e.l.f. Lengthening & Volumizing Mascara



Numera köper jag allt mitt smink från ELF [eyeslipsface.co.uk] och senast beställde jag även en mascara därifrån. Jag har ganska långa ögonfransar och vill bara få lite färg på dem. Gillar inte för mycket volym (fjortiskladd) utan vill ha en mer "naturlig" look, speciellt på sommaren.

Är riktigt nöjd med mascaran. Fransarna fick fin färg och den täckte bra utan att kladda. Den håller hela dagen utan att "fälla" trots att den inte är vattenfast. Priset är ett stort plus precis som allt ELF-smink; för 35 spänn får jag en lika bra mascara som min gamla för 189.

Såhär ser det ut efter ett lager;



Äpplet faller inte långt från trädet



Pappa och jag 1991

När jag var hemma hos pappa igår bläddrade jag igenom en massa fotoalbum från början av 1990-talet. Letade bilder på mamma och mig tillsammans, men hittade även den här med pappa.

Man blir alldeles sentimental av att se kort från barndomen. Så här långt tillbaka kommer jag knappt ihåg, men man får härliga flashbacks av bilderna. Jag älskar mina föräldrar ♥

Däckbyte 10 dagar för sent

Igår åkte vi hem till min pappa och mekade med bilen. Först åkte vi på Birsta en sväng, köpte ett oljefilter på Biltema, Kristoffer fyndade spel på MediaMarkt och till sist köpte vi med oss fika från ICA Maxi.

Det var helt lagom sommarväder, sådär som det skulle kunna vara året runt. 18°c i skuggan, 24°c i solen, 146°c i bilen. Det där sista kanske var en överdrift, men nästa bil ska banne mig ha AC.

Pappa bytte olja, Kristoffer bytte däck och till sist tvättade jag skönheten. Bilen alltså, inte Kristoffer. Alltid lika härligt att ha en nytvättad bil, och framför allt slippa dånet från vinterdäcken mot asfalten.



Mitt barndomshem i solskenet. Ett lugn infinner sig när man kommer hit, så härligt.



Isen var borta på sjön 25 april! Det måste vara rekord, thanks global warming.



Pappa hade en fin blomma i diket. Är det en krokus? Jag är jättedålig på blommor.



Kristoffer fick slava i garaget.



Nytvättad pärla, som ny ♥

Påskafton i Sollefteå

Påskafton tillbringades med släkten i Sollefteå. Kristoffers farmor fyllde 80 så vi firade henne med middag och presenter. Som vanligt är jag dålig på att fastna på bild, jag tog bara poserande idolkort på mig själv. Däremot fick jag ihop en hel hög paparazzi-bilder på övriga familjemedlemmar! Vill ni inte synas här så får ni protestera.

Det var en fantastiskt fin dag, soligt och lite blåsigt, perfekt! Kan inte komma ihåg senast det var så varmt i april.






















Äntligen: Länsförsäkringar Bank som app!



Numera finns de flesta banker som applikationer till iPhone och Android, men som kund hos Länsförsäkringar har jag fått vänta tills nu. LF-appen släpptes den 14e april och den fungerar lysande!

Man loggar in med sin personliga kod och kan då se sitt saldo, transaktioner på samtliga konton och föra över pengar mellan (sina egna) konton.

Swedbank uppdaterade precis sin app så man kan logga in med säkerhetsdosan, och på så sätt även föra över till andras konton samt betala fakturor. Man kan ju hoppas att Länsförsäkringar utvecklar sin på samma sätt!

Marabou Cookies



Efter chokladdränkta Oreos trodde jag aldrig att jag skulle smaka en godare kaka. Sedan kom Marabou Cookies. Bara doften som smet ut när jag öppnade förpackningen var to die for, smaken var lika underbar.

Mjölkchokladvarianten för 5/5
, den inte lika goda Schweizernöt kan jag ge en stark trea. God, men inte lika god. Men då gillar jag inte chokladen Schweizernöt heller. 8 kakor för 26kr, so worth it ;)

Seriestart: Game of Thrones



Idag kom det första avsnittet av tv-serien Game of Thrones. Eftersom jag älskar "kostymdrama" var det en given serie att testa. Första avsnittet var väl inte sådär jätteuppjagande, men serien har potential att bli bra! Intressant story, mycket blod och naket á la HBO och mer greenscreens än i Spartacus.

Fantasyserien Game of Thrones är baserad på George R. R. Martins bokserie A Song of Ice and Fire. Man får följa x antal adliga familjer som alla strider om "the Iron Throne". 

Såhär i början kan jag tycka att det var svårt att hålla reda på alla karaktärer och vilket förhållande de hade till varandra, men man lär sig nog efter några avsnitt. Stort plus att Sean Bean har huvudrollen, det var egentligen anledningen till att jag ville testa ett avsnitt.

Lustigt nog har det redan blivit förnyat till en andra säsong, avsnitt 1 var med andra ord en hit!


Filmtips: Varg Veum



Den norska kriminalserien Varg Veum är inte direkt någon nyhet i filmvärlden, men jag hade aldrig sett den tidigare! Efter att ha halkat in mitt i historien på TV4 plus förra veckan blev jag hooked, och såg alla åtta filmerna på en helg. Den nionde filmen kommer i juni och tre till är planerade efter den. 

Varg Veum är Norges version av Beck och Wallander, kan man säga. Varg är dock inte polis utan privatdetektiv, men upplägget på filmerna är detsamma. Ett eller flera mord inträffar och man ska komma på vem som gjorde't, min typ av film. Ofta finns personliga kopplingar vilket gör det hela mer spännande. Filmerna utspelar sig i Bergen, otroligt vacker miljö! Man blir nästan sugen på att flytta dit, men tyvärr verkar det regna hela tiden.

Norska är ett fantastiskt gulligt språk dessutom. Man blir helt knasig i huvudet efter att ha lyssnat på det i 1½ timme. Tur att det finns swesub.

Just nu går filmerna varje lördag kl.22 på tv4plus. De har dock kommit ganska långt, såhär ser ordningen ut om man vill se dem från början;

Varg Veum - Bitre Blomster (2007)
Varg Veum - Tornerose (2008)
Varg Veum - Din till Døden (2008)
Varg Veum - Falne Engler (2008)
Varg Veum - Kvinnen i Kjøleskapet (2008)
Varg Veum - Begravde Hunder (2008) Visas på TV4 plus kl.22 på lördag!
Varg Veum - Skriften på Veggen (2010)
Varg Veum - Svarte Får (2011)

Kommande:
Varg Veum - Dødens drabanter (2011)
Varg Veum - I Mørket er alle Uver Grå (2011)
Varg Veum - Bukken til Havresekken (2011)
Varg Veum - Kalde Hjerter (2012)

Fallna Änglar/Falne Engler var den första jag såg, men det är värt att ta det från början. Gillar du kriminalare á la Wallander så kan jag rekommendera Varg!

Påsken är ute ur förrådet!



Nu ligger jag efter med bilderna igen! I fredags tog jag fram påskkycklingarna ur källarförrådet. Det är konstigt när man flyttat hemifrån, då pyntar man inte på samma sätt längre. Julpynt är jag bättre på, då blir det gran, adventsljusstakar och en massa tomtar. Påsk är svårare. Förra året hade jag ett påskris, men Dante kunde inte låta bli det för en sekund. I år får bara gänget ovan komma fram.

Man firar inte påsk heller. Inte som när man var liten. I år ska vi förvisso både besöka både Kristoffers familj och min pappa under påskhelgen, men av andra anledningar. Kristoffers farmor fyller 80 år den 24e, och den 25e ska vi hem till pappa och byta däck å bilen. Kanske slänger in lite påskgodis där emellan.

Firar ni påsk?

Vårsol på balkongen










Jag jobbar på mitt ps-beroende, att inte redigera exakt varje bild om det inte behövs. Dessa är orörda, förutom mitt namn i höger hörn.

Såhär soligt var det här om dagen. Idag är det däremot mulet och grått. Det märks att våren är på väg, solen är uppe allt längre på dagen och blåst och regn har tagit bort en hel del snö.

Jag dammsög balkongen sist jag städade, dels för att den var full av löv och smuts efter vintern, dels för att jag precis borstat av Dante vinterpälsen. Det är fantastiskt hur en korthårig innekatt kan fälla så mycket!

Tycker ni att det är trist med bilder på Dante i varje inlägg? Jag är allmänt dålig på att blogga nu, och det blir inte så mycket annat att skriva om och ta kort på när kissen och jag är hemma ensamma på dagarna.

Något jag inte skrivit om här är att jag tingade en kattunge förra veckan. Äntligen hittade jag en röd kisse, som skulle bli leveransklar i början av juli. Dessvärre fick jag veta bara några dagar senare att just den ungen dött. Det kändes sorgligt trots att den var nyfödd, jag hade sett den på bild och var så inne på att den skulle bli min.

Nu är jag på jakt efter en annan röd kisse, för se hur det går. Dante blir 3 år i juli, en bra ålder att skaffa katt nummer två. Om jag av ett mirakel skulle få jobb framöver så vill jag att han ska ha sällskap på dagarna. En svart och en röd katt har jag alltid velat ha. Dante och Dexter. Eller Darla om det skulle råka bli en flicka.