Recension: Spartacus - Blood and Sand (season 1)

 

I lördags var det säsongsavslutning på tv-serien Spartacus - Blood and Sand, och vilken avslutning!

 

När jag skrev recension på denna serie förra gången fick den 2,5/5 baserat på första avsnittet. 12 avsnitt senare har den dubbelt så mycket!

 

 

Från början tyckte jag Spartacus var ganska medioker. Alla svor alldeles för mycket, alla dataeffekter gjorde så att det kändes fjantigt och det var överdrivet mycket nakenhet.

 

Efter några avsnitt vande man sig vid detta och serien blev bättre och bättre! Välskrivna dialoger, bra cast, många och välgjorda actionscener och vackra vyer.

 

 

Varje avsnitt hade sin egen story, var spännande och höll intresset uppe. Under säsongen så blev detta en av mina absoluta favoritserier, och man orkade knappt vänta till nästa avsnitt!

 

Man har satt söndagsfrukosten i vrångstrupen många gånger, när Spartacus - Blood and Sand bjuder på ännu en oförberedd halshuggning eller svettig sexscen, men det är det värt.

 

Ingenting för pryda människor, men har man inget emot svordomar, blod och nakenhet - allt i mängder - så är detta årets serie.

 

 

Säsongsavslutningen var som sagt fenomenal. Att avsnittet heter "Kill them all" säger en hel del (denna fras utropas ofta av oss Spartacus-fans när man inget ont anar) och slutet är upplagt för en spännande nästa säsong.

 

Hur det blir med säsong 2 vet man dock inte än. Andy Whitfield (Spartacus) har cancer, och självklart väntar de med en andra säsong tills han blivit bättre.

 

 

Slutet att döma kan man även vänta sig en rad nya karaktärer under kommande säsong ;)

 


KOMMENTARER:
Av: Fredde

Jupiters cock vilken säsongs avslutning! :O

2010-04-20 kl. 20:18:06



Namn:
Spara till nästa gång?

E-mail: (publiceras ej)

Blogg/URL:

Kommentar:

Trackback