One Tree Hill + KISS


Idag har jag spenderat dagen med att skriva en uppsats i matte, sju timmar och sex sidor senare ä jag nästan klar!

Jag tog en paus i pluggandet runt lunch-tid och såg dagens avsnitt av One Tree Hill (S7E19). Nathan och Jamie rockar loss till KISS låt Rock & Roll All Night.

Sådär lagom pinsamt, om du frågar mig.



Apropå KISS så fyller forna gitarristen Ace Frehley 59 år idag!

Einstein - världens minsta häst!



Ja, jag är fjantig - men finns det något sötare än minihästar?!
Skulle vara en mini-enhörning då...vaddå?

Tidigare hade Thumbelina (längst till höger) titeln Världens minsta häst, men nu kan hon ha blivit slagen av lilla Einstein. Han föddes i fredags, mäter 35 centimeter i mankhöjd och väger 2,7 kilo.

Det lär väl inte dröja länge innan minihästarna tar över hundarnas plats i handväskan (tyvärr), men vem skulle inte vilja ha en sådan här hemma?

bitter sweet migraine in my head

 

Jag vaknade klockan sex imorse, och förstod inte vad det var frågan om. Det kände som någon slagit en stor klubba i huvudet på mig, jag såg ingenting och minsta lilla ljud skrek i mina öron.

 

 

Kristoffer skulle till jobbet. Han satt vid skrivbordet, åt flingor till frukost och ströklickade på Facebook.

Knastret från flingorna och klicket från musen var mördande i mitt huvud, jag ville be honom sluta men fick knappt fram något ljud.

 

 

Det var jätteljust i rummet, trots att persiennerna var vinklade, gardinerna fördragna och jag hade en halsduk virad runt huvudet och ögonen.

 

Det kändes som att jag skulle kräkas bara jag rörde mig, förstod fortfarande inte vad som var fel och började gråta vid minsta rörelse.

 

Kristoffer gav mig värktabletter (både Ipren och Morfin, hjälpte inte det minsta), vatten, en hink att ha bredvid sängen och begav sig till jobbet.

 

 

Jag låg stilla i exakt samma position i sex timmar. Lyckades somna emellanåt och drömde mardrömmar om att någon drog ut mina ögon och alla tänder med en stor hovtång.

 

Vaknade till vid tolv och kände efter. Det kändes ganska bra. Gjorde ett försök att gå på toaletten, men misslyckades. Ställde mig upp försiktigt och innan jag visste ordet av så kom huvudvärken svingande som ett brännbollsträ mot tinningen.

 

 

Lade mig igen, och låg stilla i nästan tre timmar till. Då hade äntligen detta vansinne gått över till "vanlig" huvudvärk.

 

Nu sitter jag med öronproppar och solglasögon inomhus, och borde väl egentligen inte sitta här över huvud taget. En kall vind blåser i mina öron och det känns som ögonen ska ramla ut vilken sekund som helst.

 

 

Jag som skulle städa idag, dammsugarens ljud är dock ingenting jag välkomnar just nu.

 

 

Green Day - Give me Novacaine (American Idiot, 2004)


Lady Gaga - Paparazzi



Jag är säkert helt efter med detta, men jag har nyligen börjat intressera mig för fenomenet Lady Gaga.

I musikvideon Paparazzi är Alexander Skarsgård med, och pratar svenska med Gaga. Något hon faktiskt var riktigt bra på tycker jag, jämfört med de som talar svenska i tv-serien True Blood.

Paparazzi är regisserad av Jonas Åkerlund, precis som den senaste videon Telephone.


Att Skarsgård var med är ett plus, men annars är det bara låten Bad Romance jag fallit för när det gäller Lady Gaga.


Yesterday's Adventure



Igår var vi som sagt på Sundsvalls skivmässa! Den hålls två gånger om år och har blivit som en tradition i min familj.

Själv var jag som vanligt för snål för att köpa någonting, men Kristoffer köpte två skivor med Miss Li; Songs of a Ragdoll och God put a Rainbow in the Sky.


Bjuder på en suddig bild, svårt att ta kort

med mobben när man inte ser displayen.


Vi gick även på stan en sväng och köpte årets första mjukglass! Min favoritkoisk har bytt ägare, men glassen var god i alla fall. Blev en bägare med noisettesås.




Efter mässan åkte vi och åt middag på Pizzeria Gonzalos. Gott som vanligt, jag tog grillbiff med stripes och persiljesmör.


Tack för en trevlig dag ♥

Cornetto Freestyle / Bröllopsstrut



 

Jag var länge sugen på att prova Cornettos nya familjemedlem - Freestyle/Bröllopsstrut.

 

Nu har jag ätit tre glassar på tre dagar, eftersom den är vansinnigt god.

 

Omslaget på denna Bröllopsstrut pryds av GB-clownen, som äntligen hittat en fästmö.

 

När man öppnar förpackningen så möts man av kolaglass och chokladsås, med en chokladdoppad hasselnöt i mitten. I struten finns sedan vaniljglass med pecannötter.

 

Vad jag läst tidigare så tycker många att den är för söt, men jag tycker den är precis lagom! Jag behöver inte ens dricka kaffe till, vilket säger en hel del.

 

Cornettos Bröllopsstrut är dubbelt så stor som övriga Cornettoglassar, så det är ingenting man äter direkt efter middagen. Är man lite hungrig och sugen på något sött - perfekt!


5/5.


Skivmässa 11-17



Idag är det skivmässa!

Vi ska strax åka till Sundsvall och träffa pappa och Fredde. Gå på mässan samt äta någonting efteråt.

Kristoffer ville även åka till MediaMarkt och bränna andra halvan av lönen.


Missa inte intervjun med Gene Simmons, upplagd på KISSonline tidigare idag!
(Finns även på min Twitter)

"...That's what we want to do with Kiss and a Kiss concert. We want you to taste it, smell it and even orgasm on it."
- Gene

Risktagande fotograf: Margret Bourke-White

 

New York, USA år 1934. Margret Bourke-White (1904-1971) fotograferar sin födelsestad New York genom att sitta på en av metallörnarna som pryder The Chrysler Building. 1930 blev skyskrapan världens högsta med sina 61 våningar.

 

© Margret Bourke-White, 1939 respektive 1945.


Within Temptation + Vampire Diaries



I dagens avsnitt av The Vampire Diaries är Within Temptations låt All I Need med.

Finstämd scen där Elena och Damon dansar, passande låt också.


Joel Kinnaman + MQ

 

Ingen har väl missat att godingen Joel Kinnaman är modell för MQ just nu?

 

Bra jobbat, MQ! Mer Joel åt folket ♥


Efter mycket om och men...


Biljettsläpp kl .09:00

Imorgon (senare idag) kl. 09:00 släpps Ozzy-biljetterna, som jag skrev innan. Jag ska upp klockan åtta för att hinna ringa pappa och höra om han vill med.


Kristoffers kusin Emil ringde mig förut och var också intresserad av att gå, så jag ska försöka fixa en biljett åt honom också.


Får se hur tufft det är att få biljetter. Nervöst är det alltid i alla fall. När jag köpte KISS-biljetter senast så refreshade jag i en halvtimme innan det hände något, sedan gick platserna åt som smör.


Sittplats ska vi ha i alla fall, det har vi även på KISS 12e juni. Man börjar bli för gammal för att stå och headbanga. Det får man göra på Gatufesten då man lättsamt kan gå hem och svimma efteråt.

Jag stod på KISS-konserten förra gången (längst fram!) men det var svinjobbigt.
I'm too old for this shit.


Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp imorgon! Gnatt.


Oh, btw! Dagens (gårdagens) statistik;


Ozzy Osbourne till Stockholm

 

 

 

I september kommer The Prince of Darkness, Ozzy Osbourne till Sverige!

 

Han spelar i Globen/Stockholm den tisdag den 7e september och biljetterna släpps imorgon kl. 9:00.

 

 


 

Precis som Natalie Imbruglia är jag torn hur man ska göra med detta. Sist Ozzy skulle till Sverige (2004) hade jag biljetter. Det skulle ha varit helt perfekt, Godsmack och HIM som förband.

 

Dock hände det ena efter det andra och det slutade med att han inte kunde komma. Väldigt trist.

 

Hans sångröst numera är inte heller den bästa, men det vore såklart ändå coolt att se honom. Om inte gubben går och bryter nacken den här gången så kanske det kan bli riktigt bra!

 

Suicide Solution:

 



Wine is fine, but whiskey's quicker
Suicide is slow with liquor
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrow

Skivmässa 2010-04-24

 

På lördag är det dags för vårens skivmässa i Sundsvall! Denna gång i IN-gallerian, Skivbutikens gamla lokal.


Förra året gick jag inte alls, och två gånger före det gick jag därifrån utan att ha köpt någonting. Jag hoppas verkligen att det är bättre i år och att man hittar någonting kul.

Bootlegs och nysläppta album man ännu inte köpt brukar vara det jag satsar på. Det gäller att minnas var man lyssnar på.

KISS-medlem "allvarligt sjuk"

 

 

Enligt Aftonbladet skulle någon av medlemmarna i KISS blivit "allvarligt sjuk", så bandet tvingats ställa in en presskonferens.

 

De skulle egentligen träffat press i Los Angeles, på House of Blues igår, men enligt KISS talesman måste de flytta fram evenemanget.

 

 

Vem av dem detta skulle gälla framgår inte, det finns även spekulationer om det kan gälla någon av originalmedlemmarna (Ace Frehley, Peter Criss).

 

Det senaste jag läste om Criss är att han hade bröstcancer, men det är han tydligen fri från idag. Hur en tidigare medlems sjukdom skulle påverka nuvarande KISS presskonferens kan man också fråga sig.

 

 

Enligt Shannon Tweed (Genes sambo) är dock allt detta en lögn och hon uppmanar fans via Twitter att vara lugna. Pressmötet kommer att ske under nästa vecka istället och enligt henne är ingen är allvarligt sjuk.

 

 

Ett annat rykte är att Europaturnén skulle ställas in på grund av Islands vulkanutbrott, men det tycker jag låter orimligt! Damn shame, i så fall.


True Blood som serietidning


Klicka på bilden för att komma till Comicbook Resources och se serien i full storlek.


I måndags släppte Comicbook Resources denna preview av serietidningen True Blood - The Great Revelation.

Serietidningen är skriven av David Wohl och illustrerad av Jason Badower. Den ska handla om Lamar - "the vampire king of California" - som blir kallad till Japan för att träffa företaget som producerar drycken TrueBlood.


Frågan är ju om detta har någon effekt för den kommande tredje säsongen. True Blood (tv-serien) börjar igen den 12e juni, medan tidningen släpps den 24e juli.

Låter rimligt att detta blir en så kallad sidestory.

Förhoppningsvis kommer den i nerladdningsbar version så småningom.

Alet loves Jisan75

Idag har jag haft trevligt besök av min käre bror!

Kristoffer jobbade 12:30-21:15 idag, så Fredde passade på att komma på besök. Han kom vid halv två och stannade tills jag skulle hämta karln på jobbet.

Lättsamt när man kan prata nonstop i nästan åtta timmar utan att ledsna på varandra ♥


Vi fikade, lyssnade på musik och Fredde fick de -host- gråa hårstråna färgade.


Färgning in progress. Jisan75 tror på
att vara anonym on ze internetz.

Tyvärr var vi utan varmvatten idag, så det var mindre kul för honom när vi sköljde ur hårfärgen! Fick ta pauser emellanåt.

Grannarna måste ha trott att jag hade någon tortyrkammare på gång;
Då kör vi igen då! - AAAAAHHRGHH!


Fint blev det i alla fall.


Imorgon går jag i skolan. Föreläsning "Teoretiska Perspektiv" 10:15-12:00.

Nu ska jag tjata lite om True Blood och sedan blir det sängen! Gnatt.

Cold Grapes

 

God morgon!

 

Vaknade imorse och insåg att värmen är avstängd. Kallt inne och inget varmvatten. Den ska vara av till kl.21 ikväll tydligen. Jag som skulle färga hår idag, hur gör vi då Fredde?

 

Senare idag kommer som sagt min bror hit. Kristoffer jobbar till kl.21 så det är kul med lite sällskap!

 

Nu ska jag smaska på lite vindruvor jag köpte igår. Får se hur länge de räcker...

 

Ha en bra dag, alla söta ♥

 

 

Gårdagens statistik. Har sjunkit drastiskt

tills idag, men det är tidigt än.


Kaffereklam 2: Anthony Head



För att fortsätta mitt tema med vampyrkaffe.

Anthony Head spelar Giles i tv-serien Buffy the Vampire Slayer

Kaffereklam 1: Stephen Moyer



Vampire Bill (True Blood) gillar svenskt kaffe.

Harry Groener i HIMYM

Groener tillsammans med Eliza Dushko / Faith

 

 

Såg precis dagens avsnitt av How I Met Your Mother, S5E20.

 

 

Roligt att Harry Groener årervänder som Clint, Teds mammas nya man.

 

Som Buffy-nörd känns det underligt eftersom jag ser honom som karaktären Mayor Richard Wilkins, badguy i Buffy the Vampire Slayer (1998-2003).

 

Kul att gamla Buffy/Angel-skådisar gästar How I Met Your Mother!

Eftersom Alyson Hannigan (Lily) spelade Willow i BTVS.

 

Amy Acker (Fred/Illyria) och Alexis Danishof (Wesley) har tidigare haft gästroller i serien.


Recension: Spartacus - Blood and Sand (season 1)

 

I lördags var det säsongsavslutning på tv-serien Spartacus - Blood and Sand, och vilken avslutning!

 

När jag skrev recension på denna serie förra gången fick den 2,5/5 baserat på första avsnittet. 12 avsnitt senare har den dubbelt så mycket!

 

 

Från början tyckte jag Spartacus var ganska medioker. Alla svor alldeles för mycket, alla dataeffekter gjorde så att det kändes fjantigt och det var överdrivet mycket nakenhet.

 

Efter några avsnitt vande man sig vid detta och serien blev bättre och bättre! Välskrivna dialoger, bra cast, många och välgjorda actionscener och vackra vyer.

 

 

Varje avsnitt hade sin egen story, var spännande och höll intresset uppe. Under säsongen så blev detta en av mina absoluta favoritserier, och man orkade knappt vänta till nästa avsnitt!

 

Man har satt söndagsfrukosten i vrångstrupen många gånger, när Spartacus - Blood and Sand bjuder på ännu en oförberedd halshuggning eller svettig sexscen, men det är det värt.

 

Ingenting för pryda människor, men har man inget emot svordomar, blod och nakenhet - allt i mängder - så är detta årets serie.

 

 

Säsongsavslutningen var som sagt fenomenal. Att avsnittet heter "Kill them all" säger en hel del (denna fras utropas ofta av oss Spartacus-fans när man inget ont anar) och slutet är upplagt för en spännande nästa säsong.

 

Hur det blir med säsong 2 vet man dock inte än. Andy Whitfield (Spartacus) har cancer, och självklart väntar de med en andra säsong tills han blivit bättre.

 

 

Slutet att döma kan man även vänta sig en rad nya karaktärer under kommande säsong ;)

 


Ben & Jerry's: Peanut Butter Cookie Dough




Som stort fan av Ben & Jerry's glass så testade jag idag denna pinnglass; Peanut Butter Cookie Dough.


Deras tidigare sandwich var enligt mig under all kritik, men denna var en aning bättre.

Vaniljglass med cookie dough och jordnötssmör, överdraget med mörk choklad och kaksmulor.

Det jag reagerade på var att den var ganska salt på grund av jordnötterna. Annars var själva glassen god och gillar man mörk choklad så är det ett stort plus.


Jämfört med vanlig B&J var detta ingen hit, jämfört med annan pinnglass (Magnum etc.) så var den riktigt god. Som sagt, en aning salt - man kände sig nöjd efter halva.


3,5/5 får den faktiskt. Kanske för att jag jämför med Magnum Gold som jag åt här om dagen. Denna är klart godare.


God, men 26 kronor var den inte värd.

Parfume and Polish

 

När vi ändå var i Sundsvall igår passade jag på att köpa en ny parfym samt nagellack. Har fortfarande inte vant mig vid att shoppa i lilla Härnösand när jag är van Birsta.

 

Parfymen Euro Girl (inga fancy märken här inte) doftade underbart gott, sommar på flaska ♥ 89:-

 

Tre nya lack (3 för 60:-, vem kan motstå?) från Depend; grönt, rosa samt ett topplack. Testade det gröna idag, men kan inte riktigt bestämma mig om det är snyggt eller inte;

 

Hot or not?

 

Var dessutom hård med mig själv och tvingades slänga alla gamla nagellack, som var runt ett tiotal. Är dålig på att slänga gammalt lack/smink, trots att det inte går att använda längre.


Däckbyte i Loböle


Pappa blev glad när han fick meka!

Igår åkte vi hem till pappa för att byta däck på min bil!
Och umgås med fadern, såklart.

Kristoffer och pappa jobbade på bra, jag struttade mest runt och störde. Tvättade däremot pärlan när däcken var bytta. Härligt med skinande ren bil, tyvärr håller det inte särskilt länge.


Min bebis ♥


KISS - Sonic Boom Over Europe



Reklam från Bratislava, KISSonline.com


Sonic Boom Over Europe Tour, startar den 1a maj!
12e juni är vi där i Stockholm, can't wait ♥

Tired of Summer

Give it to me!

 

God morgon!


Idag ska vi åka till pappa och byta däck på bilen. Två dagar sent.

Ska åka tidigt så vi hinner svänga in i Birsta på vägen dit. Jag ska sukta lite efter Macbook på MediaMarkt.

Får se hur det går att köra på E4:an nära Midlanda. Flygplatsen är i alla fall stängd på grund av askan från Island. I Härnösand har vi inte märkt någonting alls, så det borde väl vara okej i Sundsvall också.

Ha en bra dag!


KISS - Talk to Me (Unmasked 1980)


Dregen byter namn - till Dregen.

 

Läste precis att Dregen bytt namn. Till Dregen.

 

Backyard Babies gitarrist har alltså nu bytt namnet Andreas Svensson mot sitt artistnamn Dregen.

 

Om han heter det i för- eller efternamn framgår dock inte. Eller står det endast Dregen på körkortet? Tilltalsnamnet vore kanske att föredra.


Dante



Katten som driver mig till vansinne så gott som varje dag!
Men det är svårt att bli riktigt arg på någon som är såhär söt  ♥

Sunglasses in the Rain

MysteryGuitarWoman

 

God kväll.

Kollade på klockan nu, för första gången sedan 12-tiden. Trodde den var fyra eller så, och så är det över sju!

 

Jag raglade upp vid 12 idag. Åt frukost och såg gårdagens Vampire Diaries. Det är underbart bra nu! Spännande, och Stefan är mycket bättre som "bad boy" än hans vanliga, fjantiga self.

 

Vi åkte sedan på Ica och köpte lite snacks tills ikväll. Kl.21 är det den näst sista delen av Millenium på svt1, som vi ska fira med lite godis. Köpte även nya Magnum - Gold, som jag nyss gjorde ett liten recension på här nedan.

 

 

Jag hittade solglasögon också! På Ica!

Har för övrigt hundra olika glajjor, men det finns alltid ett favoritpar. Mina favoriter är officiellt pensionerade nu. De har rispor all over som gör dem ganska osäkra att ha vid bilkörning.

 

Hittade dessa (bilden ovan) som nästan ser ut som de gamla. Vore ju synd att prova något nytt.

 

 

Det regnade järnet förut, men vi trotsade detta och åt glass ute på balkongen, med solglasögon på.

 

Första sittningen på balkongen sedan november. Dante lekte utekatt och svansade omkring därute också.

 

Det var dock svinkallt så det blev inte långvarigt. Mysigt i alla fall.


Magnum Gold?!

 

Det var länge sedan Magnum gjorde någon ny glass, så man måste ju passa på!

 

 

Av någon anledning så har både ett frågetecken och ett utropstecken letat sig in i glassens namn, varför förstår jag inte. Är den inte helt säker på vad den heter, och är upprörd över det?!

 

Förpackningen ser i övrigt ut som på de flesta Magnumglassar, brunt och guld.

 

Magnum Gold består av vaniljglass och kolasås med hint av havssalt (?!) med ett lager av guldfärgad mjölkchoklad.

 

 

Den var helt okej, men ingenting att bli allt för uppjagad över. Magnum Classic eller Mandel är klart godare, men så brukar det ju vara med originalen.

 

 

3/5 muffins. God, men skulle nog hellre köpa en vanlig Magnum nästa gång.


random updates, v.15

 

 

Nu var det sådär länge sedan jag skrev igen! Eller något om mig själv det vill säga. Lite musik och tv har det ju blivit.

 

 

Har gått i skolan hela veckan, bortsett från idag. Måndag och tisdag bestod av VFU-uppföljning, alltså redovisa och berätta om praktiken. Det gick bra tror jag, läraren verkade nöjd.

 

Igår var det redovisningar samt ett saminarie om Rigmor Lindös bok Det gränslösa språkrummet. Jag hade inte ens fått den boken än, ännu mindre läst den. Ändå hade jag mest att säga, det funkar oftast att improvisera. Google is your friend, as well.

 

 

I början av veckan fick jag ett mail som gjorde mig väldigt stressad och uppriven. Mailet var från en lärare som påstod att det inte fanns någonting dokumenterat på mig under det senaste delmomentet! (del av kursen jag läste förra terminen).

 

Jag fick ett totalt sammanbrott eftersom jag visste att jag lämnat in allt, gjort tentor och fått godkänt på samtliga uppgifter.

Trots de "bevis" jag uppgav så vägrade hon tro på mig, och hävdade att jag skulle göra om allting!

 

 

Efter mycket grävande i gamla dokument och resultatlistor, samt samtal med lärarna i kursen så erkände hon sitt misstag. "Jaha, gällde det deen kursen! Det skrev du aldrig..." Jo, men bara i exakt alla mail. "Det kanske var en liten miss från min sida då" Nej, säger du det?

 

Jobbigt när det blir fel, men skönt att det löste sig. Mittuniversitetet kan inte få bra reklam från min sida angående hjälp från lärare och när det gäller att hålla ordning på saker.

 

Visst, det är mitt jobb att hålla koll på vad jag gjort, men det borde väl föras in någonstans? Om ingenting dokumenteras och ingen tror på vad man säger så är det ju svårt.

 

 

Idag har jag som sagt varit ledig!


Kristoffer jobbar till kl. 20:45 ikväll så jag ha haft lägenheten för mig själv. Har dock inte haft så kul då jag städat och tvättat halva dagen.

Man känner sig som en hemmafru men det måste ju göras. Det är kul när det är gjort, och det är rent och fint överallt.

 

I helgen ska vi åka till pappa och lägga om till sommardäck på min bil. Det är ju sista dagen att göra det idag egentligen, men jag drar ut på det till imorgon.

Ska ringa fadern ikväll och fråga när det passar att komma.


KISS X-mas stockings

It's soo metal to get coal in your stocking!

 

 

Dessa såg jag på Facebook imorse. Det är ju inte en nyhet att det tillverkas massor av merchandise med KISS, men det här var väl ändå att ta i?

 

Vill man ha en julstrumpa med sitt favoritband så finns de här på marknaden i början av november.


Ugly Betty kan bli film!

 

På bioduken?

 

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så avslutades tv-serien Ugly Betty efter fyra säsonger.

Själv såg jag det sista avsnittet igår, och det kunde inte ha blivit ett bättre avslut!


Det finns två saker som enligt mig är avskyvärt när det gäller tv-serier;

• Serien läggs ner rakt av, mitt i storyn och får inget riktigt avslut. (Kyle XY, Moonlight)
• Serien borde egentligen avslutas, men eftersom den drar in pengar så mjölkas den vidare och blir sämre och sämre. (LOST, One Tree Hill)


Ugly Betty däremot avslutades perfekt, vilket jag är glad över!

Hur detta skulle passa sig som film vet jag dock inte. Att bara fortsätta där serien avslutades lär väl inte bli någon hit. Kunde kanske funka eftersom det hända så mycket nytt i slutet.

Alternativet är att hoppa fram x antal år i historien och göra den som en "riktig" film.


Ingenting är bestämt än, men om Betty blir biofilm så ska jag absolut se den!

Peter Steele 1962-2010




Möttes av detta så kallade internetrykte på någon random blogg tidigare idag. Det är ju inte ovanligt att kändisar påstås ha avlidit, så jag avvaktade för att se om det verkligen låg någon sanning bakom det hela. (Steele "dog" senast 2005, man ska aldrig lita på det man läser)

Nu har dock Josh Silver gått ut med att påståendet är sant! Hemskt sorgligt tycker jag.

Jag har alltid tyckt om Type O Negative. De bildades när jag bara var ett år gammal, men sedan har deras musik följt med under uppväxten. Numera finns samtliga album i samlingen.

Peter Steele hade en underbar röst och det går ju inte att undgå att han var extremt snygg också, framför allt i början av 1990-talet.


Type O Negative - My Girlfriend's Girlfriend (October Rust, 1996)


Millenium, bättre som tv-serie!

 

 

Såg nyss del 4/6 av serien Millenum. Måste säga att det är mycket bättre som tv-serie än som film!

 

 

Som jag skrivit förut så gillade jag verkligen den första filmen Män som hatar Kvinnor, medan historien gick utför i de andra två filmerna.

 

Nog för att film alltid är bättre på bio, men dessa längre avsnitt kompletterar handlingen på ett helt annat sätt. Vissa scener kanske var overkill, men i stort så borde filmerna ha varit av den här längden också. Det hade blivit mycket bättre!

 

Nästkommande två avsnitt består alltså av den tredje filmen, Luftslottet som Sprängdes. Jag är osäker på om det är värt att se. Dels för att jag nyss såg filmen och dels för att den fick 2,5/5 i recensionen. Halvbra dvs. Eller halvdålig.



Millenium - på tv eller film?

The Mask på kanal5 kl.18:00

 

The Mask går på kanal5 om 20 minuter! Jag älskade den filmen när jag var liten, men har nog inte sett den på säkert tio år. Får se om den är som bra som man kommer ihåg den.

 


Regi: Chuck Russell

 

I rollerna:

Jim Carrey - Stanley Ipkiss/The Mask
Cameron Diaz - Tina Carlyle
Peter Greene - Dorian Tyrell
Richard Jeni - Charlie Schumaker
Peter Riegert - Lt. Mitch Kellaway

Handling:
Stanley Ipkiss (Jim Carrey) har inte direkt  ett  roligt liv. Han blir överkörd av de flesta, problem att träffa tjejer och enda riktiga vännen han har är nog hans hund Milo. Han hittar en dag en mask som ändrar hans liv. När han bär masken så blir han orädd, får övernaturliga krafter och kan egentligen göra allting han annars inte vågar.

Sunny Day

Bild från igår, sjuk och sur.

 

 

Igår blev det inte mycket bloggande, däremot blev det en videoblogg. Mådde jättedåligt hela dagen, missbrukade te med honung och nässpray större delen av dagen - då kändes det i alla fall lite bättre.

 

 

Hämtade Kristoffer kl.21 på jobbet, och svängde in på Ica en kvart innan stängning för att köpa lösgodis. Känns skumt att vara i stort sätt ensam på affären. Alldeles tyst och det enda som hördes var ljudet från mina klackar. Skräckfilm style.

 

 

Godis är gott ibland, men jag ångrar mig alltid efteråt! Får jätteont i tänderna efter två godisbitar, inget trevligt alls. Gott så länge det varade.

 

 

Idag har vi storhandlat i sommarvärmen. Bara 3 grader ute nu, men solen ligger på så det känns som minst 23. Jag är inget större fan av sol, det började svida i vampyrskinnet direkt vi gick utanför dörren. Längtar inte till sommaren. Inte värmen i alla fall.

 

 

Storhandlade som sagt, det blev över 500 kronor för allting. Faktiskt inget onyttigt, förutom mazariner.

 

Jag är ju som känt mazarin-freak, och idag hittade vi mazariner i "Vårmix" på Ica. 6 vanliga, 3 hallon och 3 kladdkaka. Wonderful. De lär inte räcka länge. Koka en hink med kaffe så har man en helkväll!

 


Perfekta gladiatorsandaler?

 

Love Label, 399.- respektive 349.-

 

 

Jag har länge varit sugen på ett par gladiatorsandaler! Det skulle sitta fint till sommaren när det är skönt att lufta fossingarna.

 

 

Annars har jag ständigt fötterna i antingen Converse eller ballerinaskor, som i och för sig är säkra kort men det skulle vara kul med något nytt.

 

Det svåra är att jag ännu inte hittat någon fin modell. Jag vill ha sandaler med häl, och de ska inte göra svinont när man gått hundra meter.

De ska helst vara lite annorlunda och i någon fin färg.

 

 

Hittade dessa två modeller från Love Label, båda fångade mitt intresse.

 

Modellen till vänster är ju jättesöt med rosetter och allt, finns även i svart. Gillar dessa med högt skaft, frågan är hur praktiskt det är och vilken annorlunda solbränna man skulle få...

 

Modellen till vänster är lite "coolare" och kanske mer min stil när jag gillar udda färger och mönster på skor.

 

Hot or not?


Summer Wine

 

Ville Valo & Natalia Avelon - Summer Wine

Originalet: Lee Hazlewood & Nancy Sinatra, 1967

 

 

Letade ihjäl mig efter den officiella videon, men hittade inget bättre än denna version med textad översättning.

Nåväl. Ville är snygg och sjunger bra, man tittar inte på texten.

 

 

Säger godnatt med denna låt. Ska sova så att jag förhoppningsvis blir bättre i förkylningen.

Imorgon ska jag göra roliga saker som att handla mat och gå på posten, can't wait! :/

 

Nighty night.


South Park driver med Facebook

 

Dagens avsnitt av South Park S14E4 - You have 0 friends driver med Facebook! Väldigt roligt, speciellt om man själv är FB-nörd.

 

Alla i South Park är beroende av Facebook, och speciellt spelet Farmville. Stan vägrar bli medlem då han inte vill bli "sucked in" i FB.

 

Vännerna gör ett konto åt honom mot hans vilja och sedan dras han sakta men säkert in i det maniska användandet.

 

 

Jag kan verkligen känna igen mig, jag som vägrade fejjan i flera år innan jag till sist blev medlem. Efter att ha sett detta avsnitt skulle jag däremot inte våga radera min profil heller...


sex, drugs and rock n' roll

Eller i alla fall drugs, i form av Otrivin och Bafucin. Kristoffer var min räddare i nöden och köpte med sig nässpray och halstabletter till sjuklingen ♥

Det smakar miiiint, ja.


Vans + KISS = Awesome!

 

 

Vans har just nu en skokollektion där KISS är motivet!

 

Omslagen till albumen Hotter than Hell och Rock and Roll Over pryder skor i två oika modeller, som kostar $52 respektive $65.

 

Den låga modellen med Rock and Roll Over-motiv skulle jag välja, utan tvekan.

 

Kan köpas här.


Sick and Tired


Repris från gårdagen, med New Adventures of Old Christine istället för Private Practice.

 

 

Vaknade dunderförkyld imorse! Ont i huvudet, halsen, öronen och täppt i näsan.

Snälla Kristoffer ska som tur är köpa med sig halstabletter och nässpray ikväll, annars lär jag inte överleva natten.

 

Masade mig ur sängen och duschade, tvättade håret samt tog på mig nytvättade kläder. Lätt trick för att känna sig friskare, även om det är dödsjobbigt att duscha när man är förkyld och inte kan andas.

 

Nytvättade kläder är däremot ingen större hit. Befinner mig för tillfället i en väldoftande helkroppskorsett som vanligtvis är en klänning.



Nu ska jag göra en repris på gårdagens frukost + tv-serier!
Idag blir det Ugly Betty och New Adventures of Old Christine. Cliffhanger på förra veckans Betty, så det var tur att jag sparade det till igår ^^


Ha en trevlig dag, alla söta ♥

California Love

 

Ska avsluta dagen med en av mina favoritlåtar: The Coral - Dreaming of you.

 

Lyssnade för övrigt på Tupac nyss. Nostalgi från min musikmässigt fucked up barndom. Vild blandning av hårdrock, eurodisco och hiphop matade ens öron från födseln.

 

Imorgon ska jag roa med mig att köpa lite studentlitteratur och se över några uppgifter inför nästa vecka. Halva lovet har gått, tiden går fort när man har roligt!

 

Godnatt.


Städa undan påsken?

I-landsproblem.

 

Denna påsk är den första då jag faktiskt pyntat lite, i form av påskris och tupp + höna i porslin. Ställde fram detta i början av påskveckan, men frågan är ju när man ska ta bort det?

 

Har bara haft pyntet framme i ungefär en vecka, men påsken är officiellt över.

 

Julen (som egentligen varar fram till påska) är det enklare med. Jag ställde fram julgranen till första advent och tog bort den i början av januari. 20:e dag Knut såg underligt ut i text brukar annars vara en riktlinje.

 

Men påsk? När ska riset ut egentligen?


Alet @ YouTube



Det var väl bara en tidsfråga egentligen. Ett steg närmare videobloggning!

Observera att YouTube-kanal, Twitter och blogg matchar

blogg.se på danska?

 

Detta kommer upp varje gång jag är inne på bloggen, what's up with that?

Google brukar även tycka att texten jag skriver är på norska.


2010-04-07

Polarkaka ♥ Mitt kök har skumt ljus också.

 

 

Jag är för trist för en rubrik idag, saknar helt inspiration.

 

Kristoffer lämnade mig sovandes i sängen imorse när han åkte till jobbet. Jag kvicknade till någon gång runt elva, skönt att sova ut ibland.

 

Har hittills ätit frukost och kollar på Private Practice och Ugly Betty, cliffhanger i båda - spännande.

 

K jobbar till halv sex idag. Vet inte vad jag ska hitta på resten av denna onsdag. Borde försöka få till några nya kort som jag kan leka med.

 

Ska i alla fall börja med att fixa kråkboet jag har på huvudet! Sara á la Hollywoodfru - är hemma och fixar utseendet när karln arbetar. Tycker det är svårt att fixa till sig när man bara är hemma, extremt trist.

Får se hur det går.


Sheryl Crow i Cougar Town

 

 

Det här skulle jag egentligen ha skrivit om när hon var med första gången, men glömde helt bort det!

 

Snygga sångerskan Sheryl Crow har för tillfället en gästroll i tv-serien Cougartown, där som Greysons skönsjungande flickvän.

 

 

 

 

 

Då min käre bror är stort Sheryl-fan har jag lyssnat mycket på henne genom åren, men nu var det längesedan hon gjorde någonting nytt.

 

"Riktiga" fans hatar väl mig nu, men jag älskar låten Picture som hon gör duett med Kid Rock. Annars är låtarna If it makes you happy och Soak up the Sun favoriterna.

 

 

 

Picture. YouTube censurerar ordet "cocaine". Dåligt.

 

If it makes you happy.

 

Soak up the Sun.


Martin Sexton - Diner



Fastnade precis för den här låten! Martin Sexton - Diner.

Ihopklipp av Scrubs är aldrig fel heller, brukar inte gilla sådana avsnitt men det här är faktiskt roande.

Den serien kommer däremot aldrig bli densamma, tyvärr. "Med School" är bättre än vad jag väntat mig, men Scrubs var betydligt bättre förr.

Ny header

 

 

Inte så stor skillnad egentligen, får se hur länge jag är nöjd med den.

 

Ser du inte denna bild i lila tappning överst på bloggen? Klicka på refresh/uppdatera!


Hair, be gone!


Vaddå hår i avloppet?


Har klippt håret lite idag!

Jag har alltid haft tjockt hår á la Ronja Rövardotter, och nu har jag inte klippt mig på år! Då var däremot håret 2 centimeter på de flesta ställen, så det har behövt lite tid att växa ut igen.

Fick ett ryck och tunnade ur det lite + klippte topparna cirka 2-3 centimeter.
Håret som samlades i handfatet såg jättemycket ut, men ni ser ju hur mycket det är kvar på skallen trots psycho-klippningen!


Är ensam hemma idag, första dagen på påsklovet. Kristoffer jobbar till halv åtta ikväll. Halvtrist att vara själv nu när man inte är "van", samtidigt är det kul att ha tid för sig själv och sin obsessing.

Impulsiva saker händer dock ofta när jag blir uttråkad, bildbevis ovan.

Do you wanna take your face off, like in Face/Off?



"If I were to send you flowers where would I... no, let me rephrase that. If I were to let you suck my tongue, would you be grateful?" - Castor Troy

Kollar just nu på en av mina favoritfilmer på kanal9 - Face/Off.

Borde ha lagt mig för länge sedan men måste hålla ut i 40 minuter till för att kunna se klart denna underbara film. 5/5, every time.

ANTM & Polkagrisar



Blir det nu kl. 20:00.

Jag tycker alltid att Top Model är bäst i början av säsongerna, sedan går det mest ut på att Tyra ska visa hur man kan se exakt likadan ut på alla bilder ^^

Polkagrisarna som gömde sig i ett av påskäggen ska snart ätas upp ♥

Måndagsbesök!



Har precis haft besök av pappa och Fredde!

Jag tog för ovanlighetens skull inga bilder alls, därav detta summerande kollage av fikastunden.


Pappa ringde igår kväll och frågade om de fick komma, vilket vi givetvis tackade ja till. De kom runt kl.13 och åkte hem för en stund sedan.

Pappsen hade köpt med sig polarbröd (min favorit) och cognacsmedvurst ♥
Även kokosbollar, det var det väldigt länge sedan jag åt. Gott.


Vi lyssnade på HIM och när pappa fick välja - Metallica. Jag fick visa några månaders korttagning och babbla på om bloggen som ligger mig så varmt om hjärtat ;)

Fadern gillade min plan i att investera i en Mac när ekonomin tillåter, så jag fick hålla föredrag om det också. Trevligt med pratstunder.

Blir allt mer sugen på ny dator.
Använder för tillfället endast Kristoffers stationära så min laptop är så gott som död. Hoppets gnista tändes då jag installerade Windows 7, men det blev inte så mycket bättre av det heller.

Det är trots allt tre år gammal, vad kan man begära nu för tiden?


Nu ska vi snart äta middag. Blir hämtmat idag, ska hänga på låset då Minikrogen öppnar kl.17:30. Har ännu inte bestämt mig vad jag ska ta, får se vad som ser smaskigt ut.

Ciao.

Strawberry Cheesecake



Provkörde svärföräldrarnas nya bil igår och upptäckte
att det var väldigt bra ljus därinne. Fotot är ej taget whilst driving, dock.



God kväll.

Resan hem från Sollefteå gick bra. Kristoffer fick köra och det var skönt att åka med för en gångs skull.

Vi svängde in på Ica och jag köpte en Ben and Jerry's Strawberry Cheesecake (glass dvs) som jag längtat länge. Har nog inte ätit B&J sedan i somras någon gång.




Kvällen har vi spenderat med glass och Wipeout, ett av Kristoffers favoritprogram på tv. Jag gick dock och lade mig emellanåt då jag hade vansinnig nack- och huvudvärk.


Vid åtta ringde pappa och frågade om han kunde komma och hälsa på imorgon, vilket givetvis gick bra. Jag kunde däremot inte låta bli att städa, såg gräsligt ut här hemma. Dammkorvar all over.


Nu ska jag lägga mig och ladda batterierna inför morgondagen! Good Night.

Summer Time

Idag är det riktigt sommarväder ute!

Vi gick en sväng i solen och hälsade på Kristoffers farmor. Det var bra med henne, hon bjöd på kaffe och hembakta bullar!


Ikväll ska vi åka hem till Härnösand igen. Jag har inte haft min egen dator med mig till Sollefteå, så bloggen har fått lida JPEG-vice. Har tagit en massa bilder som jag inte kan visa upp.  Ska uppdatera bättre ikväll när jag har resurser.

Är grymt sugen på en ny dator just nu. Suktar på Apples hemsida, börjar luta mer och mer åt en Mac. När jag har råd det vill säga, men man kan ju alltid drömma.


Idag blir det bakad potatis och skagenröra till middag, mums! Efter maten bär det av hemåt igen, skönt att det är ledigt imorgon också ♥