Recension: Snabba Cash

 

 

Regi: Daniél Espinosa

 

I rollerna: Joel Kinnaman, Matias Padin Varela, Dragomir Mrsic m.fl.

 

Handling:

Snabba Cash är en svensk thriller, baserad på Jens Lapidus succéroman. Johan ”JW” Westlund lever dubbelliv som stekare på de hetaste inneställena på Stureplan. När han förälskar sig i överklasstjejen Sophie lockas han in en värld av organiserad brottslighet.


Jorge gör en osannolik rymning från fängelset och är på flykt från både polisen och den jugoslaviska maffian. Hans plan; göra en sista koksleverans och sedan lämna landet för gott.


Mrado - brutal indrivare inom den jugoslaviska maffian är i konflikt med bossen Radovan. Han får i uppdrag att hitta Jorge, men tvingas samtidigt ta hand om sin 5-åringa dotter.


 

 

 

Ikväll såg jag Snabba Cash, en av de längsta och tråkigaste filmerna jag någonsin sett! Jag hade inte läst romanen innan (boken är alltid bättre) men efter det här tänker jag inte göra det heller.

 

Gillar skådespelaren Joel Kinnaman, och kan väl inte direkt klaga på hans insats i den här filmen heller. Men hade verkligen större förväntningar, vilket var synd.

 

Att kalla filmen "thriller" är verkligen att överdriva, det hände ingenting spännande på hela tiden. Orkar inte gå in på detaljer ens. Två filmer till, hur ska detta sluta?

 

Tips: Se filmen med text, större delen är på andra språk än svenska.

 

 


KOMMENTARER:
Av: Sandra

Har inte sett den där än men det är fler som sagt som dig. Frågan är om det är värt att se den över huvudtaget? :/

Den längsta och tråkigaste filmen jag sett heter Spider. Rena sömnmaterialet: http://www.discshop.se/shop/ds_produkt.php?lang=&id=34139&lang=se&subsite=movies&&ref=

2010-08-03 kl. 10:13:09
URL: http://rockgrodan.com
Av: Sandra

Inte lätt när det finns mycket att ärva som man inte vet vad man ska göra med :/ Iaf inte så mycket mark och grejer. Ja, det var min bror som dog. I cancer i oktober 2007. Skrev ett ganska målande inlägg om det nångång hösten 2009, finns att läsa här: http://rockgrodan.com/?p=1270

2010-08-03 kl. 17:04:08
URL: http://rockgrodan.com
Av: Sandra

Ja då vet du precis hur det är. Tur att vi har varandra :)

2010-08-03 kl. 18:02:08
URL: http://rockgrodan.com



Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback