - Calling Dr. Love



Aw, tar mig tillbaka till barndomen.
Lärarna på förskolan satt kaffet i vrångstrupen när lilla Sara 5 år sjöng
"You need my love baby, oh so bad. You're not the only one I've ever had" osv :P

is HIM back?


"I'm not afraid, to admit that I adore you" - Scared to Death

Lyssnar igenom HIMs nya album SCREAMWORKS: Love in Theory and Practice.

Efter två halv-poppiga/emo-rockiga skivor så låter de nästan som på den gamla goda tiden igen (Greatest Lovesongs, Razorblade Romance)!


Många finstämda ballader även på denna skiva. Som jag i och för sig gillar, men för att citera min mor så vill man ju hellre lyssna på musik med "stake" i!

Singeln Heartkiller och även Like St. Valentine påminner väldigt mycket om de gamla HIM, helt klart positivt.
Bland de övriga låtarna är just nu Scared to Death min favorit, ballad yes.

Heartkiller:



Like St. Valentine:



Scared to Death (live):




Skriver nog en klarare recension när jag lyssnat på riktigt, nu är det albumet #1 och singlar #193743547 :P

Screamworks släpps officiellt 14 februari
, måste stödköpas!

Sundsvall City 10-02-05

Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen, skolan har tagit upp min tid.


Jag idag.


Idag har vi varit i Sundsvall. Kristoffer var på arbetsintervju hos Manpower klockan två, han tyckte att det kändes bra så förhoppningsvis får han jobb snart! Com Hems tekniska support, det kommer att passa honom.


Innan intervjun så åt vi lunch på Ming Palace med pappa, alltid en hit!




Jag hittade lite kläder på stan också. Var egentligen på jakt efter skor, som jag fortfarande inte fått tag i. Men det blev en klänning och en kofta istället;





Svart klänning/tunika med rött mönster: 99kr (nedsatt från 249kr) Åhléns
Skogsgrön långkofta: 99kr (nedsatt från 349kr) Åhléns

Det blev en snabb shoppingtur de sista tio minuterna av parkeringstiden, men härligt med rea-priser!

Hittade även mysiga tjocksockar med Hello Kitty, varma och goa;




Efter intervjun och shoppingen på stan så åkte vi till Birsta. Hade stämt träff med Fredde på Max, där vi åt de Lux till middag. Gott!





Another update;

Det kanske inte var så svårt att lista ut vad paketet jag beställt innehöll, efter det att jag lagt ut min mobiltelefon på Tradera?



Fick min nya telefon, Samsung Omnia II igår! Nu kan jag ha Facebook och hela fadderullan, känns som min gamla telefon är från medeltiden i jämförelse. Mycket utvecklas på två år.

Nöjd är jag i alla fall!


Solsidan tar sig, andra avsnittet var dubbelt så bra som det första. Måste jag skriva för att inte folk ska bli upprörda!

Nu ska jag catch up på ännu bättre serier. Good night.

Ola Rapace i "Solsidan" på fredag

(Nu snor jag detta ganska rakt av från TV-bloggen,
men som fangirl av Rapace är det ett måste :P)



Sexscen med Ola Rapace i tv4! Chockerande tycker många, överdrivet men roligt tycker jag.

Rapace ska alltså vara med i tv4:as nya komedi Solsidan (som jag för övrigt ratade efter första avsnittet, men nu blev det ju genast mer intressant).


Ni som såg det första avsnittet av serien vet kanske att Mia Skäringers (som spelar Felix Herngrens fru) rollfigur är skådespelerska. I nästa avsnitt av Solsidan, som sänds på fredag, ska hon ha spelat in en "romantisk komedi" med Ola Rapace (som då spelar sig själv).

Filmen heter "Mannen som älskade för mycket", och när Felix karaktär hittar trailern på Youtube så blir han inte särskilt glad;

Varning för sexscen!

 

Överdriven men ack så roande. Översatt till engelska också, det är viktigt.

Kan tänka mig att det blir synd om Herngrens karaktär efter detta.


Home Spa Light



Vardagslyx är något som enkelt kan pigga upp en jobbig eller tråkig dag!

Vi fick ju alla kranar och duschmunstycket utbytta idag, så jag invigde den 'nya' duschen med lite hemmaspa delight.

Det behövs inte mycket för att göra en vanlig tisdagsdusch mysig och uppiggande!

- Tänd några doftljus här och var i badrummet.
- Använd duschcreme/tvål som doftar gott, unna dig gärna någon dyrare variant.
- Gör en hårinpackning. Behöver inta ta lång tid, det finns 'snabbkurer' på 2 minuter.
- Skrubba kropp och ansikte med body/facialscrub, eller använd skrubbvante.
- Smörj in kropp/ansikte med väldoftande lotion efter duschen.

Man blir en ny människa! Och väldigt avslappnad :)



Nu ska jag se gårdagens Desperate Housewives innan sängen, imorgon är det skola igen! Men förhoppningsvis får jag också ett efterlängtat paket imorgon, ni kanske kan gissa vad det är...?

Godnatt cuties.

Samsung Soul U900 säljes!

La precis ut min mobil på Tradera, köp den! ;P

Utropspris 475kr, Köp Nu 990kr

Länk till aktionen!

 

Länk till aktionen!

 

Rosa Samsung Soul U900 säljes!

 

Funktioner:

- Touchscreen

- 5 megapixel kamera, autofokus och fotolampa.

- Mp3-spelare

- Bluetooth

- USB

Tillbehör:

- Laddare

- USB-kabel

- Headset. Tyvärr utan hörlurar, men vilka som helst kan kopplas in.

- 4 GIG Sandisc minneskort

- Manual

- Mjukvara, "PC Studio" filöverföringsprogram.

 

Mobilen är köpt i december 2008, sparsamt använd med naturligt slitage.

Nypris: 2 800kr

 

Betalning sker via Paypal eller överföring i mitt bankkonto i Länsförsäkringar Bank.

Söndagsmiddagen: Porterstek


Tid: ca 2 timmar, varav 15 minuters arbete


Ingredienser:
1,25-1,5 kg benfritt nötkött t.ex. fransyska, oxstek eller rostbiff
Kokspad:
1 flaska (33 cl) porter (en sorts öl som brukar finnas i vanliga mataffärer)
0,5-1 dl outspädd svartvinbärssaft
0,75 dl soja
7 st torkade enbär
7 st hela svartpepparkorn
2 tsk timjan
2 st gula lökar

3 st köttbuljongtärningar
eller 4,5 msk flytande buljong


Sås (till 2 portioner):
2 dl silat spad
0,75 dl grädde(valfri fetthalt)
0,5 dl vatten
1 msk soja
2 tsk idealmjöl
eller vetemjöl (men vispa då ut mjölet i lite av grädden först så att det inte blir klumpar)


Gör såhär:
♥ Ta fram en gryta som köttbiten ligger trångt i.
♥ Blanda ihop kokspadet i grytan. Häll i porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, svartpepparkorn och timjan.
♥ Skär löken i skivor och ha i dem samt köttbuljongtärningarna i spadet.
♥ Koka upp spadet och lägg i köttbiten. Låt sedan sjuda under lock på svag värme ca 1 ½ timme. Vänd under tiden på köttbiten ca 3 ggr eftersom den inte blir helt täckt av kokspadet.
Köttet ska kännas mört när det är färdigt. Prova med en sticka eller stick in en köttermometer till köttbitens mittpunkt. Termometern ska visa 75 grader när det är klart.
♥ Tag grytan från värmen och låt köttet ligga kvar i spadet ca 20 minuter.
♥ Skär köttet i tunna jämna skivor och lägg upp på serveringsfat.

♥ Gör såsen; Vispa ihop spad, grädde, vatten, soya och idealmjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt koka 1-2 minuter.

Servera kött och sås med t.ex. sallad, kokt potatis och vinbärsgelé!


Den här goda middagen gjorde min svärmor idag!
Har bara ätit det två gånger, mycket jobb som ni ser.

Tuesday, busy days.

Som ni kanske märkt så har jag inte skrivit på två dagar, har haft fullt upp med skola.

I söndags åkte vi hem från Sollefteå, så Dante fick inte bråka mer med sin kompis Rune. De lekte/slogs non stop hela helgen, Dante var utmattad när vi kom hem till lugnet igen;


Syskonkärlek?


Igår och idag har jag gått i skolan. Har gått bra, men man blir så vansinnigt trött! Idag hade jag tänkt försöka att inte ta en eftermiddags-nap, men jag undrar om det går att hålla ut.

Vi har fått lite jobb gjort i lägenheten också! Förut idag så kom det två karlar och bytte ut vattenkranar och duschslang/munstycke i kök och badrum.
Det är bättre fart på vattnet nu, förut fick man stå i duschen i evigheter när man skulle tvätta håret.

Snö är det fortfarande i massor. Just nu är det faktiskt uppehåll, men man har fått leta efter bilen varje morgon här.
I Sollefteå var det såklart ännu värre, is och snö överallt;




Nu blir det receptet från söndagsmiddagen, och även en länk till Tradera.