Inget för känsliga läsare...?

Eller känsliga. Inget för de som inte vill veta någorlunda privata saker om mig, kanske.

I tisdags var jag till mödravårdcentralen för första gången.
Tantpoäng right there. Egentligen får man gå till ungdomsmottagningen tills man är 23 (här dvs, det varierar runt om i landet), men UM i Härnösand gör tydligen inte den här typen av ingrepp.

Jag bytte min p-stav som jag haft i 2 år. För er som inte vet så är det ett preventivmedel i form av ett 40x2mm stort implantat som man har i överarmen. Tycker det har fungerat över förväntan! Jag har haft både p-piller och minipiller innan, men det här är verkligen bättre. P-stav har samma hormonhalt som minipiller och samma biverkningar, förutom att man inte måste passa några "piller-tider". Det är dock lite dyrare och man måste göra en mindre operation, men jag är nöjd!

Måste även påstå att det är mycket trevligare att gå till mödravården än till ungdomsmottagningen. Man blir behandlad som en vuxen och frågad färre konstiga frågor. På UM är det korsförhör om partners, könssjukdomar, graviditet, vikt och gud vet allt. Bra kanske, men jobbigt om man inte har några "problem".

På MV var det bara "Har du gått upp i vikt av den?" och "Har det funkat bra?" Nehepp, jahapp, då byter vi då.
Dessutom fick man vanlig bedövning - dvs spruta - istället för att vänta i timtal på att bedövningskrämen ska verka. I och med att jag skulle ta ut min gamla stav var det ett lite större ingrepp än första gången, men det gick bra. Det har däremot gjort ont längre den här gången - det är fortfarande ömt och kliar - och jag är fortfarande blå-gul.

Om ni törs så får ni se två trevliga bilder på hur det såg ut i tisdags och imorse;Det ser ut som jag tappat all färg på fem dagar! Bild #2 stämmer nog bättre överens med min hudfärg, dvs vampyrskinn. Jag var röd och uppsvälld på bild #1.

Wanna know more? Ask me or Google :)

2013-02-26
Trackback