Recension: GAMER

 


Regi:
Mark Neveldine, Brian Taylor

I rollerna:
Gerard Butler - Kable / John Tillman
Amber Valletta - Angie
Michael C. Hall - Ken Castle
Kyra Sedgwich - Gina Parker Smith
Logan Lerman - Simon Silverton
Alison Lohman - Trace
Terry Crews - Hackman

Handling:
Filmen utspelar sig i en nära framtid, en tid då tankekontrollsteknologi har tagit samhället med storm. Människor kontrollerar andra människor i ett gigantiskt multiplayerspel över Internet. Den enstörige miljardären Ken Castle är skapare till den kontroversiella underhållningsformen Slayers - ett mäkta populärt spel som låter miljoner agera ut sina innersta lustar och fantasier online - framför en världspublik. Spelandet har utvecklats in i en ny, skrämmande dimension...tankekontroll...manipulation...människor som spelar med människor.

I centrum finns Kable, superstjärnan och kulthjälten från det ultrabrutala spelet Slayers. Kable styrs av Simon, en ung spelare med rockstjärnestatus, som fortsätter att trotsa oddsen och för Kable till seger varje vecka. Bortförd från sin familj, inburad och tvingad att strida mot sin vilja måste Kable - den moderna tidens Gladiator - överleva länge nog att kunna fly från spelet, frita sin familj, återfå sin identitet och rädda mänskligheten från Castles hänsynslösa teknologi.



 

 

GAMER är en film som jag blev väldigt uppjagad över när den hade premiär. Det var i september förra året, nu först har jag sett den.

 

Kristoffer såg den före mig, men ikväll såg jag den äntligen i brist på annat. GAMER var riktigt bra faktiskt. Mycket action, bra effekter och coolt koncept.

 

Tanken att människor skulle kunna styras av andra, agera karaktärer i ett onlinespel, är ganska skrämmande. Men det gör sig riktigt bra på film.

 

Michael C. Hall (Six Feet Under, Dexter) är alltid bra, det var han även i denna. Skådespelarinsatserna över lag,  det måste trots allt vara svårt att gå som om man vore i ett datorspel.

 

Jag antar att det blir ännu roligare om man själv är en "gamer". Kristoffer var tvungen att spela krig i Battlefield direkt efter vi sett filmen. Att styra en levande människa som dör på riktigt måste dock vara väldigt läskigt.

Inget respawn där inte.

 

 

6/10. (Yes, nu är det en 10-skala istället för 5) Sevärd, men inte helt underbar.

 

 

Gamer - Trailer:



KOMMENTARER:
Av: Fredde

Nu har jag också sett den här tråkigt nog, B film i snygg förpackning får bli min korta recension 2/10.

2010-05-11 kl. 11:40:05



Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback